Ζώντας, φυσικά, παρακαλώ! Γιατί δεν είναι καλό μόνο για εμάς τους ανθρώπους, αλλά και για το περιβάλλον μας. Ταυτόχρονα, το «να ζεις φυσικά» είναι επίσης μια από τις πιο καυτές τάσεις ζωής αυτό το καλοκαίρι. Το ρατάν, το ξύλο και οι αποχρώσεις του λευκού αυξάνονται! Δεν είναι επίσης περίεργο, δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων του ηλεκτρολύτη και των ρύπων σε πολλά έπιπλα και υφάσματα σπιτιού. Με υγιεινή διαβίωση θα πρέπει φυσικά να ξεκινήσετε με την κατασκευή του κτιρίου κατοικιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα οικολογικά κτίρια ήταν από καιρό ένα καυτό θέμα. Ωστόσο, το φυσικό στυλ ζωής είναι επίσης σαφώς θεμελιώδους σημασίας. Πώς στήνεις; Ποια υλικά και υφάσματα είναι προτιμότερα για έπιπλα και υφάσματα σπιτιού; Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά; Τι γίνεται με τα χρώματα και τις υφές?

Η φυσική ζωή είναι υγιής και βιώσιμη

έπιπλα από μασίφ ξύλο τραπέζι με τραπέζι με τραπέζι σετ

Με όλες αυτές τις ερωτήσεις, τα στυλ επίπλωσης όπως το σκανδιναβικό στυλ ζωής ή η θεωρία επίπλων της Άπω Ανατολής Feng Shui είναι πολύ χρήσιμα. Αυτές οι έννοιες φυσικής επίπλωσης εντυπωσιάζουν με την απλή πολυπλοκότητα και τη σπιτική τους απλότητα και γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Υλικά, χρώματα και υφές

Όσον αφορά το «να ζεις φυσικά», συνιστώνται απλά φυσικά υλικά.

Φυσική πέτρα, ξύλο, φελλός και μάρμαρο για τα καλύμματα δαπέδου ή την επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα, βαμμένο βαμβάκι και δέρμα για τα επικαλυμμένα έπιπλα, γυαλί, μπαστούνι, μαλλί και κάνναβη για πολλά αξεσουάρ σπιτιού και διακοσμητικά στοιχεία.

Σιωπηρά χρώματα και κομψές υφές

Επιπλώνοντας το σαλόνι με βελούδινα έπιπλα από λευκό πάτωμα από τραπεζάκι σαλονιού

Επιλέξτε όχι μόνο σιωπηλά και ουδέτερα χρώματα όπως κρέμα, λευκό, καφέ ή μπεζ, αλλά και πιο φρέσκα χρώματα όπως κοραλί, πράσινο celadon, γαλάζιο, γυμνό ή απαλό παστέλ σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα καλλωπίζετε το περιβάλλον διαβίωσής σας, αλλά θα εισάγετε περισσότερο δυναμισμό και μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στους τέσσερις τοίχους σας.

Ούτε η αίσθηση και οι αντιθέσεις των επιφανειών δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε ανοιχτούς τοίχους από σκυρόδεμα με παρκέ ή σανίδες δαπέδου από πραγματικό ξύλο. Μια τέτοια εγκατάσταση φαίνεται πολύ σπιτική και αρμονική και ταυτόχρονα δίνει στο δωμάτιο μια εκλεπτυσμένη πινελιά.

Υπόδειξη: Μην βάφετε τις ξύλινες επιφάνειες, αλλά τις γλασώνετε ή τις λαδώνετε. Με αυτόν τον τρόπο, το ξύλο διατηρεί την ικανότητά του να αναπνέει και βελτιώνει το εσωτερικό κλίμα.

Η αρμονική αντίθεση εξασφαλίζει περισσότερη άνεση στο δωμάτιο

ιδέες επίπλωσης-σαλόνι-φυσικός-ζωντανός-βαθύς σωρός χαλί-επικαλυμμένα-έπιπλα-ανοιχτά-τούβλα-τοίχοι

Αξεσουάρ σπιτιού και διακόσμηση

Αν θέλετε να ζείτε φυσικά, θα πρέπει γενικά να είστε προετοιμασμένοι για λιγότερα – λιγότερα έπιπλα, λιγότερη διακόσμηση … Αντίθετα, θα πρέπει να επικεντρωθείτε περισσότερο σε βέλτιστα λειτουργικά αντικείμενα. Εδώ είναι σίγουρα αλήθεια: λιγότερο είναι περισσότερο! Αποφύγετε λοιπόν από φθηνά έπιπλα, αξεσουάρ σπιτιού και υφάσματα. Στο τέλος, δεν προστατεύετε μόνο το περιβάλλον, αλλά και την τσάντα σας – υποθέτοντας ότι έχετε την κατάλληλη ποιότητα για τα χρήματά σας. Τα έπιπλα υψηλής ποιότητας και τα αξεσουάρ σπιτιού απαιτούν υψηλότερη επένδυση στην αρχή, αλλά πάντα αποδίδουν αργότερα, επειδή είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ακόμη και παλιά με ευγενή τρόπο.

Το φυσικό ξύλο και το πραγματικό δέρμα συμβαδίζουν στη φυσική ζωή

τραπεζαρία από φυσικό ξύλο λευκές δερμάτινες καρέκλες που διακοσμούν την τραπεζαρία

Διαφορετικά λέγεται: Όλα όσα είναι χειροποίητα έχουν σαφή προτεραιότητα σε αυτόν τον τρόπο ζωής – πιατικά σε χειροποίητη εμφάνιση, πλεκτά, υφαντά, χονδρό κορδόνι ή λεπτό σύρμα … ανάλογα με το γούστο και τις προσωπικές προτιμήσεις σας.

Υπόδειξη: Θα ήταν ιδανικό να προτιμάτε μόνο προϊόντα που προέρχονται από περιφερειακή παραγωγή, είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες και κατασκευάζονται και πωλούνται σύμφωνα με τις αρχές του δίκαιου εμπορίου.

Αποφύγετε τη ρύπανση

Μιλώντας για ρύπους! Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορείτε πραγματικά να τα δείτε ή να τα μυρίσετε. Σε αντίθεση με τον καπνό του τσιγάρου, που γίνεται αμέσως αισθητός, οι βλαβερές ουσίες από διαλύτες, πλαστικοποιητές ή κόλλες κρύβονται κυρίως σε χρώματα τοίχων, βερνίκια, δομικά υλικά, καθαριστικά και πολλά πλαστικά. Αυτά λογικά απελευθερώνονται στον αέρα του δωματίου και στη συνέχεια εισπνέονται από εμάς ή απορροφώνται μέσω του δέρματος. Πολυάριθμες, δυσάρεστες αλλεργικές αντιδράσεις καθώς και πονοκέφαλοι και διαταραχές του κυκλοφορικού είναι το αποτέλεσμα.

Τα πλαστικά έπιπλα ή αυτά από μοριοσανίδες είναι z. Β. Σχεδόν πάντα ένας ασφαλής κίνδυνος όσον αφορά τη ρύπανση. Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο, από την άλλη πλευρά, είναι σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνα από αυτή την άποψη και συνιστώνται ιδιαίτερα για υγιή ζωή.

Τα ευγενή, υψηλής ποιότητας έπιπλα από μασίφ ξύλο προσφέρουν περισσότερη άνεση και άνεση στη ζωή

έπιπλα από μασίφ ξύλο αντίκες φυσική τάση διαβίωσης 2017

Με ξύλινα έπιπλα και αξεσουάρ σπιτιού, ωστόσο, θα πρέπει πάντα να δίνετε προσοχή στην προέλευση και την επεξεργασία του υλικού. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ξύλο που προέρχεται από τοπικά δάση με βιώσιμη διαχείριση. Η παλαιότερη περιβαλλοντική σφραγίδα έγκρισης στη Γερμανία “Ο γαλάζιος Άγγελος«Όπως και άλλες σφραγίδες ποιότητας όπως η FSC και η PEFC παρέχουν περισσότερη διαύγεια και, πάνω απ ‘όλα, περισσότερη ασφάλεια για τον καταναλωτή. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε κοινωνικά και περιβαλλοντικά συμβατά προϊόντα και ταυτόχρονα διασφαλίζετε ότι το οικολογικό σας αποτύπωμα ελαχιστοποιείται.

Επιπλώστε με γούστο και απλά

επιτραπέζιο φωτιστικό με καναπέ -κρεβάτι σανίδες δαπέδου

Συμβουλή 1: Πραγματοποιείτε τακτικά διαλείποντα αερισμό – τουλάχιστον 3-4 φορές την ημέρα – και αποφύγετε τον αερισμό μέσω κεκλιμένων παραθύρων. Με αυτόν τον τρόπο, ο εσωτερικός αέρας ανταλλάσσεται πιο αποτελεσματικά με καθαρό αέρα και το κλίμα του δωματίου βελτιώνεται αισθητά.

Συμβουλή 2: Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά φυτά εσωτερικού χώρου ως τους τέλειους καθαριστές αέρα, ακόμα κι αν δεν έχετε πράσινο αντίχειρα. Αυτά δεσμεύουν τη σκόνη και τους ρύπους και εμπλουτίζουν τον αέρα του δωματίου με άφθονο οξυγόνο. Επιπλέον, τα φυτά δίνουν στο σπίτι σας μια κατάλληλη μερίδα πραγματικής φύσης και άνεσης.

Καταναλώστε λιγότερο, αλλά με υψηλότερη ποιότητα! Αποφασίστε για το «να ζείτε φυσικά» και δημιουργήστε μια υγιή όαση ευεξίας στο σπίτι σας!

Η συντακτική ομάδα σας εύχεται πολλή διασκέδαση με τη ρύθμιση!

Αναζητήστε έπιπλα καλής ποιότητας και έπιπλα σπιτιού

βαμβακερό λινό στρογγυλό χαλί ιδέες σαλονιού

σανίδες δαπέδου ξύλινες λευκές ελαφριές ξύλινες καρέκλες τραπεζαρία που ζουν φυσικά

πραγματική ξύλινη παρκέ πολυθρόνα κρεβατοκάμαρας κίτρινο-πράσινο κεραμικό τραπεζάκι

ανοιχτόχρωμο διαχωριστικό δωματίου φυτά εσωτερικού χώρου διακοσμητικά μαξιλάρια και καναπές

ξύλινη μαρμάρινη κουζίνα επίπλωση ιδέες μπαρ σκαμπό μπαρ αντίθετη κουζίνα νησί

φελλός τραπεζάκι σαλονιού στρογγυλό σιζάλ χαλί μπλε καναπέδες κόκκινη πολυθρόνα

Θαλάσσια επίπλωση με φυσικά υλικά από ξύλο μπαστούνι

έπιπλα από μασίφ ξύλο υγιεινής τραπεζαρίας οβάλ ξύλινες καρέκλες

φυσικό σαλόνι με επίπλωση συρτάρια ντουλάπα χαλί σιζάλ λευκό

έπιπλα από μπαστούνι ξύλινο τραπέζι τραπεζαρίας κουζίνα τραπεζαρία επίπλωση βιτρίνα κομμό

ρουστίκ επίπλωση φυσική διαβίωση ξύλινα δοκάρια τραπεζαρία τραπεζαρία πάγκοι τραπεζαρία

πάνελ τοίχου σύρμα κρεμαστά φωτιστικά σκανδιναβική διαβίωση

επένδυση τοίχων ξύλινες σανίδες diy ιδέες σανίδες δαπέδου πραγματικές ξύλινες παρκέ ιδέες σαλονιού δερμάτινα έπιπλα

ιδέες σαλονιού που ζουν φυσικά sisal χαλί δερμάτινο καναπέ ξύλο τραπεζάκι σαλονιού

φυτά εσωτερικού χώρου ελαιόδεντρο σαλόνι επίπλωση ιδέες couchitsch οθωμανικός καναπές