Το κρεβάτι είναι η καρδιά της όασης που κοιμόμαστε. Εδώ λαμβάνουν χώρα μερικές από τις πιο σημαντικές διαδικασίες στη ζωή μας, όπως ο ύπνος, η χαλάρωση, το να είμαστε μαζί ή η ανάρρωση. Είναι το μέρος όπου κοιμόμαστε και ξυπνάμε για να χαιρετήσουμε τη νέα μέρα. Από την άλλη πλευρά, η εμφάνιση του κρεβατιού καθορίζει επίσης ολόκληρο το ύφος της επίπλωσης του υπνοδωματίου και στις περισσότερες περιπτώσεις τραβάει τα βλέμματα. Ειδικά όταν πρόκειται για κρεβάτι σχεδιαστών. Τα μεταλλικά κρεβάτια είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα κρεβατιών. Αυτά εντυπωσιάζουν με την αλάνθαστη εμφάνισή τους και δίνουν στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη γοητεία. Ένα μεταλλικό κρεβάτι μπορεί να βρεθεί σε διαφορετικά σχέδια και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε στυλ επίπλωσης. Στη σημερινή ανάρτηση, θα σας πούμε τι είναι σημαντικό και ποια είναι τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα ενός τέτοιου κρεβατιού.

Ρομανικό μεταλλικό κρεβάτι, κυρτό σφυρήλατο σίδερο

Το μεταλλικό κρεβάτι – διαχρονική κομψότητα και μοναδική γοητεία 

Τα μεταλλικά κρεβάτια ή τα σιδερένια κρεβάτια ήταν ήδη δημοφιλή στον Μεσαίωνα. Στην αρχή προοριζόταν μόνο για πλούσιους αριστοκράτες και πολίτες, στη συνέχεια καθιερώθηκαν σχετικά γρήγορα ως τα προτιμώμενα έπιπλα ύπνου. Ένα πραγματικό και πάνω από όλα καλό μεταλλικό κρεβάτι είναι φτιαγμένο στο Διαδικασία σφυρηλάτησης χεριών κατασκευάζεται και είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μοναδικό. Ο στενός, φιλιγκράν σχεδιασμός του δεν φαίνεται ενοχλητικός, αλλά ταιριάζει απόλυτα σε κάθε δωμάτιο και αφήνει αρκετό χώρο για να ξεδιπλωθεί η υπόλοιπη επίπλωση. Τα κάπως υψηλότερα τμήματα κεφαλής και ποδιού είναι χαρακτηριστικά για μεταλλικά κρεβάτια. Αυτά μπορούν να σχεδιαστούν με μεγάλη ποικιλία τρόπων και να φαίνονται είτε κλασικά κομψά, ρομαντικά παιχνιδιάρικα, απλά και μινιμαλιστικά ή ακόμα και φουτουριστικά. Πραγματικά ολοκληρωμένος όταν πρόκειται για διαβίωση και επίπλωση.

μεταλλικό κρεβάτι κόκκινο κρεβάτι με ουρανό και μοντέρνο

Τα πολλά πλεονεκτήματα των μεταλλικών κρεβατιών

Πρώτα απ ‘όλα: για να επωφεληθείτε από όλα τα πλεονεκτήματα ενός μεταλλικού κρεβατιού, θα πρέπει να βασίζεστε μόνο σε καλή ποιότητα. Ευτυχώς, μπορείτε αγοράστε online υψηλής ποιότητας μεταλλικά κρεβάτια και με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε πολύ χρόνο και νεύρα. Επειδή ένα σταθερό μεταλλικό κρεβάτι σας δίνει:

  • Μακροζωία και σταθερότητα

Σε σύγκριση με πολλά ξύλινα ή κουτιά με ελατήρια, τα μεταλλικά κρεβάτια είναι πολύ πιο στιβαρά. Τα μέρη σας είτε βιδώνονται είτε συνδέονται μεταξύ τους και μπορούν εύκολα να χειριστούν κατά τη μεταφορά ή τη μετεγκατάσταση. Ένα κρεβάτι από μέταλλο είναι επίσης ιδανικά φορητό και μπορεί να είναι σε τέλεια κατάσταση για πολλά χρόνια. Ακόμα και στις λακαρισμένες εκδοχές τους, τα κρεβάτια υψηλής ποιότητας από μέταλλο είναι πολύ ανθεκτικά στη φθορά και ανθεκτικά στις γρατζουνιές, επειδή είναι επικαλυμμένα με επίστρωση σε σκόνη φούρνου..

  • βιωσιμότητα

Όταν πρόκειται για αντικείμενα που είναι ανθεκτικά και σταθερά, η βιωσιμότητα είναι επίσης απαραίτητη. Επειδή είναι επίσης ένας εκτεταμένος κύκλος ζωής που εξασφαλίζει την κατάλληλη χρήση. Επιπλέον, οι έμπειροι κατασκευαστές βασίζονται σε φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους εργασίας και έτσι προστατεύουν επίσης το περιβάλλον.

  • Ευκολία φροντίδας και βέλτιστη υγιεινή

Σε αντίθεση με τα ξύλινα και ταπετσαρισμένα κρεβάτια, ένα μεταλλικό κρεβάτι δεν χρειάζεται σχεδόν καμία συντήρηση. Το τακτικό σκούπισμα με ένα υγρό, μαλακό πανί αρκεί στις περισσότερες περιπτώσεις για να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο υγιεινής. Δεν είναι για τίποτα ότι τα μεταλλικά κρεβάτια θεωρούνται μία από τις καλύτερες επιλογές για τους πάσχοντες από αλλεργίες, με εξαίρεση τα άτομα με αλλεργίες στα μέταλλα.

μεταλλικό πλαίσιο κρεβατιού λευκό

  • Ευελιξία και συμβατότητα

Τα κρεβάτια σχεδιασμού από μέταλλο δεν διατίθενται μόνο σε διαφορετικά στυλ, αλλά και σε διαφορετικά μεγέθη, υπερβολικά μήκη και ως προϊόντα προσαρμοσμένα. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξετε ένα χειροποίητο, σταθερό μεταλλικό κρεβάτι, δεν μπορείτε να πάρετε μόνο ένα μεταλλικό πλαίσιο κρεβάτι 140×200, 180×200, 90×200, αλλά και τις διαστάσεις που σας ταιριάζουν καλύτερα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι τα καλά μεταλλικά κρεβάτια είναι συμβατά με όλα τα συστήματα ύπνου. Είτε φτερωτό δάπεδο, πλαισιωμένα κουφώματα, ελατήρια κουτιού ή υδρομασάζ, μπορείτε να επιλέξετε ποιο σας αρέσει περισσότερο και εξασφαλίζει βέλτιστη άνεση στον ύπνο.

Επιπλέον συμβουλή: Πιθανά μειονεκτήματα μπορεί να προκύψουν από κακή ποιότητα. Τα κατώτερα μεταλλικά κρεβάτια μπορούν να τρίζουν ή να σκουριάζουν πολύ γρήγορα. Επομένως, κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι έχει οριστεί η προστασία από τη σκουριά. Αυτό φυσικά συμβαίνει πάντα με μεταλλικά κρεβάτια υψηλής ποιότητας.

μονό κρεβάτι μεταλλικό κρεβάτι ιταλικό στιλ

Το σωστό μεταλλικό κρεβάτι για κάθε στυλ επίπλωσης

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα μεταλλικά κρεβάτια έχουν αξιοσημείωτη ευελιξία. Η αέρινη, ελαφριά, φιλιγκράν εμφάνισή τους όχι μόνο εξασφαλίζει ότι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, αλλά και ότι προσφέρουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης κάτω από το πλαίσιο του κρεβατιού. Επιπλέον, τα μεταλλικά κρεβάτια είναι απλά ιδανικά για κάθε στυλ και γούστο. Αν το θέλετε κλασικό, επιλέξτε ένα κρεβάτι με απλό προφίλ σε μαύρο ή ανθρακί. Οι ρομαντικοί και οι vintage θαυμαστές, από την άλλη πλευρά, προτιμούν πιο παιχνιδιάρικα σχέδια διακοσμημένα με καμπύλα στοιχεία. Ένα κρεβάτι με ουρανό είναι επίσης μια δημοφιλής εναλλακτική λύση. Περικαλισμένα με απλά υφάσματα όπως τούλι, μετάξι ή σιφόν, τέτοια κρεβάτια μοιάζουν με κάτι από παραμύθια και αισθησιακές ιστορίες αγάπης.

μεταλλικό κρεβάτι με ουρανό κρεβάτι ρομαντικό υπνοδωμάτιο

Φυσικά, οι άθλιοι κομψοί και λάτρεις του στυλ θα κερδίσουν επίσης τα χρήματά τους με μεταλλικά κρεβάτια. Ειδικά σε λευκό χρώμα, αυτά φαίνονται ιδιαίτερα περιποιημένα και κάπως πιο συγκρατημένα. Συνδυάζονται τέλεια με τα άλλα στοιχεία αυτών των στυλ επίπλωσης, όπως ανοιχτόχρωμα υφάσματα, παστέλ χρώματα ή χαριτωμένα τόξα και διακοσμητικά μαξιλάρια.

Δεν θέλετε να έχετε διακοσμήσεις και άνθη στο υπνοδωμάτιο; Ούτε πρόβλημα. Ένα μεταλλικό κρεβάτι μπορεί επίσης να έχει μοντέρνο και μινιμαλιστικό σχεδιασμό και παρτιτούρα με καθαρές γραμμές και κομψή απλότητα.

κλασικό μεταλλικό κρεβάτι μαύρο

Συμπέρασμα:

Με το αντίστοιχο μεταλλικό κρεβάτι, μπορείτε να δώσετε στο υπνοδωμάτιό σας μια μοναδική ατμόσφαιρα, σε οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ. Επιλέγετε ένα μακράς διαρκείας, σταθερό κρεβάτι που είναι βιώσιμο και εύκολο στη φροντίδα. Ειδικά με τα κρεβάτια σχεδιαστών κατασκευασμένα από μέταλλο σε μέτρηση, έχετε πολύ περιθώριο όσον αφορά την εμφάνιση, τα μεγέθη και τις λειτουργίες. Μπορείτε να βασιστείτε αποκλειστικά σε αξιόπιστους προμηθευτές και κατασκευαστές υψηλής ποιότητας για να μπορέσετε να απολαύσετε τα χειροποίητα μοναδικά σας αντικείμενα στο μέγιστο και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

     ρομαντικό κρεβατοκάμαρα μεταλλικό κρεβάτι