παιδικο δωματιο set up κρεβατι κρεβατα αγκαλια παιχνιδια σαμαρι ντουλαπα

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν θέλετε να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο

Με την προσμονή του μωρού, το δωμάτιο πρέπει επίσης να διαμορφωθεί εγκαίρως. Οι νεαροί γονείς που περιμένουν το πρώτο τους παιδί δεν είναι συχνά σίγουροι για το τι είναι απαραίτητο στο νηπιαγωγείο και ποια πράγματα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση των σημαντικότερων σημείων.

Οι γονείς πρέπει να θέσουν στον εαυτό τους μια θεμελιώδη ερώτηση: Θέλουμε να διαθέσουμε το παιδικό δωμάτιο με έπιπλα χωρίς επιβλαβείς ουσίες, τα οποία αφενός έχουν υψηλότερη τιμή, αλλά αφετέρου δεν αντιμετωπίζονται με τοξικές ουσίες; Για παράδειγμα, τα έπιπλα από μασίφ ξύλο είναι μια πολύ ωραία εναλλακτική λύση. Τα έπιπλα οικολογικής επεξεργασίας επεξεργάζονται μόνο με φυσικά βερνίκια και χρώματα και παρέχονται με αντίστοιχη περιβαλλοντική ετικέτα. Το κλίμα του χώρου διαβίωσης επηρεάζεται επίσης θετικά από το φυσικό ξύλο. Τα έπιπλα υψηλής ποιότητας είναι ανθεκτικά και πολύ στιβαρά και μπορούν είτε να αγοραστούν μεταχειρισμένα είτε να πουληθούν ξανά αργότερα. Και δεδομένου ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα από όλα τους τα πράγματα, ειδικά τα πρώτα χρόνια, και πρέπει να αγοραστούν νέα πράγματα, αυτή η σκέψη αξίζει.

στήσιμο παιδικό δωμάτιο βρεφικό κρεβάτι ξύλινο πλέγμα λικνίζοντας ράφια αλόγων ντουλάπα ντουλάπα χαλί τοίχο αυτοκόλλητο πεταλούδες

Η επιλογή του χρώματος παίζει επίσης μεγάλο ρόλο για τη μικρή οικογένεια. Μπλε ή ροζ – η αιώνια ερώτηση. Εάν θέλετε να περιμένετε μέχρι τη γέννηση με γνώση του φύλου, απλώς ρυθμίστε το παιδικό δωμάτιο με ουδέτερο φύλο τρόπο. Οι πολλές μικρές λεπτομέρειες στα χρώματα μπλε ή ροζ θα προστεθούν αργότερα ως δώρο ούτως ή άλλως. Αλλά πολλοί γονείς σήμερα δεν το εκτιμούν αυτό και μπορούν επίσης να ζητήσουν από την οικογένεια ουδέτερα δώρα όσον αφορά το φύλο. Η αγορά προσφέρει μια τεράστια γκάμα από όμορφα έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμήσεις τοίχων, έτσι ώστε ένα μικρό αγόρι ή κορίτσι να νιώσει σαν στο σπίτι του εδώ.

παιδικο δωματιο στημενο βρεφικο κρεβατι λευκο πρασινο μπορντουρα ντουλαπα ντουλαπα

Ποια έπιπλα παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιδικό δωμάτιο?

Για τους πρώτους μήνες που αποτελούν Κρεβατάκι, το αποδυτήριο και η ντουλάπα είναι η καρδιά του δωματίου. Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή σε αυτά τα τρία έπιπλα. Το κρεβάτι πρέπει να είναι ασφαλές από κάθε άποψη, πρακτικό στη χρήση και, αν είναι δυνατόν, κατασκευασμένο από οικολογικά υλικά. Το κλασικό λίκνο είναι δυνατό για τις πρώτες εβδομάδες ή μήνες. Πράγματι, το ελαφρύ λίκνισμα ηρεμεί το παιδί και μπορεί να κοιμηθεί υπέροχα εδώ. Ορισμένα μοντέλα είναι κινητά και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

παιδικο δωματιο επιπλωμενο βρεφικο κρεβατι κρεβατι κρεβατι μπαμπου σκανδιναβικη πολυθρόνα σχεδιασμού

Αμέσως μετά, η κούνια είναι η κλασική κούνια. Εδώ τα μικρά ξαπλώνουν άνετα και με ασφάλεια. Κατά κανόνα, το ύψος του δαπέδου μπορεί να ρυθμιστεί. Τους πρώτους μήνες, ειδικά όταν το παιδί δεν μπορεί να καθίσει μόνο του, το πάτωμα είναι τοποθετημένο στη μέση. Αργότερα αυτό θα μετακινηθεί προς τα κάτω έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί να πέσει έξω όρθιο. Οι μπάρες προσφέρουν ασφάλεια αλλά και καλή κυκλοφορία αέρα. Και εδώ, τα περισσότερα κρεβάτια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε μερικές από τις μπάρες να μπορούν να αφαιρεθούν αργότερα. Ορισμένες κούνιες έχουν έξυπνο σχεδιασμό: μπορούν να ξαναχτιστούν και να επεκταθούν και να εξελιχθούν από ένα βρεφικό κρεβατάκι σε ένα παχνί ή ακόμα και ένα γραφείο. Τέτοια έπιπλα είναι ιδανικά για εξοικονόμηση χρημάτων σε νέες αγορές.

Παιδικό δωμάτιο που έχει στηθεί αγοράκι αγοράκι κοιμάται

Το αποδυτήριο είναι ιδανικό για την αλλαγή πανών κάθε μέρα και για το ντύσιμο και το γδύσιμο του παιδιού. Από την αρχή, είναι υψηλότερο από άλλα έπιπλα και, με πολλά συρτάρια, προσφέρει άφθονο χώρο για πουκάμισα, ρομπέρ και εφεδρικές πάνες. Ένας θερμαντήρας ακτινοβολίας που είναι εγκατεστημένος σε ασφαλή απόσταση έχει αποδειχθεί. Έτσι, ο μικρός αισθάνεται επίσης καλά όταν πρόκειται για προσωπική υγιεινή.

  παιδικο δωματιο set up βρεφική κούνια ξύλινα διαμερίσματα σκαμπό diy ιδέες ξύλινα κουτιά κόντρα πλακέ διακόσμηση τοίχων αρκούδες

επίπλωση παιδικό δωμάτιο βρεφική κούνια ξύλινη οβάλ λωρίδες χαλί πλεκτό σκαμπό στρογγυλό