Ο Μάιος θεωρείται συχνά ως η αρχή του καλοκαιριού, καθώς οι ηλιόλουστες μέρες και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι ασυνήθιστες αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, ένας παλιός κανόνας αγρότη λέει ότι οι πέντε άγιοι πάγου φέρνουν λίγες μέρες παγετού κάθε χρόνο. Και φέτος, επίσης, η πρόγνωση φαίνεται να είναι αληθινή: Οι παγωμένοι καβαλάρηδες θα ξεκινήσουν στις 11 Μαΐου 2021 και θα φύγουν στις 15 Μαΐου. Μετά από αυτό το σύντομο κρύο, θα πρέπει τώρα να χτυπήσετε τον δικό σας κήπο σε φόρμα, καθώς η περίοδος κηπουρικής δεν αργεί να έρθει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τον κήπο που έχει χαρακτηριστεί από το χειμώνα σε μια πράσινη όαση.

Καλοκαίρι 2021 Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την επόμενη σεζόν

Timeρα για νέο άνεμο

Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι. Η πανδημία του κορωνοϊού πάλλεται στη Γερμανία για περισσότερο από ένα χρόνο και καθιστά αδύνατη μια κανονική ζωή. Περιορισμοί εξόδου, κοινωνική απομόνωση και κανόνες AHA μας αναγκάζουν να μείνουμε στους τέσσερις τοίχους μας. Αυτή ήταν μια σκληρή δοκιμή νεύρων, ειδικά τη χειμερινή περίοδο. Με την έναρξη της άνοιξης και του καλοκαιριού, ωστόσο, η βελτίωση είναι τώρα ορατή. Οι όμορφες μέρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προετοιμάσουν τον κήπο για τους ηλιόλουστους μήνες. Αυτό σας δίνει άλλες σκέψεις, σωματική δραστηριότητα και μπορεί να περιμένει ένα υπέροχο τελικό αποτέλεσμα!

Καλοκαίρι 2021 Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την επόμενη σεζόν3

Ανοιξιάτικο καθάρισμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα ίχνη του χειμώνα. Ο άνεμος και ο καιρός φυσούν τακτικά φύλλα, κλαδιά και άλλα υπολείμματα του φυτικού κόσμου στους δικούς σας χώρους πρασίνου. Εάν αυτά δεν αφαιρεθούν, το γρασίδι δεν έχει τρόπο να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει. Επιπλέον, η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μυκήτων, οι οποίοι προσβάλλουν το γκαζόν και τα γύρω φυτά. Πάρτε λοιπόν μια τσουγκράνα ή ένα φυσητήρα φύλλων και αφαιρέστε το υποβλάστημα.

Καλοκαίρι 2021 Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την επόμενη σεζόν1

Επανασχεδιασμός και διακόσμηση

Εκτός από το να μαζεύετε τον κήπο, είναι επίσης καλή ιδέα να ρίξετε μια ματιά στα δικά σας έπιπλα και διακόσμηση. Συχνά μπορείτε να πείτε κοιτάζοντας τα έπιπλα ότι είχαν ήδη κάποιους χειμώνες πίσω τους. Το ξύλο αρχίζει να αποχρωματίζεται και παίρνει μια αντιαισθητική απόχρωση του γκρι. Μπορεί επίσης να έχουν σχηματιστεί ρωγμές και το ξύλο γίνεται εύθραυστο και αρχίζει να θρυμματίζεται. Με τη βοήθεια ενός νέου στρώματος χρώματος μπορείτε να αντισταθμίσετε τον αποχρωματισμό, αλλά οι ζημιές δεν μπορούν πλέον να αποκατασταθούν. Theρθε η ώρα για νέο εξοπλισμό.

Αντί να χρησιμοποιείτε συμβατικά έπιπλα κήπου, μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με κάτι ξεχωριστό. ΕΝΑ Καρέκλα παραλίας XXL για τον κήπο είναι, για παράδειγμα, ένα άνετο κάθισμα και επίσης τραβάει την προσοχή. Οι καρέκλες παραλίας μπορούν συνήθως να βρεθούν στη Βόρεια και στη Βαλτική Θάλασσα. Είναι πλέον επίσης συνηθισμένη πρακτική να τοποθετούμε αυτά τα όμορφα κομμάτια στον κήπο, στη βεράντα ή στο μπαλκόνι. Η θαλάσσια αίσθηση μπαίνει στο σπίτι σας και υπόσχεται μια αίσθηση διακοπών για όλο το χρόνο. Η καρέκλα παραλίας διατίθεται σε αμέτρητα χρώματα και σχήματα, έτσι ώστε να υπάρχει κάτι για κάθε γούστο. Επιπλέον, τα καλύμματα των μαξιλαριών και των μαξιλαριών μπορούν να αφαιρεθούν και να πλυθούν εύκολα. Η καρέκλα παραλίας είναι αδιάβροχη με προστατευτικό κάλυμμα.

Καλοκαίρι 2021 Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την επόμενη σεζόν5

Προετοιμάστε κρεβάτια και γκαζόν

Έχει κρύο Άγιοι Πάγος τελικά μετακόμισε, ήρθε η ώρα να προετοιμάσουμε τα κρεβάτια και τους χώρους πρασίνου. Γυμνά σημεία στο γκαζόν μπορούν να σπαρθούν ξανά και τα σπορόφυτα για λαχανικά και λουλούδια μπορούν τώρα να φυτευτούν στα κρεβάτια. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, απόλυτα ότι οι παγετοί τη νύχτα δεν είναι πλέον αναμενόμενοι. Εάν οι θερμοκρασίες πέσουν απότομα, τα φυτά μπορεί να χαθούν.

Καλοκαίρι 2021 Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την επόμενη σεζόν4

Εκτελέστε συντήρηση λίμνης

Με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου και τις ζεστές μέρες, τα ψάρια ξυπνούν επίσης από τη χειμερινή αυστηρότητα τους. Στην κρύα εποχή, τα ζώα συνήθως κρύβονται στο κάτω μέρος του εδάφους για να προστατευτούν από τα αρπακτικά. Τον Μάιο τα ψάρια μπορούν να ανακαλυφθούν ξανά στην επιφάνεια της λίμνης. Τώρα ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε το μπαγιάτικο νερό και να δώσουμε στο νερό λίγη φροντίδα και αγάπη. Μετά από όλα, τα ψάρια πρέπει επίσης να έχουν ένα ωραίο σπίτι.

Καλοκαίρι 2021 Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την επόμενη σεζόν2