Ένα καλό κρεβάτι είναι απαραίτητο για έναν καλό ύπνο. Μετά από όλα, το σώμα αναγεννάται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο οργανισμός μειώνει το άγχος, ανανεώνει τα κύτταρα και το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα. Για τα παιδιά, η ποιότητα του στρώματος ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο επειδή το σώμα πρέπει να κάνει πολλά κατά τη φάση της ανάπτυξης. Διαβάστε εδώ τι πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται για κούνιες, έτσι ώστε οι απόγονοι να επωφεληθούν από τον υγιή ύπνο.

κούνιες 1

  1. Το στρώμα

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο και στιβαρό είναι το πλαίσιο του κρεβατιού, αν το στρώμα είναι κατώτερο, το παιδί σας δεν θα απολαύσει τον νυχτερινό ύπνο, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία του. Το στρώμα είναι η βάση για έναν καλό ύπνο και πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένο. Ένα από τα στοιχειώδη στοιχεία είναι το Σημειακή ελαστικότητα.

Τα ελαστικά στρώματα αποδίδουν μόνο όταν το βάρος του σώματος ασκεί άμεση πίεση στο υλικό. Αυτό έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι το στρώμα ύπνου προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του σώματος και η πλάτη ανακουφίζεται. Εάν, από την άλλη πλευρά, ένα στρώμα είναι ελαστικό, δημιουργεί γρήγορα ένα αποτέλεσμα αιώρας, το οποίο μακροπρόθεσμα βλάπτει τη σπονδυλική στήλη. Φέρνει πολύ καλές τιμές όσον αφορά την ελαστικότητα του σημείου κρύος αφρός με τον εαυτό του. Το υλικό εντυπωσιάζει επίσης με τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Διαστατική σταθερότητα
  • Διαπερατότητα αέρα
  • Αναπνοή
  • μακροζωία
  • Τιμή-απόδοση

Κούνιες ιδέες

Καλές εναλλακτικές λύσεις είναι τα στρώματα Φυσικό καουτσούκ (Κόμμι). Υπό σύγκριση.bild.de έξι παιδικά στρώματα συγκρίθηκαν και αξιολογήθηκαν ατομικά. Τα μοντέλα των Julius Zöllner, Träumeland και Aro Artländer προέκυψαν από τη σύγκριση των προϊόντων με «πολύ καλή» βαθμολογία. Εκτός από το στρώμα Lara Plus της Prolana, το οποίο είναι κατασκευασμένο από φυσικό λατέξ και καρύδα, οι κατασκευαστές που αναφέρονται χρησιμοποιούν κρύο αφρό. Όταν αγοράζετε παιδικά στρώματα, ρίξτε πάντα μια κριτική ματιά στη σύνθεση του υλικού. Σε καμία περίπτωση το στρώμα ύπνου δεν πρέπει να περιέχει τοξίνες που εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της επαφής με το δέρμα ή της αναπνευστικής οδού.

Επίσης το Βαθμός σκληρότητας πρέπει να είναι σωστό. Εάν κοιμάστε στο πλάι, το στρώμα πρέπει, για παράδειγμα, να επιτρέπει στους ώμους να βυθίζονται τόσο πολύ ώστε η σπονδυλική στήλη να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή όταν το βλέπουμε από το πλάι. Εάν το στρώμα είναι πολύ σκληρό, αυτό δεν είναι δυνατό και το αποτέλεσμα είναι αφύσικο υπερβολικό τέντωμα. Από την άλλη πλευρά, εάν το στρώμα είναι πολύ μαλακό, η σπονδυλική στήλη λυγίζει, κάτι που είναι εξίσου επιβλαβές.Οι γενικοί βαθμοί σταθερότητας στο εμπόριο πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως οδηγός. Κάθε σώμα είναι ξεχωριστό και δεν μπορούν να αποκλειστούν διαφορές που σχετίζονται με τον κατασκευαστή στον ίδιο βαθμό σκληρότητας.

Για προσανατολισμό: υψηλή πυκνότητα στρώματος υποδηλώνει υψηλή ελαστικότητα σημείου.

Κούνιες 2

  1. Το πλαισιωμένο πλαίσιο για σταθεροποίηση και εξαερισμό

Μια συνεχής επιφάνεια χωρίς χώρους είναι εντελώς ακατάλληλη ως βάση στρώματος. Οι άνθρωποι, είτε είναι ενήλικες είτε παιδιά, ιδρώνουν τη νύχτα και εκπέμπουν ζεστασιά. Έτσι ώστε το στρώμα να κάνει τη δουλειά του και για βέλτιστη αντιστάθμιση θερμοκρασίας ανησυχείτε, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα πτυχωτό πλαίσιο. Τα κενά εξασφαλίζουν εξαερισμό από κάτω. Ταυτόχρονα, το πλαισιωμένο πλαίσιο πρέπει να είναι ανθεκτικό και να σταθεροποιεί το στρώμα.

  1. Στερεό πλαίσιο κρεβατιού

Όταν αγοράζετε το πλαίσιο του κρεβατιού, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε φυσικό μασίφ ξύλο. Αφενός, επειδή το μασίφ ξύλο είναι πιο στιβαρό και ανθεκτικό. Από την άλλη πλευρά, ο κίνδυνος επιβλαβών ουσιών σε μη επεξεργασμένο μασίφ ξύλο είναι σημαντικά χαμηλότερος σε σύγκριση με φθηνά υλικά με βάση το ξύλο. Για να διευκολύνετε την επιλογή σας, θα πρέπει να προτιμήσετε κούνιες με τις κατάλληλες οικολογικές ετικέτες. Πιστοποιητικά και σφραγίδες έγκρισης όπως π.χ. Μπλε Άγγελος, Το χρυσό Μ ή LGA δοκιμασμένο βοήθεια με την απόφαση αγοράς. Για όσους έχουν πολλή δεξιοτεχνία, μια αυτο-φτιαγμένη κούνια θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Στο βίντεο, οι γονείς δείχνουν πώς έφτιαξαν έναν δημιουργικό χώρο ύπνου για την κόρη τους από καινούργιες παλέτες χωρίς θεραπεία:

Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο κρεβάτι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, είναι λογικό να αγοράσετε ένα σύστημα ύπνου που μεγαλώνει με το παιδί Για να προσέχετε, του οποίου το πλαίσιο μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, μπορείτε να σηκώσετε το στρώμα έτσι ώστε να ξαπλώσετε ή να σηκώσετε το παιδί όσο πιο άνετα γίνεται ή να το χαμηλώσετε έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να σηκωθεί ανεξάρτητα.

  1. ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι απαραίτητη στο νηπιαγωγείο. Το κρεβάτι ενός παιδιού δεν πρέπει να έχει αιχμηρά ή μυτερά στοιχεία, ούτε θα πρέπει να υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτεί σε οποιαδήποτε ράβδο. Παρόλο που υπάρχουν κανονισμοί στους οποίους πρέπει να τηρούν οι κατασκευαστές για να μπορούν να πωλούνται τα προϊόντα τους στη Γερμανία, ένας ορισμένος έλεγχος εξακολουθεί να είναι κατάλληλος. Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει τις βασικές διαστάσεις των κλασικών παιδικών κρεβατιών:

Μπάρες ύψος πάτωμα
Πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 4,5 εκατοστά. Εάν η βάση του κρεβατιού βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, πρέπει να διατηρείται ελάχιστη απόσταση 60 cm στο άνω άκρο. Το κενό μεταξύ του πλαισίου του κρεβατιού και του δαπέδου πρέπει να είναι μικρότερο από 2,5 cm.

Επιπλέον, ελέγξτε αν τα παιδικά έπιπλα κάνουν Σήμα GS για δοκιμασμένη ασφάλεια. Υπό dguv.de μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Τα παιδικά κρεβάτια διαμορφώνουν διακριτικά παιδικά δωμάτια

  1. Επεξεργασία και σχεδιασμός

Μπορείτε επίσης να αναγνωρίσετε ένα καλό παιδικό κρεβάτι από την κατασκευή όλων των εξαρτημάτων. Αξιόπιστες βιδωτές συνδέσεις Κατασκευασμένο από μέταλλο, μια επίπεδη επιφάνεια και μέγιστη σταθερότητα θα πρέπει να είναι αυτονόητο. Σε αυτό το σημείο, είναι καλύτερο να επενδύσετε λίγο περισσότερο για να απολαύσετε τα έπιπλα των παιδιών μακροπρόθεσμα και να μην ανησυχείτε για τους απογόνους. Επιπλέον, θα πρέπει να εκτιμήσετε ένα ζεστό σχέδιο επειδή συμβάλλει σε ένα φιλόξενο εσωτερικό.

Πηγή: Εικόνα 1 ErikaWittlieb / Image 2 congerdesign στο pixabay.com

κούνιες στήνουν παιδικά δωμάτια