Θέλετε να στήσετε ένα μικρό διαμέρισμα σύντομα;?

Η διαδικασία του σχεδιασμού του σπιτιού μπορεί να ακούγεται δημιουργική και παιχνιδιάρικη. Όμως, το αποτέλεσμα δεν πρέπει να παραγνωρίζεται. Όλα πρέπει να είναι πραγματικά άνετα. Τελικά, πρέπει να ζήσεις εκεί και αν δεν νιώθεις άνετα μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην καθημερινότητά σου. Μπορεί να μην αναρρώνετε, να νιώθετε άβολα και να μην εκπέμπετε αυτή την ένταση στους γύρω σας. Τα προβλήματα οφείλονται στην κακή, ας πούμε λάθος, επίπλωση σπιτιού. Ωστόσο, είναι πολύ πιο πιθανό σε μικρά διαμερίσματα, επειδή εκεί πρέπει να συνδυάσετε πολλές λειτουργίες. Είναι μεγάλη τέχνη να σχεδιάζετε τα πάντα έτσι ώστε να φαίνονται αρμονικά και να σας εξυπηρετούν καλά στην πράξη.

Υπάρχουν πολλές ιδέες στο Διαδίκτυο για την επίπλωση μικρών χώρων. Σήμερα όμως πλησιάζουμε το ερώτημα από την άλλη πλευρά. Γράφουμε ποια λάθη πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και τις περισσότερες φορές με αυτόν τον τρόπο μειώνετε τον κίνδυνο αποτυχίας στο ελάχιστο.

Μικρός χώρος αποθήκευσης

Η προσπάθεια για μινιμαλισμό είναι φυσική όταν έχετε μικρό χώρο. Αλλά δεν πρέπει να είσαι πολύ ακραίος. Χρειάζεστε πάντα αρκετό χώρο αποθήκευσης. Επομένως, θα πρέπει επίσης να χτίσετε αρκετά ράφια και ντουλάπια. Μια ευρεία περιοχή στην οποία βρίσκονται τα πάντα δεν είναι επίσης ιδιαίτερα ευχάριστη. Αν θέλετε να διαθέσετε περισσότερο χώρο, γίνετε δημιουργικοί, χρησιμοποιήστε τις δύσκολες γωνιές για να αποθηκεύσετε τα πράγματα εκεί. Μπορείτε ακόμα να πάρετε ντουλάπες από το δάπεδο μέχρι την οροφή και να αντικατοπτρίσετε τις μπροστινές τους επιφάνειες. Όλα λοιπόν φαίνονται φωτεινότερα και ευρύτερα. Υπάρχουν τόσα έπιπλα στα εξειδικευμένα καταστήματα, όπως σκαμπό, καναπέδες, πάγκοι και τραπέζια, τα εσωτερικά των οποίων χρησιμεύουν επίσης ως αποθηκευτικός χώρος για πολλά διαφορετικά αντικείμενα. Είναι όλα μια καλή λύση για να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας είναι εργονομικό και ότι έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης ταυτόχρονα.

Αναζητήστε πολυλειτουργικότητα κατά την επίπλωση του μικρού διαμερίσματος

Επιπλώστε μικρά διαμερίσματα σε σοφίτα με φασολιές και τραπέζι με λευκούς τοίχους

Έπιπλα πολύ μικρά

Τα έπιπλα που είναι πολύ μεγάλα δεν είναι φυσικά καλή ιδέα για ένα μικρό διαμέρισμα. Αλλά αυτά που είναι πολύ μικρά δεν είναι η καλύτερη ιδέα που θα μπορούσε να προκύψει. Οτιδήποτε δεν φαίνεται ανάλογο δημιουργεί μια μη ισορροπημένη εμφάνιση. Είναι αγχωτικό και ανέφικτο.

Έπιπλα που δεν χρειάζεστε πραγματικά

Στην προσπάθειά σας για περισσότερο χώρο αποθήκευσης, δεν πρέπει να αγοράσετε έπιπλα που δεν χρειάζεστε πραγματικά μακροπρόθεσμα.

Αγοράστε με βάση τις ανάγκες σας ή αφιερώστε περισσότερο χρόνο για να προγραμματίσετε. Οι αυθόρμητες ιδέες σπάνια αποδεικνύονται οι καλύτερες κατά την επίπλωση του μικρού διαμερίσματος. Επιτρέπετε στον εαυτό σας να επηρεαστεί πάρα πολύ από δελεαστικά πρότυπα και καλή διαφήμιση. Καταρτίστε ένα σχέδιο για τις εγκαταστάσεις σας και πάρτε πραγματικά το χρόνο σας για να το εφαρμόσετε. Όλα όσα έχετε στο σπίτι πρέπει να είναι πραγματικά απαραίτητα και να μην καταλαμβάνουν απλώς χώρο εκεί.

Σκεφτείτε πολύ καλά πριν αγοράσετε έπιπλα

Μικρό διαμέρισμα με έπιπλα διακοσμητικά αντικείμενα κονσόλα επιτραπέζια φωτιστικά τζάκι λουλούδια βάζο

Επικεντρώνεστε μόνο σε μια παραλλαγή

Συχνά συμβαίνει να ερωτεύεστε απλά μια ιδέα σχεδιασμού: Μπορεί να είναι ακριβό ή να μην είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, αλλά είστε έτοιμοι να αλλάξετε τα πάντα στο σπίτι για να το κάνετε πραγματικότητα. Πάρτε λίγο χρόνο ξανά. Επίσης, ελέγξτε άλλα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε στο σπίτι. Ρίξτε μια ματιά σε διαφορετικές παραλλαγές. Αξιολογήστε τα σύμφωνα με πρακτικά κριτήρια. Συνεντεύξτε άλλα μέλη της οικογένειας και τους καλύτερους φίλους σας. Υπάρχουν σίγουρα πολλές διαφορετικές επιλογές για τη σωστή επίπλωση του μικρού σας διαμερίσματος. Έτσι, επίσης, να είστε πολύ προσεκτικοί για κάθε κατάσταση και βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μια πρωτότυπη, αλλά απολύτως μη πρακτική λύση στο σπίτι.

Μην υπερφορτώνετε το διαμέρισμά σας!

Επιπλώνοντας ένα μικρό διαμέρισμα σε ένα μείγμα από στυλ εκλεκτικό λευκό χαλί σαλόνι οθωμανικούς καναπέδες τζάκι

Μην το παρακάνετε με τη ζωνοποίηση

Παντού διαβάζετε ότι πρέπει να δημιουργήσετε ανοιχτούς χώρους, ειδικά στο μικρό διαμέρισμα, και ότι πρέπει να χωριστεί σε διαφορετικές ζώνες. Αυτό δεν πειράζει. Ο σαφής διαχωρισμός σε περιοχές δημιουργεί μια αρμονική εμφάνιση και την αίσθηση ότι έχετε ολόκληρο το σπίτι σας και όχι μόνο ένα δωμάτιο. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπερβαίνετε με τη διαίρεση σε ζώνες. Αυτό μπορεί να κάνει τα πάντα στο σπίτι σας να φαίνονται πολύ κατακερματισμένα. Όπως καταλαβαίνετε και εσείς, αυτή η προσέγγιση κάνει επίσης το διαμέρισμα να φαίνεται πολύ μικρό. Και αυτό συνήθως δεν είναι το αποτέλεσμα που στοχεύουμε.

Πολύ σκούρα χρώματα

Αλλά μην μας παρεξηγήσετε εδώ: Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σκούρα χρώματα κατά την επίπλωση του μικρού σας διαμερίσματος. Το αντίθετο: όταν εγκατασταθούν σωστά, ως τοίχος προφοράς, για παράδειγμα, θα δώσουν έμφαση στη μία ή την άλλη διάσταση και θα δημιουργήσουν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αλλά αν χρησιμοποιείτε πάρα πολλά σκούρα χρώματα παντού, τότε το διαμέρισμα θα φαίνεται ξαφνικά πολύ μικρό και ζοφερό. Έτσι, οι σκούρες αποχρώσεις πρέπει να εφαρμόζονται σε μικρή ποσότητα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προφορά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κυριαρχούν υπερβολικά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές πηγές φωτός

Επιπλώστε μικρό διαμέρισμα σκούρο χρώμα καναπέ φωτιστικό δαπέδου πολυθρόνας

Πειραματιστείτε πολύ λίγο

Αυτό είναι το τελευταίο λάθος για το οποίο θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε. Η επίπλωση του μικρού διαμερίσματος πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βάλετε πειράματα ή δημιουργικές ιδέες στο παιχνίδι. Το αντίθετο: τα μικρά έπιπλα σπιτιού κερδίζουν περισσότερη πρωτοτυπία και θα ευχαριστήσουν καλύτερα εσάς και τους αγαπημένους σας!

Ο συνδυασμός στυλ είναι εντάξει, αλλά μην επιτρέπετε το κιτς!

Επιπλώστε ένα μικρό διαμέρισμα, διακοσμητικά αντικείμενα, στήθος, τραπεζάκι σαλονιού, καναπέ, μαξιλάρι, πιάνο, τζάκι

Ανοιχτό χρώμα τοίχου και έπιπλα δημιουργούν πιο οπτική έκταση

μικρό διαμέρισμα με έπιπλα διακοσμητικά αντικείμενα διακόσμηση τοίχου φωτιστικό δαπέδου ιδέες σαλονιού

Βασιστείτε σε μερικά, αλλά πρωτότυπα έπιπλα και αξεσουάρ σπιτιού

μικρό διαμέρισμα επίπλωση σχεδιαστών επίπλων καναπές χαλί στρογγυλό πουφ τραπεζάκι

Τα εικονίδια σχεδίασης είναι φυσικά πολύ ευπρόσδεκτα αν μπορείτε να τα αντέξετε οικονομικά

επίπλωση μικρό διαμέρισμα desinger έπιπλα eames lounge καρέκλα βαθιά σωρός χαλί κρεμαστή λάμπα

Καθορίστε διαφορετικούς χώρους διαβίωσης

Επιπλώστε μικρό διαμέρισμα μονόχωρου διαμερίσματος ουδέτερου χρώματος λάμπα τόξου παρκέ γραφείο κουζίνας

Ομαλές υφές και ελαφρές αποχρώσεις

Επιπλώστε μικρό διαμέρισμα φωτεινό ξύλινο τοίχο μονάδα διακοσμητικά είδη έπιπλα κρεμαστά φωτιστικά πολυθρόνα στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού

Επιλέξτε 2 έως 3 κύρια χρώματα κατά τη ρύθμιση!

Επιπλώστε ένα μικρό διαμέρισμα με φυσικά χρώματα, ελαφριές αποχρώσεις, χαλί βαθιάς στοίβας, καναπέ, γυάλινο τραπέζι

Τα γραφικά μοτίβα και τα συμπληρωματικά χρώματα εξασφαλίζουν μια ευχάριστη ισορροπία στο δωμάτιο

Μικρό διαμέρισμα που έχει ταπετσαρισμένα έπιπλα τραπεζάκι σαλονιού οθωμανική ταπετσαρία μοτίβου καναπέ

Καλλιτεχνικά vintage για πραγματικούς γνώστες

επίπλωση μικρού διαμερίσματος vintage αξεσουάρ σαλόνι επίπλωση πολυθρόνα τραπεζάκι σαλονιού

Λίγο είναι συχνά περισσότερο!

Επιπλώστε ένα μικρό διαμέρισμα λευκούς τοίχους γούνινο χαλί γκρι καναπέ μαξιλάρια τηλεσκοπικά

Σας αρέσει το αποικιακό στυλ ζωής?

Έπιπλα μικρού διαμερίσματος σαλόνι με έπιπλα αποικιακού στιλ ζωικές εκτυπώσεις καναπέ πολυθρόνας

Or το προτιμάτε πιο απλό?

Επιπλώστε ένα μικρό διαμέρισμα σαλόνι με φωτεινά χρώματα γυάλινο καναπέ καναπέ βαθύ σωρό χαλί

Οι καμπύλες γραμμές και τα διαφανή έπιπλα παρέχουν αισθητά μεγαλύτερη ελευθερία

μικρό διαμέρισμα επίπλωση ιδεών σαλονιού μπεζ πολυθρόνα καναπές γυάλινο τραπέζι τζάκι

Μείνετε πιστοί στο αγαπημένο σας στυλ!

μικρό διαμέρισμα-σαλόνι ιδέες γωνιακός καναπές δερμάτινη πολυθρόνα τραπεζάκια σαλονιού πλαϊνά τραπεζάκια χαλί βαθιάς στοίβας

Γυάλινοι διαχωριστικοί τοίχοι, λευκά έπιπλα και ελαφριά καλύμματα δαπέδου για περισσότερο οπτικό χώρο

επίπλωση μικρών διαμερισμάτων σαλόνι ιδέες δερμάτινοι καναπέδες τραπεζάκι σαλονιού τηλεοράσεις παραθύρων τηλεόρασης

Λεπτή επίπλωση σαλονιού σε ρετρό στυλ

Μικρό διαμέρισμα με έπιπλα σαλόνι ιδέες ρετρό στυλ τραπεζάκι καναπέ καναπέ lounger φωτιστικό δαπέδου