Χάρτινα φλιτζάνια και καφές να πάει; Λοιπόν, αυτή η τάση είναι ακόμα πολύ δημοφιλής στις μεγάλες πόλεις, ακόμη και για την πρακτική της πλευρά. Δυστυχώς, λίγοι από εμάς σκέφτονται τις αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον μας. Επειδή Κούπα καφέ μιας χρήσης δεν είναι μόνο πρακτικά, αλλά έχουν πολύ κακή οικολογική ισορροπία. Επειδή αυτά δεν είναι πραγματικά ανακυκλώσιμα, αλλά καταλήγουν στα υπολείμματα απορριμμάτων, θα ήταν πολύ καλύτερο για όλους μας να απολαύσουμε το latte macchiato μας σε επαναχρησιμοποιήσιμα φλιτζάνια και να αποφύγουμε τα ποτά στα συμβατικά φλιτζάνια καφέ.

Αλλά αν χρησιμοποιήσατε χάρτινα ή πλαστικά ποτήρια στο τελευταίο πάρτι στον κήπο, μπορείτε να τα κρατήσετε. Και για έναν καλό λόγο. Τα φλιτζάνια είναι ιδανικά για χειροτεχνίες με παιδιά. Τα μικρά θα το λατρέψουν. Αυτό όχι μόνο προάγει τη δημιουργικότητα και τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες, αλλά και έμμεσα την περιβαλλοντική τους επίγνωση.

Η χρήση φλυτζανιών ως προμήθειες χειροτεχνίας είναι μια εξαιρετική ιδέα. Δεν χρειάζεστε πολλά πρόσθετα υλικά ή εργαλεία. Έγχρωμο χαρτί ή χαρτόνι, ακρυλικά χρώματα, βούρτσες, κόλλα, ψαλίδι, κουμπιά και στυλό μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα. Αυτοκόλλητα με γκρι μάτια και βελούδινο σύρμα καθώς και φτερά και νήματα είναι επίσης ευπρόσδεκτα υλικά που κάνουν τις δημιουργίες χειροτεχνίας ακόμα πιο διασκεδαστικές και παιχνιδιάρικες.

Χαριτωμένοι πιγκουίνοι φτιαγμένοι από χάρτινα κύπελλα

πιγκουίνος basleln με παιδιά από χάρτινα ποτήρια

Σήμερα έχουμε μια μεγάλη συλλογή από δημιουργικές ιδέες χειροτεχνίας με φλιτζάνια έτοιμα για εσάς, τα οποία όχι μόνο θα είναι πολύ διασκεδαστικά για τα μικρά σας, αλλά και για εσάς. Τα ζώα είναι ιδιαίτερα εύκολο να φτιαχτούν από πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια. Με λίγη φαντασία και μερικές προτάσεις, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε έναν ολόκληρο ζωολογικό κήπο σε χρόνο μηδέν.

Φτιάξτε χαριτωμένα ζώα της ζούγκλας μόνο με μπογιά και βελούδινο σύρμα

μύδια ζώα με μικρά αγελάδα πιθήκων πιθήκων

Για να φτιάξετε χαριτωμένα ζώα όπως το παραπάνω, απλά πρέπει να γυρίσετε τα φλιτζάνια ανάποδα και να ξεκινήσετε. Αυτό δίνει στα νούμερα μια καλύτερη συγκράτηση. Είναι προτιμότερο να βάψετε τα κύπελλα σε λευκό χρώμα πρώτα, έτσι ώστε τα χρώματα να μπουν στη συνέχεια. Αφού στεγνώσει το στρώμα λευκής βαφής, μπορείτε να προχωρήσετε στην πραγματική ζωγραφική. Ακολουθούν μερικά ακόμη παραδείγματα για να ζωγραφίσετε. Πραγματικά δεν είναι δύσκολο. Δοκίμασέ το!

Στη συνέχεια, μπορείτε να διαμορφώσετε μικρά αυτιά και ουρές από το βελούδινο σύρμα και να τα στερεώσετε στα κύπελλα. Αντί για βελούδινο σύρμα, μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και έγχρωμο χαρτί ή χαρτόνι.

Δημιουργικές καλοκαιρινές ιδέες φτιαγμένες από κούπες καφέ και χαρτί

χάρτινο φλιτζάνι ζώα τσιμπιάζουν με παιδιά

Μην ξεχνάτε τα γκουγκλά μάτια σας! Αυτό κάνει τα ζώα να φαίνονται ακόμη πιο ζωντανά. Τι λέτε για μια χαριτωμένη πολική αρκούδα και έναν χαριτωμένο πιγκουίνο, για παράδειγμα?

Αυτοί οι δύο φίλοι μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν νήπια

χειροτεχνίες με παιδιά χάρτινα ποτήρια ζώα weissbear πιγκουίνος

Μια ολόκληρη οικογένεια πάπιων μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα. Μπορείτε ακόμη να εφαρμόσετε το κίτρινο χρώμα για τους νεοσσούς απευθείας στα κύπελλα για ακόμη πιο δροσερή εμφάνιση DIY.

Μικρά παπάκια με τη μητέρα τους

diy ιδέες γκόμενα παπιγιέρα με παιδιά από χάρτινα ποτήρια

Αυτά τα κουνελάκια παρακάτω είναι επίσης πολύ εύκολα και πολύχρωμα για δημιουργία. Πάνω απ ‘όλα, το εφέ καθίσματος τα καθιστά πολύ δημοφιλή σε πολλά παιδιά και ενήλικες, ακόμη και σε ζήτηση ως διακόσμηση. Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε πολλά άλλα ζώα ή ευφάνταστα πλάσματα με αυτόν τον τρόπο.

Ιδιαίτερα κατάλληλο για το Πάσχα

Τα λαγουδάκια του Πάσχα κάνουν ύφασμα με παιδιά

φτιάχνοντας νεοσσούς με μικρά παιδιά από πλαστικά κύπελλα

Με λευκά ή χρωματιστά φτερά από το βιοτεχνικό κατάστημα ή το πάρκο, οι χαριτωμένες κουκουβάγιες μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα.

Απλά βάψτε λευκά φτερά σε ακουαρέλες όπως θέλετε

ιδέες χειροτεχνίας από χάρτινο κύπελλο για παιδιά με πολύχρωμα φτερά

ιδέες για τσίμπημα με χάρτινα ποτήρια πλαστικά ποτήρια με παιδιά   Κουκουβάγιες φτιάχνουν χειροτεχνίες από χάρτινα ποτήρια με παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι φυσικά επίσης ένα μεγάλο θέμα όταν πρόκειται για χειροτεχνίες με παιδιά. Οι τάρανδοι και οι χιονάνθρωποι είναι σαφώς από τα πιο δημοφιλή μοτίβα χειροτεχνίας για τους μικρούς. Αυτά μπορούν επίσης να γίνουν πολύ γρήγορα από χαρτόνι ή πλαστικά ποτήρια. Μπορείτε επίσης να δείτε παρακάτω πόσο ακριβώς … απλό και ευρηματικό!

Ο χρόνος των Χριστουγέννων είναι χρόνος χειροτεχνίας

Τάρανδος ταλάνθρωπος με μικρά παιδιά από χάρτινα ποτήρια

Ο Scheemann φτιάχνει ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά από πλαστικά ποτήρια

πιγκουίνοι φτιάχνουν αστεία χάρτινα ποτήρια

χιονάνθρωποι φτιάχνουν πλαστικά ποτήρια με παιδιά

Για χειροτεχνίες το καλοκαίρι, από την άλλη πλευρά, οι βάτραχοι, τα καβούρια, οι πεταλούδες και τα λουλούδια είναι τα καλύτερα. Κανένα πρόβλημα! Εδώ έχουμε ακριβώς τις σωστές ιδέες.

Έτσι, αν θέλετε να διασκεδάσετε πολύ με τα γλυκά σας και να κάνετε κάτι καλό για το περιβάλλον, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις υπέροχες ιδέες χειροτεχνίας φτιαγμένες από φλιτζάνια! Και ποιος ξέρει, ίσως σας έρθουν πολλές δημιουργικές ιδέες …

Και πάλι, πολύ ακομπλεξάριστο και εύκολο στη μίμηση

Οδηγίες DIY βάτραχος για παιδιά

κάνοντας καρκίνο με παιδιά από χάρτινα ποτήρια πλαστικά ποτήρια

χαριτωμένες πεταλούδες μπερδεύουν ιδέες με παιδιά από χάρτινα ποτήρια

Φτιάξτε μαργαρίτες από πλαστικά ποτήρια με παιδιά

ιδέες για μύκητες ζώα με παιδικά χάρτινα ποτήρια

γάτες και σκύλοι φτιάχνουν χειροτεχνίες με παιδιά από χάρτινα ποτήρια

λιονταράκι με παιδικά χάρτινα φλιτζάνια νήματα

χειροτεχνίες με παιδικά πλαστικά φλιτζάνια κούπες καφέ

DIY ιδέες για λαγουδάκια του Πάσχα με παιδιά

πασχαλινά καλάθια από πλαστικά ποτήρια με παιδιά

Πασχαλινό λαγουδάκι από πλαστικά ποτήρια, ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά

Τα χάρτινα κύπελλα αράχνης δημιουργούν ιδέες με τα παιδιά

τίγρης λεοπάρδαλη με τα παιδιά από πλαστικά ποτήρια

χάρτινο κύπελλο τίγρης ο ίδιος βασίλισσα με μικρά παιδιά

χαριτωμένα ζώα μαστορεύουν με παιδιά αγελάδα γουρούνι γκόμενα

φτιάξτε ζώα με παιδιά από χάρτινα ποτήρια