Έπιπλα από φυσικό ξύλο ή έπιπλα από μασίφ ξύλο είναι μία από τις καλύτερες λύσεις όταν πρόκειται για υγιή και φιλικά προς το περιβάλλον έπιπλα. Μπορείτε να μάθετε παρακάτω ποια είναι τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα αυτού του επίπλου και τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη λήψη της απόφασης αγοράς.

Τα πολλά πλεονεκτήματα των επίπλων από μασίφ ξύλο υψηλής ποιότητας

Όπως υποδηλώνει το ίδιο το όνομα, τέτοια έπιπλα δεν αφορούν καπλαμά ξύλινα πάνελ, αλλά μάλλον σταθερά αντικείμενα μεγάλης διάρκειας. Είναι κατασκευασμένα από συμπαγές ξύλο. Σύμφωνα με το πρότυπο DIN 68871, τα πίσω πάνελ, οι ράγες και το κάτω μέρος των συρταριών μπορούν να κατασκευαστούν από άλλα υλικά. Αυτό και μόνο τους καθιστά μια πολύ πιο βιώσιμη επιλογή, επειδή το φυσικό ξύλο είναι μια ανανεώσιμη πρώτη ύλη. Επιπλέον, η παραγωγή επίπλων από μασίφ ξύλο χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο νερό και ηλεκτρική ενέργεια σε σύγκριση με έπιπλα από πλαστικό ή μέταλλο. Το γεγονός ότι κάθε δέντρο δεσμεύει πολύ CO2 και ταυτόχρονα απελευθερώνει οξυγόνο είναι επίσης πολύ σημαντικό, γεγονός που γενικά συμβάλλει σε μια καλύτερη ισορροπία εκπομπών.

Voglauer-floorboard-پیشنهاد-42-v-alpin_10344-100-110_1

Φυσικά, δεν είναι μόνο το περιβάλλον που ωφελείται από έπιπλα από φυσικό ξύλο, αλλά κυρίως ο καταναλωτής. Η ζεστή, φυσική όψη του φυσικού ξύλου δεν σας δίνει μόνο μια ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά και μια ρουστίκ αίσθηση ασφάλειας. Κάθε έπιπλο είναι επίσης πραγματικά μοναδικό, επειδή έχει πάντα έναν πολύ ξεχωριστό κόκκο και χρώμα. Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο υψηλής ποιότητας είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και παλαιώνουν με στιλ. Η ευγενής πατίνα που μπορεί να αναπτυχθεί με τα χρόνια εκτιμάται ιδιαίτερα από πολλούς φανατικούς επίπλων. Όταν υπάρχει εκλεπτυσμένος, διαχρονικός σχεδιασμός και άλλα ευγενή υλικά εκτός από μασίφ ξύλο, μπορείτε να απολαύσετε ταυτόχρονα υγιεινή, βιώσιμη και πάνω από όλα υψηλή ποιότητα ζωής.

Smalluer-highboard-v-montana-96-nh96g_15824_1

Παρεμπιπτόντως, το ξύλο δεν είναι μόνο εξαιρετικά στιβαρό και ανθεκτικό, αλλά και ένα αναπνεύσιμο υλικό που είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της υγρασίας στο δωμάτιο και επομένως για την ποιότητα του αέρα. Η επιφάνειά του είναι επίσης ανοικτού πόρου και αντιβακτηριακή. Γίνεται μόνο πολύ ελάχιστα ηλεκτροστατικά φορτισμένο και συνεπώς συλλέγει πολύ λιγότερη σκόνη.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα είναι 100% όταν πρόκειται για έπιπλα από μασίφ ξύλο υψηλής ποιότητας από καθιερωμένους κατασκευαστές, όπως αυτά στα Έπιπλα Voglauer.

Voglauer-τραπεζαρία-v-alpin-with-cross-frame_10349-105_1

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε έπιπλα από φυσικό ξύλο?

Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο πρέπει επίσης να προσδιορίζονται σαφώς ως τέτοια από τον κατασκευαστή ή τον έμπορο. Προσέξτε παραπλανητικούς όρους όπως “πραγματικό ξύλο” ή "Καπλαμά από μασίφ ξύλο". Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν πρόκειται για έπιπλα από μασίφ ξύλο, αλλά για καπλαμά από μοριοσανίδες και κόντρα πλακέ, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ταιριάξουν με την ποιότητα που ψάχνετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον έπιπλα, επειδή πολλοί ρύποι και τοξίνες όπως η φορμαλδεhyδη χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους. Αυτά μπορεί να είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, να προκαλέσουν αλλεργίες ή άσθμα και, στη χειρότερη περίπτωση, ακόμη και καρκίνο.

Αυτό είναι διαφορετικό με έπιπλα υψηλής ποιότητας από φυσικό ξύλο. Αυτά παράγονται πολύ πιο απαλά και επεξεργάζονται με βαφές με βάση το νερό, φυσικά έλαια και φιλικούς προς το περιβάλλον λεκέδες. Τέτοια έπιπλα δεν είναι μόνο πολύ πιο ανθεκτικά και σταθερά, αλλά και πλήρως ανακυκλώσιμα.

Voglauer-bed-v-pur-with-upholstered-head_14699_1

Έτσι, για να είστε σίγουροι ότι η υγεία σας δεν κινδυνεύει και το περιβάλλον προστατεύεται, θα πρέπει πάντα να δίνετε προσοχή στην επαρκή πιστοποίηση όταν αγοράζετε τα έπιπλά σας. Αυτό αποτελεί την εγγύηση ότι τηρούνται αυστηρές οδηγίες ποιότητας. Επιπλέον, οι σφραγίδες έγκρισης δείχνουν ότι πρόκειται για βιώσιμη δασοκομία, ισορροπημένη κατανάλωση πρώτων υλών και ενέργειας και ελάχιστες εκπομπές CO2.

Εκτός από το Blue Angel, σφραγίδες όπως η ετικέτα κλιματισμού DGM, PEFC και το σήμα ποιότητας RAL (που ονομάζεται Golden M) σας δίνουν τη διαβεβαίωση ότι τα επιλεγμένα έπιπλα σας αντιπροσωπεύουν τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη, καθώς και τη μακροζωία και τη σταθερότητα.

  Smalluer-περιστρεφόμενο-ντουλάπι-v-pur-5-trig_14738_1

Εμπιστευτείτε έμπειρους και υπεύθυνους κατασκευαστές και προμηθευτές επίπλων και επωφεληθείτε από τα πολλά πλεονεκτήματα που μπορούν να σας προσφέρουν έπιπλα από φυσικό ξύλο. Διασκεδάστε επιλέγοντας και μια υγιή, βιώσιμη και κομψή ζωή!

   Smalluer-living-combination-147-v-alpin_10751-100_1