Τις ζεστές μέρες του χρόνου, προτιμάτε να περνάτε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Η εξωτερική κουζίνα είναι μια καλή επιλογή για αυτό. Το μαγείρεμα έξω είναι πιο ευχάριστο από το να ετοιμάζετε φαγητό μέσα. Για διάφορους λόγους. Αφενός απολαμβάνετε τον όμορφο καιρό και αφετέρου δεν μένετε μόνοι στην κουζίνα, αλλά περνάτε το χρόνο σας μαζί με τους άλλους. Η εξωτερική κουζίνα έχει όλα τα πλεονεκτήματα της συμβατικής κουζίνας. Στη συνέχεια, θα μάθετε τι είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό μιας εξωτερικής κουζίνας.

Κάντε την εξωτερική κουζίνα να φαίνεται vintage

ιδέες κήπου λειτουργική εξωτερική κουζίνα με άφθονο αποθηκευτικό χώρο και ξύλινα πατώματα

Η εξωτερική κουζίνα έχει τα πλεονεκτήματά της το καλοκαίρι

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν να γευματίσουν ή να δειπνήσουν σε εξωτερικούς χώρους. Και τότε η εξωτερική κουζίνα είναι απλώς απαραίτητη, γιατί είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να φέρνεις συνεχώς φαγητό και πιάτα από μέσα προς τα έξω. Και οι καλεσμένοι σας δεν μένουν μόνοι στον κήπο ενώ λείπετε.

Εάν σχεδιάζετε μια λειτουργική εξωτερική κουζίνα, εξοικονομείτε όλα αυτά και κάνετε το καλοκαίρι πιο ευχάριστο! Κινητή ή με τούβλα, η εξωτερική κουζίνα εμφανίζεται σε διαφορετικά σχήματα και καθιστά τον κήπο ένα προτιμώμενο μέρος όταν ο καιρός είναι καλός. Φυσικά, πρέπει να λάβετε υπόψη όλες τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων.

Κάντε τον κήπο αγαπημένο μέρος

εξωτερική ξύλινη κουζίνα με κομψή τραπεζαρία

Τι πρέπει να έχει μια κουζίνα στον κήπο;?

Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο στον κήπο, η κουζίνα μπορεί να περιέχει διαφορετικά πράγματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας χώρος μαγειρέματος και μια σχάρα αρκούν για να δημιουργήσουν μια ωραία ατμόσφαιρα στον εξωτερικό χώρο. Και ενώ για μερικούς ανθρώπους μια ψησταριά αερίου αποτελεί την εξωτερική κουζίνα, για άλλους μια κουζίνα στον κήπο περιέχει ολόκληρες μονάδες που μπορούν να συνδυαστούν όπως επιθυμείτε. Περιστασιακά, θα ήταν φυσικά σκόπιμο να ενσωματωθεί ένας νεροχύτης με σύνδεση νερού στην εξωτερική κουζίνα. Αρκετός χώρος αποθήκευσης είναι επίσης επιθυμητός. Ο επαρκής χώρος εργασίας είναι επίσης απαραίτητος, επειδή οι ίδιες διαδικασίες μαγειρέματος πραγματοποιούνται εδώ όπως σε μια συμβατική κουζίνα.

Σχεδιάστε μια λειτουργική κουζίνα στον κήπο

υπαίθρια κουζίνα ονειρεμένος κήπος με πισίνα και εξωτερική κουζίνα

Το καθιστικό είναι μια άλλη πτυχή στο σχεδιασμό της υπαίθριας κουζίνας. Είναι κρίσιμο εάν το τοποθετείτε λίγο μακριά από τη ζώνη μαγειρέματος ή πολύ κοντά. Εάν υπάρχει η επιλογή ότι αυτό δεν είναι ακριβώς δίπλα, τότε επωφεληθείτε από αυτό! Διαφορετικές μυρωδιές και θόρυβοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις συνομιλίες με φίλους και συγγενείς … Σκεφτείτε επίσης καλά πόσο καθίσματα χρειάζονται στην τραπεζαρία. Ανάλογα με την κατάσταση, θα πρέπει να επιλέξετε μεγαλύτερο ή μικρότερο τραπέζι.

Χωρίστε τον κήπο σε περιοχές

ιδέες κήπου μεγάλη κουζίνα κήπου με κομψή τραπεζαρία

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ο φωτισμός η εξωτερική κουζίνα. Ο φωτισμός αυτής της περιοχής θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ειδικά με τον φωτισμό του κήπου. Μια οικεία ατμόσφαιρα είναι επιθυμητή!

Επίσης φωτίστε την επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα του κήπου

ιδέες κήπου μοντέρνα εξωτερική κουζίνα με ενότητες

Όπως σας αρέσει να κάνετε κατά καιρούς, μεταφέρετε το σαλόνι έξω το καλοκαίρι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κάθε λεπτομέρεια εξετάζεται προσεκτικά όσον αφορά τη βέλτιστη άνεση στον κήπο. Ο θόλος του κήπου είναι επίσης ένα υποχρεωτικό στοιχείο σχεδιασμού όταν πρόκειται για μια μοντέρνα εξωτερική κουζίνα.

Μια κατάλληλη στέγη κάνει την κουζίνα του κήπου πιο λειτουργική και προτιμητέα

ιδέες κήπου κομψή εξωτερική κουζίνα και καθιστικό με έπιπλα από μπαστούνι

Κατάλληλα υλικά πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Ανάλογα με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε υπαίθριες κουζίνες σε διαφορετικά στυλ. Για παράδειγμα, μια κουζίνα από τούβλα στον κήπο φαίνεται λίγο μεσογειακή, ενώ οι εξωτερικές κουζίνες από σκυρόδεμα ή ξύλο παρέχουν μια πιο μοντέρνα εμφάνιση στον κήπο.

Μαγείρεμα και ψήσιμο στο δικό σας κήπο; Ακούγεται σαν καλοκαιρινό όνειρο, αλλά εύκολο να υλοποιηθεί! Η εξωτερική κουζίνα δεν είναι μόνο το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε το καλοκαίρι, αλλά και μια κατάλληλη περιοχή όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα όποτε σας αρέσει.

υπαίθρια κουζίνα μοντέρνος εξωτερικός χώρος με χώρο μαγειρέματος και τραπεζαρία

ιδέες κήπου κουζίνα κήπου με παραδοσιακή εμφάνιση

ιδέες κήπου υπαίθρια κουζίνα με στέγες

ιδέες κήπου λειτουργική εξωτερική κουζίνα με στέγες

ιδέες κήπου συμπαγής μικρή κουζίνα κήπου

ιδέες κήπου μοντέρνα εξωτερική κουζίνα με όμορφες ξύλινες πινελιές

εξωτερική κουζίνα τούβλο εξωτερική κουζίνα με τζάκι

ιδέες κήπου έξω από την περιοχή με κουζίνα κήπου με στέγες

Οι ιδέες κήπου συνδυάζουν πέτρα και ξύλο στην κουζίνα του κήπου

υπαίθρια κουζίνα πίσω αυλή με σχάρα και καθιστικό

υπαίθρια κουζίνα μικρός κήπος με περιορισμένο χώρο μπορεί επίσης να έχει εξωτερική κουζίνα

εξωτερική κουζίνα συμπαγής μικρή εξωτερική κουζίνα κάνει τον κήπο πιο λειτουργικό

υπαίθρια κουζίνα απολαύστε νόστιμο φαγητό

εξωτερική κουζίνα κομψή κουζίνα κήπου με άφθονο χώρο εργασίας

υπαίθρια κουζίνα με κομψό χώρο μέτρησης και τζάκι

υπαίθρια κουζίνα με στέγη από ξύλο και γυαλί

υπαίθρια κουζίνα με πολύ αποθηκευτικό χώρο

εξωτερική κουζίνα φανταχτερή κουζίνα κήπου από πέτρα και ατσάλι

εξωτερική κουζίνα δημιουργήστε μια ζεστή κουζίνα στον κήπο με έπιπλα από μπαστούνι

υπαίθρια κουζίνα με φανταχτερά ντουλάπια κουζίνας

υπαίθρια κουζίνα μοντέρνα και φωτεινή

υπαίθρια κουζίνα μοντέρνα εξωτερική κουζίνα με τούβλα

ιδέες κήπου μεγάλη υπαίθρια κουζίνα αντικαθιστά το σαλόνι το καλοκαίρι

ιδέες κήπου με εξωτερική πέτρα κουζίνας και ξύλο για φυσική εμφάνιση