Η φυσική πέτρα ως ένα βιώσιμο δομικό υλικό που όχι μόνο κάνει καλό στην «πράσινη συνείδηση», αλλά σας προσκαλεί σε ποικίλες, κομψές επιλογές σχεδίασης. Εδώ δείχνουμε 22 υπέροχες ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με κομψή πέτρα.

Μοντέρνες ιδέες σχεδιασμού: λιγότερο είναι περισσότερο!

Ένταση: το φυσικό υλικό συναντά τον καθαρό σχεδιασμό. Μια απολαυστική αντίθεση!

Το Less είναι σαφώς περισσότερο εδώ: Το δάπεδο από φυσική πέτρα αποτελεί τη βάση θέρμανσης σε αυτό το δωμάτιο, το οποίο σας καλεί να δώσετε έμφαση καλά: Οι καναπέδες LeCorbusier με σκούρο δέρμα, χρώμιο και λευκό τοίχο από εκτεθειμένο σκυρόδεμα δημιουργούν μια ελκυστική αντίθεση.

σχεδιασμός-ιδέες-να-ζήσετε-με-φυσική-πέτρα-σαλόνι-σαλόνι-πλακάκια

Μια συμφωνία φυσικότητας που μοιάζει πολύ μοντέρνα: Πλακάκια από σκούρο σχιστόλιθο ως βάση για ένα σχέδιο κουζίνας σε λευκό χρώμα. Το τεράστιο ξύλινο τραπέζι και οι ξεχωριστές χρωματικές πινελιές δίνουν σε αυτή την κουζίνα / σαλόνι μια γοητευτική, φυσική πινελιά.

σχεδιασμός-ιδέες-για-διαβίωση-με-φυσική-πέτρα-δάπεδο-κουζίνα

Ο πουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός με πλακάκια από σχιστόλιθο μεγάλου σχήματος! Ο λεπτός ανθρακίτης προετοιμάζει το δάπεδο για ένα σχεδιασμό ενός χώρου διαβίωσης που χαϊδεύει το μάτι και σας καλεί να νιώσετε καλά. Επένδυση τοίχου από φυσική πέτρα και έξυπνα ενσωματωμένα ξύλινα στοιχεία δίνουν σε αυτό το δωμάτιο την τελευταία πινελιά.

σχεδιασμός-ιδέες-για-διαβίωση-με-φυσικό-πέτρινο-δάπεδο

Καθαρή όαση ευεξίας: το εντυπωσιακό σχιστόλιθο λατρεύει τα φωτεινά χρώματα! Αυτό το μπάνιο σας κάνει να θέλετε να περάσετε ώρες χαλάρωσης στον εσωτερικό χώρο ευεξίας. Η τυπική επιφάνεια σχιστόλιθου όχι μόνο αισθάνεται καλά, αλλά εξασφαλίζει επίσης μια ευχάριστα ζεστή αίσθηση, ειδικά σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση, ακόμη και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

σχεδιασμός-ιδέες-να-ζήσετε-με-φυσική-πέτρα-πλακάκια μπάνιου

Η δική σας κουζίνα είναι ένα δημιουργικό hotspot και κέντρο επικοινωνίας σε ένα. Το γυαλιστερό λευκό μπροστινό μέρος της κουζίνας και το πολύ καθαρό σύνολο διαβίωσης έχουν ένα φυσικό αντίστοιχο χάρη στον ομοιογενή χρωματισμό αυτών των πλακιδίων από σχιστόλιθο.

σχεδιασμός-ιδέες-για-διαβίωση-με-φυσική-πέτρα-μοντέρνα-κουζίνα

Το αειθαλές ανάμεσα στις επιλογές σχεδίασης είναι τόσο απλό όσο και έξυπνο: η ασπρόμαυρη αντίθεση. Εκτός από αυτό το μινιμαλιστικό τέχνασμα σχεδιασμού, αυτό το μπάνιο ζει από την αντίθεση της επιφανειακής δομής του ομοιόμορφου, βελούδινου ασβεστόλιθου και του βαριά δομημένου σχιστόλιθου. Αυτό κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο.

design-ideas-to-live-with-natural-stone-modern-μπάνιο

Γοητεία του φαινομενικά ημιτελούς: βιομηχανικό στυλ

Με σαφή προτίμηση για τις ΗΠΑ και χωρική γενναιοδωρία, αυτή η μελέτη σχεδιάστηκε με πλακάκια από σκούρο σχιστόλιθο μεγάλης μορφής. Οι φυσικοί τόνοι αντιστοιχούν εδώ με το απόλυτα ατελές βιομηχανικό στυλ, που θυμίζει πατάρι ή αίθουσα εργοστασίου.

σχεδιασμός-ιδέες-να-ζήσετε-με-φυσική-πέτρα-σκυρόδεμα-πλακάκια-δάπεδο

Σκανδιναβική φύση: ζείτε όπως στη Σκανδιναβία

Αυτή η κουζίνα θα μπορούσε να προέλθει από τον κατάλογο επίπλων ενός μεγάλου, σκανδιναβικού καταστήματος επίπλων: ο σκανδιναβικός τρόπος ζωής ζει από σαφείς μορφές και κυριαρχεί τέλεια στο φάσμα του σχεδιασμού με φυσικά υλικά. Αυτό το πολύ σχισμένο δάπεδο από σχιστόλιθο είναι το τέλειο συμπλήρωμα στο βόρειο στυλ.

σχεδιασμός-ιδέες-για-διαβίωση-με-φυσική-πέτρα-υπαίθρια-κουζίνα

Deluxe και υπερβολικό: κλασική διαβίωση

Διαχρονικό, ιδιαίτερα ποιοτικό και ευγενές: το κλασικό στυλ ζωής είναι ανώτερο από τις βραχύβιες τάσεις χάρη στη διαχρονική του εμφάνιση. Τα εξωφρενικά ζωντανά όνειρα γίνονται πραγματικότητα, ειδικά όταν συνδυάζονται με τη θολό δομή των μαρμάρινων πλακιδίων.

σχεδιασμός-ιδέες-να-ζήσετε-με-φυσική-πέτρα-πλακάκια δαπέδου

Dolce Vita: ευχάριστη μεσογειακή ατμόσφαιρα?

Οι διακοπές στους τέσσερις τοίχους σας διευκολύνουν! Όποιος έχει χάσει την καρδιά του από το μεσογειακό στυλ ζωής, θα βρει το ιδανικό “δομικό υλικό του νότου” με ελαφριά, κρεμώδη πλακίδια τραβερτίνης: Προσθέστε μερικές ακόμη ηλιόλουστες χρωματικές πινελιές, νότια φυτά και έπιπλα από μπαστούνι – έτοιμο:

Πλακάκια τραβερτίνης (Finca Mallorca)

Μια αίσθηση όπως στην Ιταλία μπορεί φυσικά να δημιουργηθεί και στη δική σας βεράντα: Το μοτίβο τοποθέτησης της Ρωμαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για εξωτερικό σχεδιασμό με βάση το παράδειγμα της νότιας Ευρώπης. Η ευφυής διάταξη διαφορετικών μορφών πάνελ δημιουργεί ένα συναρπαστικό μοτίβο που μεταδίδει τη χαλαρότητα και την ευχαρίστηση:

σχεδιασμός-ιδέες-για-διαβίωση-με-φυσική-πέτρα-δημιουργώντας-τον-εξωτερικό-χώρο

Κάτι εξωτικό, παρακαλώ!

Ένα φυσικά όμορφο δάπεδο μπορεί να αποτελέσει ατμοσφαιρική βάση για το δικό σας προσωπικό αγαπημένο στυλ ζωής και μεμονωμένες προφορές.

Αυτό το μπάνιο σχεδιάστηκε με ελαφριά πλακίδια τραβερτίνης σε ανατολίτικο στιλ. Τα χρυσά στοιχεία και τα ξύλινα στοιχεία βελτιώνουν τη φυσική εμφάνιση και το έντονο χρώμα σήματος στον τοίχο γίνεται μια αποτελεσματική πιτσιλιά χρώματος:

σχεδιασμός-ιδέες-να-ζήσετε-με-φυσική-πέτρα-πλακάκια μπάνιου

σχεδιασμός-ιδέες-για-διαβίωση-με-φυσική-πέτρα-σαλόνι-σχεδιασμός

Ρουστίκ αγάπη: εμφάνιση εξοχικού σπιτιού

Μια ιδέα που εμπνέει: Τα ρουστίκ πλακάκια και το λεπτό παλιό ξύλο της επένδυσης της οροφής και ο ευρύχωρος νιπτήρας συνδυάζονται χρωματικά και υπογραμμίζουν τη ρουστίκ αίσθηση αυτού του μπάνιου. Ένα ιδιαίτερο βλέμμα: τα ανεξάρτητα μπολ πλυσίματος από στερεό φυσική πέτρα. Εδώ (σχεδόν) όλα είναι καθαρή φύση!

design-ideas-to-live-with-natural-stone-ξύλινο-καπέλο-πάτωμα

Δεν χρειάζεται πάντα να είναι μια υψηλή αλπική πεζοπορία! Ο καθαρός ρομαντισμός της καλύβας είναι επίσης δυνατός σε εξωτερικούς χώρους στον δικό σας κήπο. Σχεδόν φυσικά πάνελ τραβερτίνης και έπιπλα από μασίφ ξύλο για τον εξωτερικό χώρο προσφέρουν καθαρή θέα στις Αυστριακές Άλπεις. Ειδικό στοιχείο σχεδίασης: οι γκρι αρμοί προσδίδουν σε αυτήν την πολύ φυσική έγχρωμη εικόνα μια λεπτή μοντέρνα πινελιά.

ιδέες σχεδιασμού-για-να-ζήσουν-με-φυσικές-πέτρες-ιδέες

Φυσικά, “ανέβηκε στην οροφή”: βεράντες οροφής με φυσική πέτρα

Οι λάτρεις του κήπου και οι λάτρεις της φύσης δεν έχουν να κάνουν με το δικό τους ιδιωτικό καταφύγιο ούτε σε αστικές περιοχές. Η τάση είναι προς την ταράτσα. Γιατί ακόμα και σε ψηλά ύψη μπορείς να ζήσεις υπέροχα κοντά στη φύση.

Εκείνοι που τους αρέσει το λεπτό θα λατρέψουν ένα γρανίτη στο μοντέρνο γκρι χρώμα! Αυτή η βεράντα στον τελευταίο όροφο εντυπωσιάζει με μια διακριτική επένδυση δαπέδου, η οποία αναπτύσσει μόνο τον χαρακτήρα της σε συνδυασμό με διακριτικά έπιπλα εξωτερικού χώρου και καλά τοποθετημένες χρωματικές πινελιές:

design-ideas-to-live-with-natural-stone-terrace-design

Η καλή αίσθηση που μεταφέρει αυτή η βεράντα στον τελευταίο όροφο δεν είναι μόνο ορατή, αλλά κυριολεκτικά αισθητή: πλακάκια από σχιστόλιθο σε χαρακτηριστικό σκοτεινό ανθρακί σε αντίθεση με τη λευκή πρόσοψη του σπιτιού και προσφέρουν ένα κομψό και φυσικό περιβάλλον για ένα κομψό κρεβάτι φυτών και διακριτικά έπιπλα βεράντας. Εδώ μπορείτε να αντέξετε καλά κάτω από την τέντα:

σχεδιασμός-ιδέες-να-ζήσετε-με-φυσική-πέτρα-σκυρόδεμα-πλακάκια

Κάντε γήπεδο: εσωτερική αυλή και χειμερινό κήπο με μια συστροφή

Όποτε μέσα και έξω θολώνουν, αναδύονται εντελώς νέες ζωντανές έννοιες και συναρπαστικές ιδέες. Πλαισιωμένο από χαλίκι του Ρήνου, ρουστίκ πλάκες τραβερτίνης πλαισιώνουν αυτόν τον χειμερινό κήπο, ο οποίος συνδυάζει παιχνιδιάρικα τη φύση και τη μοντέρνα αρχιτεκτονική. Γυαλί, πέτρα και καθαρές γραμμές αποτελούν μια αρμονική μονάδα εδώ.

design-ideas-to-live-with-natural-πέτρα-χαλίκι-φυσικές πέτρες

Μια εσωτερική αυλή μπορεί να σχεδιαστεί τόσο όμορφα: τραβερτίνη με μια επιφάνεια που είναι πολύ κοντά στη φύση, πλούσια λουλούδια σε γλάστρες και ένα μοντέρνο χαρακτηριστικό νερού από σκυρόδεμα και γυαλιστερό ατσάλι δημιουργούν ένα ελκυστικό συνολικό περιβάλλον που σας κάνει να θέλετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα.

design-ideas-to-live-with-natural-πέτρα-κήπος-νερό-πηγή

Βυθιστείτε: πισίνες για να ονειρευτείτε

Ηλιόλουστες κίτρινες και απαλές, ανοιχτόχρωμες καλοκαιρινές αποχρώσεις ως πλαίσιο για μια μικρή, ωραία πισίνα ονείρων: Με τον φυσικό τους χαρακτήρα και το απαλό παιχνίδι χρωμάτων σε ανοιχτούς παστέλ τόνους, αυτές οι πλάκες ψαμμίτη τοποθετούν την πισίνα και τον κήπο σε ένα μεσογειακό φως:

σχεδιασμός-ιδέες-να-ζήσετε-με-φυσική-πέτρα-κήπο-πισίνα-πλακάκια

Το δικό σας μικρό finca στη Μαγιόρκα; Γιατί τότε, όταν μπορείτε εύκολα να φέρετε αυτήν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον δικό σας κήπο στο σπίτι; Αυτές οι ελαφριές πλάκες τραβερτίνης συνδέουν αρμονικά την πισίνα και το σπίτι σε στυλ finca και ανοίγουν την όρεξη για μακρά, ήπια καλοκαιρινά βράδια ή πάρτι στην πισίνα στον κήπο:

σχεδιασμός-ιδέες-για-διαβίωση-με-φυσική-πέτρα-έπιπλα εξωτερικού χώρου

Δροσιστείτε στον υπέροχο εξωτερικό χώρο με φανταστική θέα: η πισίνα υπερχείλισης το καθιστά δυνατό! Ένα αίσθημα ευρυχωρίας περικλείεται εδώ από ελαφριές πλάκες τραβερτίνης, έναν διακριτικό σχεδιασμό κήπου με χαλίκι του Ρήνου και βασικά γεωμετρικά σχήματα της βεράντας, του κήπου και της στέγης. Σικ!

design-ideas-to-live-with-natural-πέτρα-εξωτερική περιοχή

Άνετο: αίσθηση τζακιού με πέτρα

Οι δροσερές μέρες και ο κακός καιρός μπορεί να είναι τόσο ωραίοι: Αγκαλιάστε με ένα καλό φλιτζάνι τσάι μπροστά στο τζάκι. Γενναιόδωρα κεραμίδια σχιστόλιθου σε ανθρακί χρώμα στηρίζουν αυτό το τζάκι σε μειωμένο σχεδιασμό. Πρακτικό: Το ράφι του τζακιού είναι επίσης κατασκευασμένο από φυσική πέτρα και αποθηκεύει τη θερμότητα του τζακιού όπως και τα πλακάκια από φυσική πέτρα. Η ζεστασιά εγγυάται παντού!

σχεδιασμός-ιδέες-για-διαβίωση-με-φυσική-πέτρα-σαλόνι-τζάκι

Όπως μπορείτε να δείτε: Σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά, βιομηχανικά δομικά υλικά και πολλή δημιουργικότητα, η φυσική πέτρα προσφέρει μια (σχεδόν) απεριόριστη ποικιλία σχεδίων, η οποία αφήνει χώρο για τους οπαδούς του σχεδιασμού, τους καθαριστές και τα δημιουργικά μυαλά.

Εικόνες ευγενική προσφορά: www.jonastone.de