Ο σχεδιασμός της κουζίνας είναι ένα ευρύ θέμα για τους ιδιοκτήτες σπιτιού και τους εσωτερικούς σχεδιαστές. Μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν οι κύριες πτυχές του. Οι ιδέες για μικρές κουζίνες είναι πολύ δημοφιλείς. Η ανακαίνιση είναι επίσης σημαντική: μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι με λίγη προσπάθεια και με μικρό προϋπολογισμό. Εξάλλου, το θέμα του «εκλεπτυσμένου σχεδιασμού κουζίνας» είναι επίσης πολύ επίκαιρο. Αφιερωνόμαστε σε αυτό στο παρακάτω άρθρο. Θα σας δείξουμε μερικά πρότυπα που συμβολίζουν το εκλεπτυσμένο στιλ και την υπέροχη κομψότητα.

Το λευκό και τα ουδέτερα χρώματα κυριαρχούν στις πολυτελείς κουζίνες

καφέ με πολυτελή αξεσουάρ

Σχεδιασμός κουζίνας σε λευκό

Κοιτάζοντας τις ιδέες σχεδιασμού πολυτελούς κουζίνας, σίγουρα θα παρατηρήσετε την κυριαρχία του λευκού χρώματος. Αυτό κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ευρύτερο και ευρύτερο. Όλα γίνονται πιο φωτεινά και ως εκ τούτου καθαρότερα και πιο προσεγμένα. Γενικά, έτσι πετυχαίνεις ένα πολυτελές χάρισμα.

Η ευρεία χρήση του λευκού σας δίνει μια μινιμαλιστική και καθαρή εμφάνιση.

Έτσι, η κουζίνα είναι επίσης πολύ μοντέρνα. Θα εμφανιστεί επίσης ως φυσικό μέρος ενός απρόσκοπτου μοντέρνου σχεδιασμού.

Γυάλινες και γυαλιστερές επιφάνειες συμβάλλουν επίσης στην εκλεπτυσμένη εμφάνιση

λαμπερές επιφάνειες σε μια ωραία κουζίνα

Ευρεία εφαρμογή γυαλιού

Η ευρεία χρήση του γυαλιού είναι μια άλλη καλά λειτουργική στρατηγική στο μοντέρνο σχεδιασμό κουζίνας. Συχνά οι πόρτες από αυτό το υλικό παρουσιάζονται στα ανοιχτά ράφια. Οι πίνακες και οι πάγκοι από γυαλί χρησιμεύουν ως αποθηκευτικός χώρος χωρίς να περιορίζουν τον χώρο. Αυτές οι ιδιότητες, μαζί με τα εφέ καθρέφτη, δίνουν την αίσθηση ενός εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.

Μαρμάρινες επιφάνειες σε μια πολυτελή κουζίνα

μαρμάρινο απρόσκοπτο σχέδιο

Μαρμάρινο και ξύλινο πάτωμα

Για ένα κομψό σχέδιο κουζίνας, θα προτείναμε ακόμα τη χρήση μαρμάρινων και ξύλινων δαπέδων. Πρόκειται για δύο πολύ μοντέρνες τάσεις που αποπνέουν ποιότητα και άνεση ταυτόχρονα. Όσον αφορά τα ξύλινα πατώματα, πρέπει να επιλέξετε ένα ευγενές υλικό που είναι επίσης εύκολο στη φροντίδα. Πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να μην φαίνεται φθαρμένο ακόμη και μετά από παρατεταμένη χρήση. Το μάρμαρο δεν χρειάζεται απαραίτητα να εφαρμοστεί ευρέως. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ορισμένα βασικά σημεία. Έτσι έρχεται στο δικό του αρκετά δυνατό. Όλη η ιδέα θα λειτουργούσε καλύτερα αν τα φωτεινά ουδέτερα κυριαρχούσαν στην κουζίνα.

Οι περίτεχνοι τοίχοι με έμφαση ζωντανεύουν υπέροχα το δωμάτιο

λευκό-μαύρο-γκρι

Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις

Ένας τοίχος προφοράς με μια επιγραφή, μερικές καρέκλες σχεδιαστών ή ένα τέτοιο τραπέζι – αυτές είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες για να δώσετε στην κουζίνα σας μια καλλιτεχνική εμφάνιση. Έρχονται πραγματικά από μόνα τους σε μια απρόσκοπτη και φωτεινή κουζίνα.

Οι σύγχρονες πολυτελείς κουζίνες χωρίζονται συχνά σε διαφορετικές ζώνες

λευκό με λίγο μπλε

Διαφορετικά επίπεδα και ζώνες

Μια κουζίνα μπορεί να χωριστεί σε διαφορετικά επίπεδα και σε διαφορετικές ζώνες. Αυτό δίνει σε ολόκληρο τον σχεδιασμό της κουζίνας δυναμισμό και νεωτερικότητα, τα οποία φαίνονται πολύ επίκαιρα και επομένως πολυτελή. Για να ενισχύσετε αυτό το αποτέλεσμα, μπορείτε να το συνδυάσετε με λαμπερά, σύγχρονα υλικά.

Ο συνδυασμός γυαλιστερών και τραχιών επιφανειών ζωντανεύει το δωμάτιο

γκρι μαύρο μεταλλικό

Αντίθεση γυαλιστερών και τραχιών επιφανειών

Η υψηλή στιλπνότητα κάνει την κουζίνα μοντέρνα και κομψή. Οι τραχιές ξύλινες επιφάνειες φαίνονται επίσης πολυτελείς. Δεν χρειάζεται πάντα να επιλέξετε μία από τις δύο επιλογές. Η αντίθεση από αυτά είναι επίσης πολύ ελκυστική.

Ο συνδυασμός μαύρου και λευκού φαίνεται πάντα κομψός

γκρι μαύρο και άλλα ουδέτερα

Σκοτεινό και φωτεινό

Μια ασπρόμαυρη κουζίνα φαίνεται πάντα ιδιαίτερα κομψή. Υπάρχουν ακόμα μερικές καλά παραλλαγές σε αυτό το αντίθετο δίδυμο χρωμάτων. Αντί για λευκό, μπορείτε να επιλέξετε πολύ ανοιχτές παστέλ αποχρώσεις ή φυσικά χρώματα. Αντί για μαύρο, επιλέξτε σκούρο γκρι.

Οι σύγχρονες κουζίνες ζωντανεύουν συχνά με υπέροχες πινελιές στο κίτρινο

μαρμάρινο τραπέζι ξύλινο πάτωμα κομψά λευκά έπιπλα

Τονίζει με κίτρινο χρώμα

Το λευκό χρώμα και οι άλλοι φυσικοί τόνοι δημιουργούν ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για κάθε είδους τόνους. Αλλά το ένα φαίνεται ιδιαίτερα αριστοκρατικό και αυτό είναι κίτρινο. Ακόμα και μικρά αντικείμενα σε αυτή τη σκιά ζωντανεύουν και ζεσταίνουν το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, το κάνετε να φαίνεται μοντέρνο και ιδιαίτερα στιλάτο.

Ένας υπέροχος σχεδιασμός κουζίνας σημαίνει αρκετό χώρο αποθήκευσης

άσπρο και μπλε

Η τέλεια οργάνωση

Ο σχεδιασμός της κουζίνας μπορεί να φαίνεται πολύ πολυτελής με τις στρατηγικές που μόλις περιγράφηκαν. Τίποτα από όλα αυτά δεν βοηθάει αν δεν είστε καλά οργανωμένοι. Είναι απολύτως απαραίτητο για την εκλεπτυσμένη εμφάνιση της κουζίνας. Ο επαρκής αποθηκευτικός χώρος που κατανέμεται λογικά και πρακτικά είναι απαραίτητος. Ταυτόχρονα, πρέπει να τοποθετηθεί επαρκής χώρος αποθήκευσης έτσι ώστε να μην χαλάσει την κομψή εμφάνιση του σχεδιασμού της κουζίνας.

Υπάρχει ακόμα αρκετό περιθώριο για το σχεδιασμό του μεμονωμένου δωματίου, ακόμα κι αν στοχεύετε σε έναν πολύ εξελιγμένο σχεδιασμό κουζίνας. Ακόμα περισσότερο: το χρειάζεστε για την τελευταία πινελιά!

καφέ και λαμπερό

τα βιβλία τρώνε γκρι και άσπρο

γκρι καφέ λευκό

γκρι ξύλο λευκό

ξύλινες επιφάνειες λευκές

πολυτελής-κουζίνα-με-θέα

πολυτελής κουζίνα με επιγραφές

πολυτελής κουζίνα με πορτοκαλί φως

μόνο-λευκό-με-λίγες-λαμπερές-τόνους

κουζίνα ενιαίας διαρρύθμισης

παστέλ πολυτέλεια

ρουστίκ στοιχεία στο σχεδιασμό πολυτελούς κουζίνας

ασπρόμαυρο με πράσινο

ζεστή εμφάνιση σε μια κομψή κουζίνα

λευκές γυαλιστερές επιφάνειες

λευκό γκρι καφέ

λευκό με μπλε αποχρώσεις

λευκό με μερικές μαύρες καρέκλες

λευκό με ηλεκτρονικά

λευκό με λίγο μαύρο

λευκό με λάμψη

λευκό με μερικά μαύρα αξεσουάρ

λευκό με μαύρες πινελιές

λευκό με μαύρες λαμπερές επιφάνειες

λευκό με μαύρο και καφέ

λευκό και κίτρινο υπέροχο σχέδιο

λευκό και γκρι

λευκό και ξύλινο σχέδιο

λευκές και ξύλινες επιφάνειες

λευκό και πορτοκαλί τεράστιο