Τα πλακάκια από γρανίτη τοποθετούν ιδέες δαπέδου με γρανίτη

Τα αναντικατάστατα πλακάκια γρανίτη

Κάθε δάπεδο έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά τα πλακάκια γρανίτη ήταν μια επιτυχημένη και ευγενής επιλογή για πολλούς αιώνες. Συνεπώς, είναι πάντα καλή ιδέα να το εξετάσετε ως επιλογή. Είναι ένα από τα υποείδη των κεραμικών πλακιδίων. Το άλλο είναι τερακότα. Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτή είναι μια πολύ επιτυχημένη επιλογή.

Δάπεδα από γρανίτη

πλακάκια γρανίτη για ιδέες δαπέδου ιδέες μαύρα πλακάκια

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η αντοχή τους. Η τερακότα μπορεί να καταστραφεί πολύ σε ακραίες συνθήκες.

Τα πλεονεκτήματα των πλακιδίων γρανίτη

πλακάκια γρανίτη για ιδέες δαπέδου έπιπλα μπάνιου

Τα πλακάκια γρανίτη – ένα τεχνητό υλικό

Τα πλακάκια γρανίτη είναι ένα τεχνητό υλικό. Δημιουργήθηκε στην Ιταλία στη δεκαετία του ’80 του 20ού αιώνα. Στην πράξη, ο τεχνητός γρανίτης είναι σε θέση να αντικαταστήσει πολλά φυσικά υλικά. Είναι κοντά στην πορσελάνη, αλλά όσον αφορά τη δύναμη και την αντοχή, θυμίζει πολύ φυσικό γρανίτη. Μπορεί να κατασκευαστεί από λευκό πηλό με πολλά διαφορετικά πρόσθετα. Η ομοιόμορφη δομή που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι ψυχρής έκθλιψης. Στη συνέχεια, μπορεί να ψηθεί σε θερμοκρασία 1200 μοίρες. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε τα τυπικά σχέδια.

Τα πλακάκια γρανίτη ταιριάζουν σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού

Τοποθέτηση ιδεών για δάπεδα από γρανίτη για τοποθέτηση πλακιδίων

Λόγω της ανάπτυξης των ψηφιακών τεχνολογιών, αυτές βελτιώνονται επίσης όλο και περισσότερο. Τα πλακάκια γρανίτη έχουν κάνει μια νέα επιστροφή τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, η τερακότα συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ωστόσο, προτιμάται κυρίως για συγκεκριμένες περιοχές και λειτουργίες. Αυτό εξακολουθεί να δίνει σε κάθε ατμόσφαιρα έναν πιο ατομικό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πολυτελή χαρακτήρα. Ο συνδυασμός των δύο θα μπορούσε υπέροχα να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη ιεραρχία στο δωμάτιο.

Δάπεδα κουζίνας από γρανίτη

Τοποθέτηση ιδεών δαπέδου από πλακάκια γρανίτη επίπλωση κουζίνας

Περισσότερα για το ρόλο των ψηφιακών τεχνολογιών για πλακάκια γρανίτη

Όπως ήδη αναφέρθηκε εν συντομία, οι ψηφιακές τεχνολογίες βοηθούν εάν θέλετε να εφαρμόσετε διαφορετικά σχέδια στα πλακάκια γρανίτη. Το αποτύπωμα έρχεται πάνω του πριν το ψήσιμο. Έτσι, ο σχεδιασμός εκεί θα παραμείνει άθικτος μετά από πολλά χρόνια.

Ανοιχτό σαλόνι σε μοντέρνο στιλ

Τοποθέτηση πλακιδίων από γρανίτη, καθιστικό, σύγχρονες ιδέες δαπέδου, γρανίτη

Τα πλακάκια γρανάτης που κατασκευάζονται με τις τελευταίες τεχνολογίες είναι συνήθως δύο τύπων. Στην πρώτη, έχουμε ένα ομοιόμορφο, συμπαγές υλικό. Με αυτήν την τεχνολογία, τα πλακάκια δείχνουν μεγαλύτερη αντοχή. Αλλά δεν έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε πολλά διαφορετικά χρώματα. Η εκτύπωση δεν μπορεί να έρθει απευθείας ούτε στην υφή. Για αυτό μπορείτε να επιτύχετε τις μέγιστες διαστάσεις.

Μια κομψή λύση για τον χώρο διαβίωσής σας σε μινιμαλιστικό στιλ

γρανίτη πλακάκια ιδέες δαπέδου ιδέες σαλόνι τζάκι χαλί

Στον δεύτερο τύπο, η μάζα αποτελείται από διαφορετικά υλικά. Το τελευταίο κάνει τη συνοχή πολύ πιο σταθερή. Οι διαστάσεις είναι επίσης αρκετές και εδώ. Τέλος πάντων, τα πλακίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις έχουν μέγεθος 75Χ75 ή 80Χ80. Οι μεγάλες διαστάσεις είναι πιο κατάλληλες μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν πρέπει να καλύψετε τα σκαλιά στις σπειροειδείς σκάλες με αυτό. Σε αυτήν την ειδική περίπτωση, χρησιμοποιούνται επίσης κεραμίδια με επίδραση σκυροδέματος ή μαρμάρου.

Πλακάκια από γρανίτη με τσιμεντένιο ή μαρμάρινο αποτέλεσμα μπορούν να βρεθούν στην αγορά

πλακάκια από γρανίτη για ιδέες δαπέδου που καλύπτουν ιδέες μαύρο ματ

Προετοιμάστε το χώμα

Όποια λύση και αν επιλέξετε, το δάπεδο πρέπει να είναι καλά ισοπεδωμένο. Με μήκος 120 cm, τα υλικά σχεδιάζονται (εξωθούνται) αντί να τραβούνται. Αυτό τα καθιστά ευέλικτα και οι μεγάλες διαστάσεις δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα!

Αυτή η τεχνική είναι επίσης σημαντική σε πολλές άλλες περιπτώσεις, παρεμπιπτόντως.

Ουδέτερα χρώματα σε υψηλή στιλπνότητα

Τοποθέτηση ιδεών δαπέδου από πλακάκια γρανίτη μαύρη υψηλή γυαλάδα

Τάσεις

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να περιγράψουμε μερικές από τις τάσεις στο σχεδιασμό των πλακιδίων από γρανίτη. Κάποιος προσπαθεί να ταιριάξει με την ανακούφιση πολλών άλλων δημοφιλών υφών. Μιμείτε το σκυρόδεμα, το ξύλο, την πέτρα με σχέδια ή σχέδια. Το σπουδαίο, όμως, είναι ότι καταφέρνεις να ζωγραφίζεις ολόκληρες εικόνες με αυτόν τον τρόπο. Αλλά πρέπει να είστε αρκετά σίγουροι αν ψάχνετε για μια τέτοια λύση. Γιατί πρόκειται για κάτι που δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί για δεκαετίες λόγω της ποιότητάς του.

Προσκαλώντας πλακάκια με ξύλινη εμφάνιση

πλακάκια γρανίτη για ιδέες δαπέδου ιδέες μοντέρνο μπάνιο

Η ψευδαίσθηση για ανακούφιση

Τα πλακάκια γρανίτη μπορούν επίσης να δώσουν μια ψευδαίσθηση υφής. Όπως είπα, αυτό είναι απλώς μια ψευδαίσθηση. Μιμείται την επένδυση με ειδικά υλικά. Αυτό μπορεί να είναι πολύ βολικό σε ορισμένες περιπτώσεις, μην το νομίζετε?

Απλή τσιμεντένια εμφάνιση στο μπάνιο

πλακάκια γρανίτη για ιδέες δαπέδου πλακάκια μπάνιου

Κάντε το διαμέρισμα να φαίνεται πολυτελές με λίγους πόρους

Ακόμη και με μια μικρότερη επένδυση, μπορείτε να κάνετε το διαμέρισμα να φαίνεται πολυτελές. Για παράδειγμα, χάρη στις ιδιότητες των πλακιδίων από γρανίτη, θα μπορείτε να εξοπλίσετε όλα τα δωμάτια με ομοιόμορφο δάπεδο. Επειδή πρόκειται για μια σύγχρονη τάση που θα ήταν δύσκολο να αντεπεξέλθει με άλλα μέσα χωρίς μεγάλη επένδυση.

Αντίθεση ξύλου και γρανίτη στην κουζίνα

πλακάκια γρανίτη για ιδέες δαπέδου ξύλινη κουζίνα κουζίνα νησί

Πλακάκια από γρανίτη και στην εξωτερική κουζίνα – γιατί όχι?

Τοποθέτηση ιδεών δαπέδου από πλακάκια γρανίτη σχεδιασμό εξωτερικής κουζίνας