Θυμάστε την πρώτη φορά που ήρθατε σε επαφή με τον πηλό ως παιδί; Ναι, αυτό είναι το αίσθημα της ελευθερίας να μπορείς να κάνεις τα πάντα για να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο. Η αγγειοπλαστική πυροδοτεί τη φαντασία και έχει μια ηρεμιστική επίδραση τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Τα παιδιά είναι φυσικά δημιουργικά, διερευνητικά και ενεργητικά. Νιώθουν την ανάγκη να εκφραστούν και όταν εκφράζονται μέσα από την τέχνη μεγαλώνουν πιο ευτυχισμένοι. Έτσι, η κατασκευή αγγείων με παιδιά είναι μία από τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες που μπορεί να βιώσει ένα παιδί.

Η αγγειοπλαστική με παιδιά είναι διασκεδαστική για μικρούς και μεγάλους

Κατασκευή αγγείων με παιδιά που παίζουν με πηλό

Το υπέροχο με την κεραμική είναι ότι δεν υπάρχει στένσιλ για να κολλήσετε. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σωστό ή λάθος, υπάρχει μόνο αυτοέκφραση …

Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να είναι δημιουργικά

Κεραμική με παιδιά. Κεραμική. Τροχός κεραμικής

Ακόμα κι αν δεν πυροδοτείτε και γυαλίζετε τα αγγεία των παιδιών σας, είναι ακόμα διασκεδαστικό να παίζετε μόνο με τον πηλό και να λερώνετε τα χέρια σας. Και ακόμη και αυτό προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία για τα μικρά παιδιά. Με την πάροδο του χρόνου, η εργασία με πηλό επιτρέπει στα παιδιά πιο ακριβή κινητικό έλεγχο, καλύτερο συντονισμό χεριού-ματιού και ενισχύει την ικανότητά τους να κατανοήσουν ότι οι πράξεις τους έχουν μόνιμες συνέπειες στον κόσμο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κατασκευή αγγείων με παιδιά …

Απλώς απολαύστε τη διαδικασία

Κάνοντας κεραμικά με παιδικά πήλινα παιδικά χέρια πηλό

Κεραμική με παιδιά

Φαντασία και αυτοεκτίμηση

Τα παιδιά έχουν έναν πολύ ζωηρό φανατισμό. Η κεραμική σας δίνει την ευκαιρία να εκφραστείτε ελεύθερα και να δώσετε σχήμα στις ιδέες σας. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι με τα χέρια σας, σας δίνει αυτοπεποίθηση και ανοίγει πολλές πόρτες στη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας.

Η αγγειοπλαστική ενθαρρύνει τα παιδιά να ακολουθήσουν τις ιδέες στο κεφάλι τους και να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους

Κατασκευή αγγειοπλαστικής με παιδικά χέρια ζωγραφίζοντας πήλινο κύπελλο

Ανάπτυξη αισθητηριακών και κινητικών δεξιοτήτων

Ένα μάθημα αγγειοπλαστικής μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των αισθητηριακών και κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών με πολλούς τρόπους. Τα παιδιά χρησιμοποιούν τα χέρια και τους μυς των χεριών τους για να διαμορφώσουν τον πηλό και να δημιουργήσουν διαφορετικές φιγούρες. Κατά κάποιο τρόπο, γνωρίζουν τη χρησιμότητα των χεριών τους. Δουλεύουν στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων χρησιμοποιώντας τον συντονισμό χεριού-ματιού και προσπαθώντας να ισορροπήσουν με τον κινούμενο τροχό.

Αυτές οι δεξιότητες θα τους βοηθήσουν και στο σχολείο. Θα μάθετε να γράφετε σωστά και να εστιάζετε πιο εύκολα.

Τα παιδιά μαθαίνουν και αναπτύσσονται μέσα από το παιχνίδι

Κεραμική με παιδιά Σετ παιδικής κεραμικής τροχού

Ηρεμιστικό αποτέλεσμα

Στην αγγειοπλαστική παίζεται με πηλό και αυτό έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να πείτε πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά τη διαμόρφωση του πηλού. Ακόμα και τα υπερκινητικά παιδιά το απολαμβάνουν και επικεντρώνονται στο να χτίσουν κάτι καινούργιο. Οι ηρεμιστικές ιδιότητες του πηλού τους κρατούν απασχολημένους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δημιουργικές διαδικασίες όπως η κεραμική αναπτύσσουν επίσης τη συγκέντρωση των μικρών 

Κεραμική με παιδική κεραμική ρόδα νερού πηλό

Λύστε προβλήματα και προκαλέστε τον εαυτό σας

Η αγγειοπλαστική αφορά τη δημιουργία τρισδιάστατων έργων τέχνης, οπότε απαιτεί μια χωρική φαντασία από το παιδί. Τα πιτσιρίκια πρέπει να βρίσκουν συνεχώς απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως οι εξής: Πώς πρέπει να διαμορφώσω το βάζο; Πρέπει να είναι στρογγυλό; Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι και πόσο πηλό και νερό πρέπει να προσθέσω;?

Έτσι η κεραμική βοηθά τα παιδιά να λύσουν προβλήματα, να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους και να μάθουν από τα λάθη τους.

Εάν σκέφτεστε δημιουργικά, μπορείτε να βρείτε μια λύση γρήγορα και εύκολα

Κεραμική με παιδιά. Τροχός κεραμικής. Παιδικά χέρια. Τάξη αγγειοπλαστικής για παιδιά

Στον τροχό της κεραμικής

Κεραμική με παιδική τέχνη κεραμικής τροχού από πηλό

Πειθαρχία και υπευθυνότητα

Οι κανόνες και οι οδηγίες είναι πολύ σημαντικοί στην αγγειοπλαστική για την υγεία και την ασφάλεια των μικρών παιδιών. Αν δεν το κάνει ένα παιδί μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Ωστόσο, οι κανόνες είναι εύκολα κατανοητοί για τα παιδιά και τους τηρούν πολύ καλά. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους.

Όταν δίνετε στα παιδιά εργαλεία για ενήλικες, τα εμπιστεύεστε και αυτά. Και αυτό βοηθά τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν σεβασμό και προσεκτική προσέγγιση στη δουλειά τους και στα εργαλεία που χρησιμοποιούν.

Εργασία με εργαλεία αγγειοπλαστικής

Κατασκευή αγγείων με παιδικά εργαλεία κατασκευής αγγείων

Η εργασία με τα χέρια είναι καλή για το μυαλό και το σώμα

Κεραμική με παιδιά που μαθαίνουν εργαλεία χειροτεχνίας

Η κατασκευή αγγείων με παιδιά είναι μια από τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Αφήστε τα παιδιά σας να απολαύσουν το χαοτικό παιχνίδι και θα σας εκπλήξουν με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Η παρασκευή αγγείων είναι μεγάλη διασκέδαση για τα παιδιά

Η κατασκευή αγγείων με παιδιά ωφελεί την ανάπτυξη του παιδιού στα χέρια των μικρών παιδιών

Τα παιδιά που αφήνουν τη δημιουργικότητά τους να μεγαλώσει πιο ευτυχισμένα και πιο υγιή

Η κατασκευή αγγείων με παιδιά ωφελεί την ανάπτυξη του παιδιού