Η επίπλωση του σπιτιού σας είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Αλλά ακόμα και αν τα έπιπλα και τα αξεσουάρ σπιτιού διαρκέσουν για αρκετές δεκαετίες, οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν καλό στην ψυχή. Είχατε αρκετές από τις δικές σας εγκαταστάσεις και λαχταράτε μια αλλαγή; Στο παρακάτω άρθρο θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φέρετε μια ανάσα φρέσκου αέρα σε λίγα απλά βήματα.

σαλόνι-2174575_1280

Πηγή: Erika Wittlieb, 10 Μαΐου 2021

https://pixabay.com/de/photos/wohnzimmer-sofa-stuhl-tisch-2174575/

Η συνήθεια κάνει έρωτα ή όχι?

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναγκαστήκαμε να περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας σε εσωτερικούς χώρους για περισσότερο από ένα χρόνο. Ενώ στην αρχή πολλοί άνθρωποι ήταν ακόμα χαρούμενοι για την αναγκαστική κατ ‘οίκον περιορισμό, η απομόνωση που επιβλήθηκε τώρα προκαλεί μόνο απογοήτευση. Μια φυλακή αναπτύχθηκε γρήγορα από το οικιακό καταφύγιο, την όαση της ευημερίας και τον ιδιωτικό παράδεισο. Το εσωτερικό, το οποίο αντιμετωπίστηκε με έγκριση και υπερηφάνεια μόλις πριν από λίγους μήνες, είναι πλέον μονότονο και ήπιο. Εάν παρατηρήσετε επίσης αυτά τα συναισθήματα, ήρθε η ώρα για αλλαγή σκηνικού.

σαλόνι-2583032_1280

Πηγή: StockSnap

https://pixabay.com/de/photos/wohnzimmer-haus-innenraum-design-2583032/

Το φαινόμενο της πεταλούδας: μικρές αλλαγές, μεγάλος αντίκτυπος

Με την αναδιαμόρφωση του σπιτιού σας συνδέονται με υψηλό κόστος και έντονο φόρτο εργασίας. Αυτό είναι λάθος! Γιατί σπουδαία πράγματα μπορούν να επιτευχθούν με λίγα απλά βήματα. Εξαιτίας αυτού, δεν χρειάζεται να προσλάβετε έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων και να ξεκινήσετε ένα εκτεταμένο έργο. Μπορείτε να ασχοληθείτε μόνοι σας και να δημιουργήσετε ένα εντελώς νέο περιβάλλον διαβίωσης με μικρό προϋπολογισμό και μερικές αλλαγές.

Ορίστε οπτικές προφορές

Η διακόσμηση παίζει μεγάλο ρόλο. Με τη βοήθειά τους, είναι δυνατό να επηρεάσετε την ατμόσφαιρα και το στυλ επίπλωσης ενός δωματίου. Πάρτε μια επισκόπηση των τρεχόντων διακοσμητικών στοιχείων σας και ταξινομήστε κομμάτια που έχουν από καιρό ξεπεραστεί. Όταν επιλέγετε τα νέα σας αντικείμενα, βεβαιωθείτε ότι είναι διαχρονικά αλλά εξακολουθούν να τραβούν τα βλέμματα.

Τα κεριά ιδιαίτερα προσθέτουν στην άνεση ενός δωματίου και σας προσκαλούν να περάσετε χαλαρωτικά βράδια στον καναπέ. Πάνω από όλα αποκλειστικά αρωματικά κεριά στο ποτήρι, δίνουν μια ευχάριστη μυρωδιά και δημιουργούν μια καλή διάθεση. Δεδομένου ότι τα αρωματικά κεριά είναι τώρα διαθέσιμα σε διαφορετικά χρώματα και σχήματα, προσαρμόζονται επίσης στο ύφος της επίπλωσης και ενσωματώνονται ιδανικά στο δωμάτιο.

κερί-5047192_1280

Πηγή: Sam_92120

https://pixabay.com/de/photos/kerze-kerzen-duftkerze-duftkerzen-5047192/

Είναι επίσης δυνατό να αλλάξετε το χρώμα του τοίχου. Ενώ στο παρελθόν η εστίαση ήταν κυρίως στο αποστειρωμένο λευκό, στις μέρες μας η εστίαση είναι περισσότερο στις χρωματικές πινελιές. Αυτό δεν σημαίνει ότι σαλόνι πρέπει να είναι βαμμένα σε κίτρινο ή μοβ καναρίνι. Διαλέξτε έναν τοίχο δήλωσης και χρωματίστε τον με έναν ευχάριστο, ηρεμιστικό τόνο. Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ ξεχωρίζουν ιδιαίτερα και παρέχουν μια οπτική ανάδειξη.

Ανακύκλωση αντί για ανταλλαγή

Χωρίς αμφιβολία, τα έπιπλα συμβάλλουν επίσης σε μεγάλο βαθμό στη διαβίωση. Ντουλάπες ντεμοντέ, ξεθωριασμένες καμαρίνες και αντιαισθητικά τραπέζια μπορούν να εκσυγχρονιστούν με μερικές συμβουλές και κόλπα. Δώστε στα έπιπλα μια νέα στρώση χρώματος και χρησιμοποιήστε φανταχτερά χερούλια ντουλαπιού και συρταριού για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Είναι επίσης δυνατή η αναδιάταξη των επίπλων.

σπίτι-1438326_1280

Πηγή: Mikes Photography

https://pixabay.com/de/photos/home-innenraum-zimmer-haus-möbel-1438326/

Μια άλλη επιλογή είναι να εργαστείτε με εξαιρετικά υφάσματα. Τακτοποιήστε ξανά τα μαξιλάρια σας και αντικαταστήστε την ταπετσαρία στις καρέκλες σας. Διαφορετικά υφάσματα, χρώματα και μοτίβα σας μαγεύουν και εξασφαλίζουν αρμονία και άνεση.

Γεμίζοντας το δωμάτιο με ζωή

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, τα φυτά δεν πρέπει φυσικά να λείπουν στο σπίτι σας. Φέρνουν χρώμα στα θλιβερά δωμάτια και επίσης έχουν θετική επίδραση στην υγεία. Επειδή είναι σε θέση να δεσμεύουν τους ρύπους και να εμπλουτίζουν τον αέρα του δωματίου με οξυγόνο. Με μια πολύχρωμη ποικιλία φυτών προσδίδετε ζωή και ποικιλία στο σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν αλλάζετε μόνο τα χρώματα των λουλουδιών και των φυτών, αλλά και τη θέση. Τοποθετήστε γλάστρες στο πάτωμα, το τραπέζι και το περβάζι παραθύρου και φροντίστε να κρεμάσετε μερικά υπέροχα δείγματα στο ταβάνι. Αυτό χαλαρώνει την εικόνα του δωματίου και φέρνει χαρά στην καθημερινή ζωή.

καρέκλα-5727263_1280

Πηγή: Zandria Ross

https://pixabay.com/de/photos/stuhl-home-zimmer-pflanze-ivy-5727263/