Επιλέγοντας σωστά πλακάκια κουζίνας, φυσικό μάρμαρο

Βρείτε τα σωστά πλακάκια κουζίνας

Για πολλούς ανθρώπους σήμερα, ο σχεδιασμός του χώρου της κουζίνας είναι μια ανάγκη που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Δεν έχει καμία διαφορά αν ένα μοντέρνο, κλασικό ή ρουστίκ στιλ ανταποκρίνεται στις προσωπικές προσδοκίες. Το υπόβαθρο σε αυτό είναι η αυξημένη σημασία που η κουζίνα, εκτός από το μαγείρεμα και το φαγητό, συχνά δίνεται επίσης ως κεντρικό σημείο συνάντησης της οικογένειας. Πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση, πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί και να πραγματοποιηθεί η κατάλληλη επένδυση πλακιδίων. Προϋπόθεση για μια μεταγενέστερη αίσθηση ευεξίας είναι η επιλογή των σωστών και ξεχωριστά ελκυστικών πλακιδίων για το δάπεδο και τον τοίχο. Δεν υπάρχουν όρια στην προσωπική δημιουργικότητα.

Σωστή επιλογή πλακιδίων κουζίνας με μοτίβο

Τα πλακάκια κουζίνας υπόκεινται σε ειδικές απαιτήσεις

Σε σύγκριση με τους περισσότερους χώρους διαβίωσης, η κουζίνα υπόκειται συνήθως σε υψηλότερα φορτία, γεγονός που αυξάνει επίσης τις απαιτήσεις για πλακάκια τοίχου και δαπέδου σε αυτόν τον τομέα. Αντίστοιχα, εκτός από τη συνεχή περαιτέρω ανάπτυξη των υλικών, οι συνεχώς βελτιστοποιημένες καινοτόμες διαδικασίες κατασκευής εξασφαλίζουν συνεχή βελτίωση της ποιότητας των πλακιδίων. Το αποτέλεσμα είναι ότι, εκτός από αυξημένη διάρκεια ζωής, η εργασία που απαιτείται για την τοποθέτηση των πλακιδίων γίνεται ευκολότερη. Παρόμοια με το μπάνιο, η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο μέσα στο διαμέρισμα για το οποίο τα ευγενή πλακάκια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Τα ψηφιδωτά πλακάκια είναι πολύ δημοφιλή, καθώς ενισχύουν ιδιαίτερα το πάτωμα της κουζίνας. Παρ ‘όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πλακάκια κουζίνας συγκεκριμένα πρέπει να είναι εξαιρετικά στιβαρά και ανθεκτικά και η επακόλουθη προσπάθεια συντήρησης θα πρέπει επίσης να εξετάζεται εγκαίρως. Τελικά, είναι η καθημερινή εργασία στο σπίτι που είναι πάντα πολύ λίγος διαθέσιμος χρόνος. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην χρειάζεται να κάνετε μεγάλες προσπάθειες για να καθαρίσετε τις επιφάνειες με πλακάκια. Τα τζάμια πλακιδίων πληρούν καλύτερα αυτήν την απαίτηση, καθώς είναι ιδιαίτερα απωθητικά από τη βρωμιά. Ένα κανονικό σφουγγάρι και κοινά καθαριστικά είναι αρκετά για να καθαρίσετε απαλά και εύκολα τις περιοχές των πλακιδίων.

Επιλέγοντας σωστά πλακάκια κουζίνας εμφάνιση ξύλου

Είτε παιχνιδιάρικο είτε λεπτό – τα σωστά πλακάκια για κάθε γούστο

Εν τω μεταξύ, η γκάμα των μοντέλων για πλακάκια είναι τόσο εκτεταμένη που ακόμη και η πιο ασυνήθιστη γεύση μπορεί να ικανοποιηθεί. Είτε σε ατομικά είτε κλασικά χρώματα, με δομημένες επιφάνειες ή εξοπλισμένα με ελκυστικά μοτίβα, τα σημερινά πλακάκια ικανοποιούν κάθε επιθυμία σε σχέση με την κατάλληλη εμφάνιση. Τα κεραμίδια κουζίνας, από ζεστά και παιχνιδιάρικα έως ευχάριστα διακριτικά έως κομψά, δικαιολογούν όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Για παράδειγμα, ενώ οι σύγχρονοι άνθρωποι ή οι άνθρωποι που τείνουν περισσότερο σε ένα μινιμαλιστικό στυλ τείνουν να επιλέγουν συλλογές πλακιδίων με μια λεπτή, δροσερή εμφάνιση, είναι ιδιαίτερα πολύχρωμες, παιχνιδιάρικες παραλλαγές πλακιδίων που εμπνέουν τις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Τα γνωστά και δημοφιλή πλακάκια Delft προσφέρουν πάντα ένα πάντα ενημερωμένο σχέδιο. Στην ιστοσελίδα του ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ δείχνει πώς αυτά τα όμορφα μπλε και άσπρα κεραμίδια δίνουν στην κουζίνα μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση.

Επιλέγοντας σωστά πλακάκια κουζίνας vintage μοτίβα

Τι να προσέξετε

Η μεγάλη ποικιλία πλακιδίων δεν πρέπει να σας αποσπά την προσοχή από την τήρηση μερικών βασικών αρχών κατά την επιλογή. Προϋποθέσεις για άνετη εργασία στην κουζίνα είναι οι επιφάνειες πλακιδίων που δεν έχουν ανομοιομορφία και τα πλακάκια με υψηλό βαθμό σκληρότητας. Τα πλακάκια σε διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος έχουν επίσης διαφορετικά εφέ στο δωμάτιο. Τα πιο σκούρα πλακάκια κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο στο μάτι, ενώ τα ανοιχτόχρωμα πλακίδια επεκτείνουν οπτικά την επιφάνεια. Εάν εκτιμάτε τα μεμονωμένα εφέ, θα πρέπει να τοποθετήσετε δύο διαφορετικούς τύπους πλακιδίων σε έναν αντίστοιχα παιχνιδιάρικο συνδυασμό.

επιλέγοντας σωστά τα κεραμίδια κουζίνας εκλεκτά μεξικάνικα μοτίβα  Επιλέγοντας σωστά πλακάκια κουζίνας χρυσό ασήμι λαμπερό   Επιλέγοντας σωστά πλακάκια κουζίνας μινιμαλιστικό μπλε λευκό κλασικό  Επιλέγοντας σωστά πλακάκια κουζίνας λευκό, διακριτικά οβάλ σχήμα