Το διαμέρισμα ενός δωματίου γίνεται σταθερή τάση για πρακτικούς λόγους. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τίποτα άλλο, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Η αύξηση του αριθμού των αστικών πληθυσμών είναι επίσης ένας λόγος για τη βιωσιμότητα αυτής της τάσης. Όμως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν διαμερίσματα ενός δωματίου, ακόμα κι αν έχουν την οικονομική δυνατότητα λίγο παραπάνω. Προτιμούν τη μινιμαλιστική ζωή και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους τους για άλλα πράγματα. Μεταξύ άλλων, το διαμέρισμα ενός δωματίου είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη δημιουργικότητα των κατοίκων του. Τα σύγχρονα παραδείγματά μας σε αυτό το άρθρο το δείχνουν αυτό. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που είναι σήμερα στην τάση και μάθετε περισσότερα για την πρακτική επίπλωση ενός μικρού περιβάλλοντος διαβίωσης.

Αποφασίστε για μια ευχάριστη παλέτα χρωμάτων!

ένα πολύ χαριτωμένο δωμάτιο - διαμέρισμα ενός δωματίου

Η επίπλωση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου ισοδυναμεί με ελευθερία

Η ελευθερία στο σχεδιασμό είναι βασικά μια τάση στο εσωτερικό σχέδιο. Αισθανόμαστε πολύ λιγότερο υποχρεωμένοι να υπακούμε σε ορισμένους κανόνες. Η εξατομίκευση του δικού σας διαμερίσματος είναι μια τρέχουσα τάση από μόνη της. Αλλά ενώ προσπαθείτε να χτίσετε μια συγκεκριμένη τυπική δομή σε μεγαλύτερα σπίτια και διαμερίσματα, αισθάνεστε εντελώς ελεύθεροι με διαμερίσματα ενός δωματίου.

  Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτά πρέπει να φιλοξενούν διάφορες λειτουργίες σε μια μικρή περιοχή. Ειδικά με μια ακανόνιστη κάτοψη, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να είστε εξαιρετικά δημιουργικοί. Η σύζευξη του νησιού της κουζίνας με την επιφάνεια εργασίας ή η χρήση της τοιχοποιίας ως κάθισμα για τους επισκέπτες δεν θα ήταν καθόλου ασυνήθιστες ιδέες. Το θέμα εδώ είναι πάντα να χρησιμοποιείτε μια μικρή περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι σκούρες αποχρώσεις μπορούν επίσης να λειτουργήσουν καλά σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου

διαμέρισμα ενός δωματίου - ένα πολύ μικρό δωμάτιο

Επιτυχής σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου βήμα προς βήμα

Έχουμε ένα σχέδιο για το πώς μπορείτε να σχεδιάσετε και να σχεδιάσετε το διαμέρισμα ενός δωματίου σας βήμα προς βήμα. Πιστεύουμε ότι θα επιτύχετε τον δικό σας ατομικό και πολύ μοντέρνο σχεδιασμό μέσα από αυτό.

Πάρτε ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι

Όλες οι όμορφες εικόνες στο Instagram και το Pinterest δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά αν έχετε προσαρμοσμένο σχέδιο. Πρώτα χρειάζεστε μια κάτοψη του διαμερίσματος ενός δωματίου σας. Κάντε το σε ένα κομμάτι χαρτί και σημειώστε επίσης τις αναλογίες. Μην ξεχάσετε να επισημάνετε παράθυρα, πόρτες και άλλα στοιχεία στους τοίχους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βέλος για να δείξετε με ποιον τρόπο ανοίγουν. Το τελευταίο είναι αρκετά σημαντικό για το σχέδιο σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Ο συνδυασμός διαφορετικών γκρι αποχρώσεων φαίνεται φρέσκος και μοντέρνος

διαμέρισμα ενός δωματίου - κρεβάτι και ντουλάπα

Κάντε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεστε!

Πριν δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, είναι σημαντικό να κάνετε μια λίστα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Μπορεί να χρειάζεστε ένα μέρος για να κοιμηθείτε, αλλά μπορεί επίσης να χρειαστείτε ένα μέρος για να μαγειρέψετε, να φάτε και να εργαστείτε. Πραγματικά μειώστε τα πάντα σε αυτό που είναι πραγματικά απαραίτητο. Μην προσπαθείτε να προσαρμόσετε περισσότερες λειτουργίες από αυτές που χρειάζεστε στην καθημερινή ζωή κάθε φορά.

Ο επιδέξιος συνδυασμός λειτουργιών είναι απαραίτητος

διαμέρισμα ενός δωματίου - ανοιχτόχρωμο ξύλο και πράσινοι τοίχοι

Συνδυάζοντας λειτουργίες και το ρόλο των πολυλειτουργικών επίπλων

Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε ποιες λειτουργίες μπορούν να συνδυαστούν στο διαμέρισμα ενός δωματίου σας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντιστοίχιση του καθίσματος και του χώρου ύπνου. Οι πτυσσόμενοι καναπέδες θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα, ειδικά σε αυτό το στυλ. Η ίδια περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φαγητό και εργασία, ανάλογα με την περίπτωση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πολλά έπιπλα ως κάθισμα και αποθηκευτικό χώρο ταυτόχρονα. Τα κομψά σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού!

Η αποτελεσματική χρήση του κάθετου χώρου είναι επίσης μια καλή συμβουλή

διαμέρισμα ενός δωματίου - πολλά υπέροχα ράφια

Επιτύχετε μια ενιαία, αλλά και συναρπαστική συνολική εικόνα

Σε μια μικρή περιοχή όπως ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, δεν έχετε πολύ χώρο για πειραματισμούς. Ενώ μπορείτε να διανείμετε έπιπλα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους σε διαφορετικά δωμάτια σε πολλά δωμάτια, αυτό είναι δύσκολο σε μικρά διαμερίσματα. Εδώ όλα τα έπιπλα πρέπει να αντιστοιχούν περισσότερο ή λιγότερο μεταξύ τους. Σκεφτείτε εκ των προτέρων ποια από αυτά καθορίζουν την κύρια παλέτα χρωμάτων και ποιες προφορές πρέπει να είναι. Για παράδειγμα, η γωνιά της κουζίνας, η ντουλάπα και οι τοίχοι θα μπορούσαν να γίνουν σε λίγο πολύ παρόμοιες αποχρώσεις. Ένας καναπές με έντονα χρώματα μπορεί να χρησιμεύσει ως έμφαση σε αυτό το φόντο.

Οι λειτουργικές επιφάνειες μπορούν να προβληθούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι διακοσμήσεις τοίχων!

διαμέρισμα ενός δωματίου - ντουλάπα με υπέροχο σχεδιασμό

Τυπικά έπιπλα για διαμέρισμα ενός δωματίου

Δώσαμε ήδη μερικά παραδείγματα πολυλειτουργικών επίπλων για το διαμέρισμα ενός δωματίου. Τα παρακάτω είναι για το τι δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Πρώτα και κύρια, φυσικά, είναι το κρεβάτι και μετά υπάρχει η ντουλάπα. Μια μικρή κουζίνα θα ήταν επίσης υποχρεωτική. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε μερικά σεντόνια και ράφια, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ένα τραπέζι εργασίας θα ήταν ένα άλλο έπιπλο υπέρ ή κατά του οποίου θα πρέπει να αποφασίσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχετε πάρα πολλά! Για να μπορέσετε να αισθανθείτε άνετα σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου μακροπρόθεσμα, πρέπει απολύτως να έχετε μια ακριβή επιφάνεια περπατήματος.

Τα μοντέρνα σχέδια διαμερισμάτων ενός δωματίου συχνά φαίνονται πολυτελή και αριστοκρατικά!διαμέρισμα ενός δωματίου - πολύ ωραίο σχέδιο

Αντιστοίχιση χρωμάτων και στυλ

Πολύ συχνά ακούτε την συμβουλή ότι πρέπει να επιπλώσετε μικρά διαμερίσματα ενός δωματίου σε ανοιχτές αποχρώσεις. Αλλά στις προηγούμενες αναρτήσεις μας δείξαμε ότι αυτό δεν χρειάζεται πάντα να συμβαίνει. Ένας όμορφος τοίχος με έντονο χρώμα σε έντονο χρώμα μπορεί να δώσει στο διαμέρισμα τον δικό του χαρακτήρα και να φέρει άλλες πρακτικές χρήσεις! Είναι σημαντικό να είστε σαφείς σχετικά με τη συναισθηματική επίδραση των χρωμάτων. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε μια λύση που θα σας αρέσει πολύ μακροπρόθεσμα. Γιατί εκεί θα είναι το δωμάτιο στο οποίο θα περάσετε μόνιμα τον χρόνο σας.

Όσον αφορά το στυλ, μπορείτε σίγουρα να απολαύσετε πολλή ελευθερία. Σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε τη διακόσμηση τόσο μινιμαλιστική όσο και παραδοσιακή. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μειώσετε τα διάφορα σχέδια στα απαραίτητα και μπορείτε να το κάνετε χωρίς στοιχεία εδώ και εκεί.

Οι μονόχρωμες παλέτες χρωμάτων είναι δημοφιλείς για μικρούς χώρους

διαμέρισμα ενός δωματίου - υπέροχη γωνιά με κρεβάτι

διαμέρισμα ενός δωματίου - υπέροχος χώρος - υπέροχες ιδέες

διαμέρισμα ενός δωματίου με πολύ γκρι και μαύρο χρώμα

Αναλύστε ακριβώς ποιες λειτουργίες πρέπει να πληροί το διαμέρισμα ενός δωματίου σας!μελέτη δωματίου υπνοδωματίου ενός δωματίου - επίπλωση

διαμέρισμα ενός δωματίου πολύ ωραίο σχέδιο

διαμέρισμα ενός δωματίου - υπέροχο δωμάτιο σε γκρι χρώμα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό χώρο για περπάτημα στο διαμέρισμά σας

ιδέα εσωτερικού σχεδιασμού διαμερίσματος ενός δωματίου

διαμέρισμα ενός δωματίου πολυλειτουργικό κρεβάτι

χώρος στούντιο για δουλειά

φωτεινά χρώματα για διαμέρισμα ενός δωματίου

ανοιχτός χώρος - διαμέρισμα ενός δωματίου

Μείνετε στην ασφαλή πλευρά με μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτωνπολύ μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου με κρεβάτι

υπέροχο κρεβάτι κάτω από το γκαρνταρόμπα διαμέρισμα ενός δωματίου

πολλά διαφορετικά έπιπλα - διαμέρισμα ενός δωματίου

όμορφο κρεβάτι - διαμέρισμα ενός δωματίου