Παιδικό δωμάτιο με φρέσκα χρώματα μοτίβο βρεφικού κρεβατιού

Ο πιο έξυπνος τρόπος για να εξοπλιστεί το φυτώριο

Εάν πρόκειται να επιπλωθεί ένα παιδικό δωμάτιο, δεν παίζουν ρόλο μόνο οι οπτικές πλευρές. Τα θέματα υγείας και ασφάλειας είναι επίσης στοιχειώδη προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ιδανικός χώρος διαβίωσης για τα μικρά παιδιά. Έχουμε κανονίσει συμβουλές για την επιλογή ενός ασφαλούς και υγιούς εσωτερικού χώρου και τις συμπληρώσαμε με πρακτικές λύσεις και προτάσεις.

Έπιπλα υγιεινής διαβίωσης – αυτό είναι που πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά

Η αποφυγή κατώτερων υλικών που μολύνονται από ρύπους δεν είναι τόσο εύκολη δεδομένης της σχεδόν απεριόριστης επιλογής. Ανεξάρτητα από το αν βερνίκια, χρώματα, κόλλες ή άλλα εξαρτήματα στα έπιπλα – εξαιρετικά πτητικές και μη πτητικές τοξίνες δυστυχώς καραδοκεί σε πολλά μέρη. Παρά ορισμένους κανονισμούς, ακόμη και τα ανώτατα όρια που επιτρέπονται από το νόμο είναι επαρκή για να προκαλέσουν συνέπειες στην υγεία, όπως αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα. Προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά από τα δηλητήρια του σπιτιού, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αγορά επίπλων. Διάφορα πιστοποιητικά και περιβαλλοντικές ετικέτες μπορούν να βοηθήσουν στην εύρεση προϊόντων όσο το δυνατόν πιο υγιεινών.

επίπλωση παιδικού δωματίου βρεφικό δωμάτιο ελαφριά κομμάτια επίπλων πλεκτά υφάσματα

Η ετικέτα “Ο γαλάζιος Άγγελος“. Το οικολογικό σήμα απονέμεται μόνο σε έπιπλα που δεν περιέχουν οργανικές ουσίες, διαλύτες ή πλαστικοποιητές. Δεν είναι λιγότερο βοηθητικό SignkoControl sign στον τομέα των ξύλινων επίπλων. «Οι επιφάνειες επεξεργάζονται με λούστρο, φυσικά έλαια ρητίνης και κεριά σε φυσική βάση. Η προκύπτουσα επιφάνεια με ανοιχτό πόρο μπορεί να συμβάλει θετικά στο κλίμα του εσωτερικού χώρου », αναφέρει η αναφορά στη σφραγίδα ποιότητας στην παρακάτω ιστοσελίδα http://www.oekocontrol.com/. Σε γενικές γραμμές, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα παιδικού δωματίου Μασιφ ξυλο. Η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν ρύποι εδώ είναι σημαντικά μικρότερη σε σύγκριση με κόντρα πλακέ ή άλλα προϊόντα με κόλλα. Έπιπλα για παιδικό δωμάτιο από μασίφ ξύλο διατίθενται από τοπικά καταστήματα επίπλων και online στο κατάστημα στο http://www.kinderwagen.com/, όπου η ποικιλία κυμαίνεται από καροτσάκια μέχρι παιδικά έπιπλα και τραμπάλα. Δεδομένου ότι η επιλογή προϊόντων είναι καλά ταξινομημένη ανά κατηγορία, θα βρείτε τον δρόμο σας γρήγορα. Εκτός από την οξιά, το κεράσι, το καρύδι και το πεύκο είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ του μασίφ ξύλου. Η οξιά είναι ιδιαίτερα στιβαρή γιατί είναι α Σκληρό ξύλο δρα με υψηλή πυκνότητα.

στήσιμο παιδικό δωμάτιο βρεφικό δωμάτιο ξύλο φως της ημέρας

Ασφάλεια – Το Α&Ο

Στο παιδικό δωμάτιο, όλα τα εξαρτήματα, είτε έπιπλα είτε παιχνίδια, πρέπει να εγγυώνται τη μέγιστη ασφάλεια. Κατά την εγκατάσταση, δώστε προσοχή σε δοκιμαστικά σήματα όπως αυτό από την TÜV με την ονομασία “Πιστοποιημένη ασφάλεια“Γνωστό σύμβολο, το οποίο πρέπει να είναι σαφώς αναγνωρίσιμο σε αντικείμενα με την ετικέτα” GS “. Τα προϊόντα με πιστοποίηση GS έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου για την ασφάλεια των προϊόντων. Οι αιχμηρές άκρες ή οι γωνίες πρέπει να είναι ταμπού στο φυτώριο. Εάν αυτά δεν μπορούν να αποφευχθούν λόγω των υφιστάμενων επίπλων, θα πρέπει να επιλέξετε προϊόντα ασφαλείας που μπορούν να εγκατασταθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, όπως Γωνιακή προστασία Να πέσει πίσω. Ακόμη και Υποδοχές πρέπει να είναι αδιάβροχα για παιδιά. Ακολουθούν πέντε ακόμη συμβουλές ασφαλείας:

  • Μπορείτε να ασφαλίσετε συρτάρια και πόρτες ντουλαπιών με κατάλληλες κλειδαριές. Αυτό αποτρέπει τα παιδιά να τσιμπήσουν τα δάχτυλά τους και να τα τραυματίσουν.
  • Για την αποφυγή πτώσεων, είναι Αντιολισθητικά χαλιά χαλιού Απλώς κόβονται σε μέγεθος και τοποθετούνται απευθείας κάτω από το χαλί. Τότε δεν είναι πλέον δυνατό να γλιστρήσουν τα χαλιά.
  • Μένεις σε διαμέρισμα υψηλότερου ορόφου Κλειδαριές παραθύρων Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να ανοίξουν παράθυρα ανεξάρτητα και απαρατήρητα.

παιδικό ντεκόρ παιδικό δωμάτιο ροζ υφάσματα μαλακά έπιπλα

Εξοικονομήστε με εύκαμπτα έπιπλα

Προκειμένου να περιοριστεί η δαπάνη για έπιπλα παιδικού δωματίου, συνιστάται η ευέλικτη επίπλωση που μεγαλώνει με το παιδί. Διατίθενται κρεβάτια, γραφεία και καρέκλες σε ρυθμιζόμενες εκδόσεις. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι το παιδικό δωμάτιο δεν χρειάζεται να ανακαινίζεται κάθε χρόνο και τα παιδιά πρέπει πάντα να είναι επιπλωμένα με ένα εξοπλισμός φιλικός προς την πλάτη όφελος.

Χρησιμοποιήστε σωστά τα χρώματα

Για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό περιβάλλον παιχνιδιού για τα παιδιά, τα χρώματα δεν πρέπει να λείπουν. Ένα δωμάτιο σε άσπρο και μαύρο φαίνεται βαρετό και θολό στα παιδιά. Μην τους υποτιμάς λοιπόν ποτέ Επίδραση των χρωμάτων και χρησιμοποιήστε τα έξυπνα. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε χρώμα έχει μια ατομική επίδραση στη διάθεση. Ενώ το πράσινο, για παράδειγμα, έχει ισορροπητικό, ηρεμιστικό και αρμονικό αποτέλεσμα, το κίτρινο δημιουργεί καλή διάθεση και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Το πορτοκαλί, από την άλλη πλευρά, διεγείρει την επικοινωνία και την όρεξη. Το μπλε συμβολίζει την ηρεμία, τη χαλάρωση και την αρμονία. Το κόκκινο είναι ένα διεγερτικό χρώμα που κάνει τα δωμάτια να φαίνονται ζωντανά.

παιδικό δωμάτιο με κούνια ασφαλείας

Εάν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα, θα πρέπει να τα συμπεριλάβετε στην επιλογή χρώματος. Πολλά παιδιά έχουν αγαπημένα χρώματα που μπορούν να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό του δωματίου. Τα χρώματα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον τοίχο. Με όμορφο Χρώματα τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εντυπωσιακή σκηνή παιδικών δωματίων. Είναι σημαντικό να σημειώσετε το μέγεθος του δωματίου κατά το σχεδιασμό του χρώματος. Τα μικρά δωμάτια μπορεί να φαίνονται ακόμη πιο περιορισμένα χάρη στα έντονα χρώματα που εφαρμόζονται σε μεγάλη περιοχή. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται έντονα χρώματα, τα χρώματα των τοίχων πρέπει να φτάνουν μόνο μέχρι τη μέση ή να περιορίζονται σε έναν τοίχο. Μια εναλλακτική λύση θα ήταν να φέρουμε τα επιθυμητά χρώματα όχι ως χρώματα τοίχων, αλλά με τη βοήθεια αξεσουάρ όπως χαλιά, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες και γλάστρες.

παιδικό δωμάτιο με χώρο αποθήκευσης παιχνιδιών

Συγκεντρώσαμε άλλες ιδέες επίπλωσης και στρατηγικές σχεδιασμού σε ξεχωριστό άρθρο.

Παραγγείλετε για περισσότερη ειρήνη

Ένα ακατάστατο φυτώριο μπορεί να έχει μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά. Η αταξία δημιουργεί ανησυχία που βλάπτει τα παιδιά. Στην ιδανική περίπτωση, τα παιδιά μαθαίνουν να τακτοποιούν σωστά και τακτικά από μικρή ηλικία. Αλλά αυτό λειτουργεί μόνο εάν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα οργανωτικά συστήματα. Ακολουθούν μερικές συστάσεις:

  • δοχείο: Τα παιδικά δωμάτια πρέπει να περιέχουν αρκετούς κάδους κατάλληλους για τη διαλογή παιχνιδιών. Τα διαφανή μοντέλα είναι ιδιαίτερα πρακτικά γιατί τα παιδιά μπορούν στη συνέχεια να δουν αμέσως τι υπάρχει μέσα και επομένως δεν χρειάζεται να ανοίξουν όλα τα κουτιά για να βρουν κάτι. Κατά την τοποθέτηση συστημάτων παραγγελιών, βεβαιωθείτε πάντα ότι τα παιδιά μπορούν να φτάσουν εύκολα σε όλα.
  • Επιγραφή: Για να μην υπάρχει αρχικά αναζήτηση, τα συστήματα παραγγελιών όπως κουτιά ή κιβώτια θα πρέπει πάντα να φέρουν ετικέτα. Εάν οι νέοι δεν μπορούν να διαβάσουν ακόμα, χρησιμοποιήστε τη γραφική αναπαράσταση του περιεχομένου. Ένα κουτί περιέχει τούβλα Lego; Εκτυπώστε ένα τούβλο Lego και συνδέστε την εικόνα στο δοχείο.
  • Βρώμικο: Εάν τα παιδιά είναι συγκλονισμένα με τη μάζα των παιχνιδιών, το παιχνίδι δεν είναι πολύ διασκεδαστικό. Καθαρίζετε τακτικά για να περιορίσετε τις επιλογές. Το παιδί δεν θέλει να χωρίσει με τα υπάρχοντά του; Εξηγήστε ότι τα αντικείμενα θα δοθούν σε φτωχά παιδιά και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να κάνουν καλό. Στα περισσότερα παιδιά, αυτό το επιχείρημα προκαλεί βοήθεια.

Εξασκηθείτε στην τακτοποίηση με το παιδί για να διδάξετε τα βασικά ενός τακτοποιημένου δωματίου. Οι απόγονοί σας θα αισθάνονται πιο άνετα μετά και θα μάθουν να εκτιμούν τα πλεονεκτήματα της τάξης.

Η επίπλωση παιδικών δωματίων έχει νόημα από πρακτική άποψη