πέτρινος κήπος βράχοι φυτά γέφυρα

Σας αρέσει ο ιαπωνικός κήπος; Έχετε ονειρευτεί ποτέ να δημιουργήσετε τη δική σας; Τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Θα σας δώσουμε μερικές υπέροχες συμβουλές για το πώς να διακοσμήσετε το ιαπωνικό στιλ της βεράντας σας. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ενδιαφέρουσες ιδέες και παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν πολύ για τον τέλειο σχεδιασμό του κήπου Zen.

Ο ιαπωνικός κήπος είναι ακόμα γνωστός ως βραχόκηπος. Δημιουργήθηκε τον 14ο αιώνα ως αφοσίωση στη φιλοσοφία του Ζεν Βουδισμού. Η απουσία νερού είναι χαρακτηριστικό αυτού του τύπου εξωτερικού σχεδιασμού.

Ο τέλειος ιαπωνικός κήπος χαρακτηρίζεται από την προσεκτική διάταξη των πετρών, των αριστοτεχνικά κομμένων δέντρων, των βρύων και, φυσικά, των λευκών βότσαλων που αντιπροσωπεύουν το ρέον νερό. Ο βραχόκηπος δεν πρέπει απαραίτητα να είναι μεγάλος. Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι ότι είναι σαφώς ορατό από το μέρος όπου διαλογίζεστε.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ο προσανατολισμός του βράχου. Μια αυστηρή ταξινόμηση πέτρας είναι σημαντική εδώ, την οποία πρέπει να γνωρίζετε καλά – οι χαμηλές κάθετες πέτρες εξακολουθούν να ονομάζονται πέτρες ψυχής, οι ψηλές κάθετες πέτρες είναι οι πέτρες του σώματος, οι πέτρες με επίπεδη καρδιά, οι αψιδωτές πέτρες και οι υποστηρικτικές πέτρες είναι ακόμα γνωστό ως πέτρες βοδιού. Οι πέτρες χρησιμοποιούνται για τον εξωραϊσμό. Για τα πλαίσια του κύκλου “ωκεανός”, χρησιμοποιούνται κυρίως μικρές, στρογγυλές πέτρες, για τα “βουνά” – τραχιές και αιχμηρές. Οι βράχοι συνήθως τοποθετούνται σε τρία – ένα ψηλά στη μέση και δύο μικρότερα εκατέρωθεν, συμβολίζοντας τα μέλη της οικογένειας – σύζυγο, γυναίκα και παιδί.

Η χρήση άμμου δεν συνιστάται γιατί, σε αντίθεση με τα βότσαλα, μπορεί να καταστραφεί γρήγορα. Με τις μικρές διακοσμητικές πέτρες μπορείτε να σχηματίσετε κύματα που αντιπροσωπεύουν την ανήσυχη επιφάνεια του νερού. Ο ιαπωνικός κήπος μπορεί επίσης να έχει πέτρινες φιγούρες ζώων που μεταφέρουν διάφορα μεταφορικά μηνύματα.

Ο ιαπωνικός κήπος χαρακτηρίζεται από ελκυστική πέτρινη διακόσμηση 

ελκυστικό ροκ κήπος ιαπωνικό στιλ

 Ποταμός φτιαγμένος από βότσαλα και πέτρινη γέφυρα

ο ιαπωνικός κήπος ποτάμι βότσαλα  Αρχική διακόσμηση κύκλου γύρω από το δέντροτο δέντρο του ιαπωνικού κήπου με πέτρες

 Οι βράχοι στήνονται με αυστηρό τρόποτα ιαπωνικά σύμβολα πέτρες κήπου  Επίπεδο πέτρινο μονοπάτι κήπου και ενδιαφέρουσα φύτευσηενδιαφέρον σχέδιο κήπου ιαπωνική αφή

Κείμενο με την Κάτια