Τα εταιρικά δώρα είναι ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας μάρκετινγκ για σύγχρονες και επιτυχημένες εταιρείες. Συνήθως δίνονται σε ειδικές περιπτώσεις, όπως μεγάλες γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά κ.λπ.), όταν λανσάρεται ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, σε εκδηλώσεις τύπου ή στα γενέθλια τακτικών πελατών. Τα δώρα της εταιρείας προωθούν σχέσεις με πελάτες, επιχειρηματικούς συνεργάτες και εργαζόμενους. Αυξάνουν την επιχειρηματική φήμη και βελτιώνουν την παραγωγικότητα της εργασίας. Ωστόσο, σε περίπτωση κακής εκτέλεσης, τα εταιρικά δώρα μπορούν να θεωρηθούν όχι μόνο ως άχρηστα, αλλά ακόμη και ως προσβολή ή δωροδοκία. Ως CEO, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε πώς μπορείτε να ευχαριστήσετε τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την επιτυχία της εταιρείας σας. Στο σημερινό άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη με ευκολία.

Εταιρικά δώρα και τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε δώρα

Τα δώρα της εταιρείας πρέπει να είναι δημιουργικά και καλά μελετημένα

Ο κύριος λόγος, Εταιρικά δώρα Το να συγχωρείς σημαίνει να δείχνεις εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για τις επιχειρηματικές σχέσεις που έχεις με τους συνεργάτες σου, για την πίστη των πελατών σου και για τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων σου. Έτσι, θα πρέπει να εισαγάγετε το λογότυπο της εταιρείας σας με έναν κομψό και λεπτό τρόπο. Ωστόσο, μην εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για διαφήμιση. Τα εταιρικά δώρα δεν πρέπει να ταυτίζονται με δωροδοκίες!

Τα εταιρικά δώρα πρέπει να είναι πρακτικά

Όταν επιλέγετε κατάλληλα εταιρικά δώρα, βεβαιωθείτε ότι είναι πρακτικά για τον παραλήπτη. Όταν ένας συνεργάτης, πελάτης ή υπάλληλος χρησιμοποιεί το δώρο σας στην καθημερινότητά του, έχει πάντα στο μυαλό του την εταιρεία σας. Ανάλογα με την περίσταση και τον τομέα της επιχείρησής σας, τα πρακτικά δώρα μπορεί να περιλαμβάνουν ενδιαφέροντα αξεσουάρ γραφείου, όπως οργανωτή, σημειωματάριο ή όμορφο ημερολόγιο γραφείου. Μπορούν όμως να επεκταθούν σε κασέτες εικόνας, βάζα λουλουδιών και άλλα κομψά αξεσουάρ σπιτιού.

Εταιρικά δώρα και τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια εταιρεία δώρων καλλυντικών

Δώρα της εταιρείας για φαγητό

Τα βρώσιμα δώρα παραμένουν τα αδιαμφισβήτητα κλασικά και αγαπημένα πολλών παραληπτών ακόμη και σήμερα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, δυσανεξίες ή κάνουν δίαιτα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κάνετε λίγη δουλειά ντετέκτιβ. Αλλά αν επιλέξετε ένα δώρο που ταιριάζει απόλυτα με τις προτιμήσεις του παραλήπτη σας, δείχνει αμέσως πόσο σημαντικό είναι αυτό το άτομο για εσάς.

Εάν δεν θέλετε να επενδύσετε σε προφίλ πελατών ή αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι αρέσει στον παραλήπτη σας, τότε επιλέξτε κάτι γενικό. Η μαύρη σοκολάτα υψηλής ποιότητας, ένα καλάθι με υγιεινά φρούτα, το γκουρμέ τσάι ή ο καφές είναι πάντα δημοφιλή. Αποφύγετε το κρασί, τη σαμπάνια και άλλα αλκοολούχα ποτά, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να τα επιλέγουν μόνοι τους. Εκτός αν γνωρίζετε ακριβώς τι προτιμά ο παραλήπτης σας.

Δώρα της εταιρείας και τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε σοκολατένιο δώρο σοκολάτας

Τα εταιρικά δώρα πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υιοθετούν βιώσιμους τρόπους ζωής και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον στην καθημερινή τους ζωή. Υπάρχει λοιπόν μια πολύ καλή πιθανότητα ο παραλήπτης σας να έχει περιβαλλοντική συνείδηση ​​και να εξετάζει προσεκτικά κάθε επιλογή προϊόντος. Η επιλογή ενός πρακτικού, εξατομικευμένου και ταυτόχρονα φιλικού προς το περιβάλλον δώρου εταιρείας με μια δίκαιη εμπορική σφραγίδα δείχνει ότι η γη και η φύση είναι σημαντικά για την εταιρεία σας.

Μην κάνετε συμβιβασμούς στην ποιότητα

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα εταιρικά δώρα είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων. Επιπλέον, αντικατοπτρίζουν επίσης την εικόνα της εταιρείας σας. Επομένως, είναι σημαντικό να μην συμβιβάζεστε με την ποιότητα των δώρων. Τα εταιρικά δώρα δεν πρέπει να σπάσουν την τράπεζα, αλλά ούτε και να φαίνονται φθηνά.

Να γνωρίζετε τις πολιτισμικές διαφορές

Εάν η εταιρεία σας συνεργάζεται με συνεργάτες ή πελάτες από διαφορετικές χώρες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσετε τις μοναδικές παραδόσεις τους γύρω από το δώρο. Χωρίς τέτοια γνώση, μπορείτε να προσβάλλετε ακούσια τον παραλήπτη σας. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν ορισμένοι νομικοί περιορισμοί στα εταιρικά δώρα. Στην Κίνα, τα δώρα δεν τυλίγονται ποτέ σε λευκό χαρτί περιτυλίγματος καθώς αυτό το χρώμα συνδέεται με το θάνατο και τη θλίψη. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μπορεί να υπάρχει αρνητικός συμβολισμός πίσω από ορισμένα λουλούδια.

Δώρα της εταιρείας και τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε κόκκινα δώρα εταιρείας

Η ευχετήρια κάρτα είναι μέρος του δώρου της εταιρείας

Κατά κανόνα, μια όμορφη ευχετήρια κάρτα δεν πρέπει να λείπει από κανένα δώρο. Ωστόσο, εάν θέλετε τα εταιρικά σας δώρα να είναι πραγματικά αξέχαστα και να έχουν νόημα, αφιερώστε χρόνο για να επισημάνετε τις κάρτες μόνοι σας. Συμπεριλάβετε πόσο εκτιμάτε την επαγγελματική σας σχέση και γιατί επιλέξατε το ακριβές δώρο γι ‘αυτές. Οι παραλήπτες σας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστούν.

Η αφοσίωση στον πελάτη, οι επιχειρηματικές σχέσεις με συνεργάτες και εργαζόμενους – τα δώρα της εταιρείας είναι απαραίτητα για την επιτυχία της εταιρείας σας. Ενώ η επιλογή σας θα απαιτήσει σοβαρή σκέψη ή εξέταση, τα αποτελέσματα θα αποφέρουν μεγάλα κέρδη.

Εταιρικά δώρα και τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα καλάθι δώρων εταιρείας