Οι εσωτερικές πόρτες δεν είναι μόνο για να προβάλλετε ένα δωμάτιο και για περισσότερη ιδιωτικότητα. Ταυτόχρονα, μας προσφέρουν άνετα περάσματα στο χώρο διαβίωσής μας και αποτελούν πλέον σημαντικό στοιχείο του εσωτερικού σχεδιασμού. Καινοτόμα υλικά και πολυάριθμες τάσεις έχουν επιτρέψει μια ποικιλία από μοντέρνες εσωτερικές πόρτες που μπορούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο απαιτητικές απαιτήσεις. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τον τρόπο επίπλωσης καθώς και την επιθυμητή λειτουργία, μπορείτε πάντα να βρείτε τις σωστές πόρτες για το δικό σας σπίτι. Παρακάτω συνοψίζουμε για εσάς εν συντομία τι είναι σημαντικό όταν πρόκειται για πόρτες δωματίων και τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά.

κομψές μοντέρνες εσωτερικές πόρτες λευκό γυαλί

Οι διαφορετικές εσωτερικές λειτουργίες των εσωτερικών θυρών

Οι εσωτερικές πόρτες δεν είναι πάντα εσωτερικές πόρτες. Διαφέρουν κυρίως στην κατασκευή και το σχεδιασμό τους και ανάλογα με τα υλικά, τα ένθετα και τις επιφάνειες που χρησιμοποιούνται. Αν και τις περισσότερες φορές, όταν πρόκειται για επίπλωση, τα οπτικά είναι σημαντικά, όταν επιλέγετε τις πόρτες του δωματίου σας θα ήταν πολύ έξυπνο να σκεφτείτε πρώτα το εσωτερικό τους. Δηλαδή, από τι πρέπει να είναι κατασκευασμένη κάθε συγκεκριμένη πόρτα; Πρέπει να είναι ελαφρύ και φθηνό ή πιο στιβαρό και ανθεκτικό; Μπορείτε να σκάψετε λίγο βαθύτερα στην τσέπη σας και να έχετε καλή ηχομόνωση; Ανάλογα με τις προσωπικές απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε ανάμεσα στις ακόλουθες επιλογές:

  • Εσωτερικές πόρτες από μασίφ ξύλο

Αυτά είναι τα ξεκάθαρα κλασικά μεταξύ των θυρών. Αποτελούνται αποκλειστικά από μασίφ ξύλο και φαίνονται πάντα πολύ ευγενείς. Κάθε πόρτα από μασίφ ξύλο δίνει στην ατμόσφαιρα περισσότερη άνεση και οπτική ζεστασιά. Η επίπλωση σε εξοχικό στιλ βασίζεται κυρίως σε αυτόν τον τύπο πόρτας δωματίου. Είναι επίσης δημοφιλή σε καθαρόχρωμα δωμάτια σε σκανδιναβικό εσωτερικό σχεδιασμό.

  • Εσωτερικές γυάλινες πόρτες

Από τότε που επινοήθηκε το σκληρό γυαλί ασφαλείας (ESG) πριν από λίγο καιρό, οι γυάλινες πόρτες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς σε σπίτια και διαμερίσματα. Αυτά όχι μόνο φαίνονται εξαιρετικά εκλεπτυσμένα, αλλά επίσης αφήνουν το φως να ρέει παντού. Τα μικρότερα δωμάτια φαίνονται μεγαλύτερα, οι σκοτεινοί διάδρομοι φωτίζονται και τα μικρά παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα μπορούν να παρακολουθούνται. Χάρη στις σύγχρονες μεθόδους εκτύπωσης και επεξεργασία, οι γυάλινες πόρτες μπορούν επίσης να παραγγελθούν με σατινέ φινίρισμα ή με διαφορετικά σχέδια.

διπλές εσωτερικές πόρτες γυαλί

  • Πόρτες με ένθετο κηρήθρας

Εάν η πόρτα είναι επενδεδυμένη, σημαίνει ότι υπάρχουν άλλα υλικά μεταξύ των δύο καλυμμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, εμποτισμένο χαρτόνι με προφίλ κηρήθρας. Αυτές οι εσωτερικές πόρτες είναι οι φθηνότερες και ελαφρύτερες, αλλά ταυτόχρονα και οι πιο βραχύβιες και οι πιο ασταθείς από όλες.

  • Πόρτες δωματίων με σωληνωτό ένθετο πλευρών

Μια άλλη παραλλαγή των πάνελ των θυρών είναι τα λεγόμενα σωληνοειδή ένθετα μοριοσανίδων, τα οποία είναι κάπως πιο σταθερά και ανθεκτικά. Μικρές ξύλινες λωρίδες είναι κολλημένες μέσα στην πόρτα.

  • Εσωτερικές πόρτες με σωληνοειδή ένθετα από μοριοσανίδες

Οι πόρτες με σωληνοειδή δομή στο μοριοσανίδα, το οποίο χρησιμοποιείται ως πάνελ πόρτας, προσφέρουν ακόμη καλύτερο κράτημα και υψηλότερη ηχομόνωση.

  • Πόρτες με μασίφ μοριοσανίδες

Δεν υπάρχουν τρύπες ή λωρίδες στο εσωτερικό της πόρτας, μόνο ένα συμπαγές μοριοσανίδες. Επομένως, τέτοιες πόρτες είναι λίγο βαρύτερες και ακριβότερες. Ωστόσο, προσφέρουν εξαιρετικά καλή ηχομόνωση και είναι αρκετά στιβαρά και ανθεκτικά.

εσωτερικές πόρτες κλασικές εσωτερικές πόρτες

Βασικά, όταν επιλέγετε εσωτερικές πόρτες, ανεξάρτητα από την κατηγορία, ισχύει για παρόχους υψηλής ποιότητας, όπως π.χ. www.deinetuer.de, κοιτάξτε γύρω και λάβετε λεπτομερείς συμβουλές πριν από την αγορά.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ποιες επιφάνειες?

Όσον αφορά την επίστρωση των εσωτερικών θυρών, δεν διαφέρει μόνο από άποψη αντοχής και στιβαρότητας, αλλά επίσης πολύ στενά συνδεδεμένη με το σχέδιο και την πραγματική εμφάνιση. Οι λάτρεις του country style ή εκείνοι που προτιμούν φυσικά υλικά συχνά επιλέγουν καπλαμά από πραγματικό ξύλο. Οι πόρτες με διαφορετικά ένθετα σφραγίζονται με ένα λεπτό στρώμα πραγματικού ξύλου. Τέτοιες πόρτες μοιάζουν πολύ με αυτές από μασίφ ξύλο και έχουν ξεχωριστό κόκκο που τους δίνει κάτι σίγουρο.

μοντέρνες εσωτερικές πόρτες ξύλινη εμφάνιση

Η λευκή λάκα ήταν απόλυτα μοντέρνα τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ιδιαίτερα καλή στις εσωτερικές πόρτες, ανεξάρτητα από το ύφος της επίπλωσης. Οι λευκές πόρτες βερνικιού δεν είναι μόνο κομψές και εύκολο να συνδυαστούν, είναι επίσης αρκετά ανθεκτικές και εύκολες στη φροντίδα. Οι πόρτες που παρέχονται επίσης με διακοπή φωτός είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Οι επιφάνειες CPL και HPL είναι επίσης μια καλή επιλογή για μοντέρνες εσωτερικές πόρτες. Η πρώτη υπόθεση αφορά το πολυστρωματικό υλικό συνεχούς πίεσης (CPL) και το δεύτερο το πολυστρωματικό υλικό υψηλής πίεσης (HPL). Και στις δύο επιφάνειες, τα στρώματα χαρτιού πιέζονται με σκληρυμένες συνθετικές ρητίνες και γίνονται εξαιρετικά ανθεκτικά σε κραδασμούς και γρατζουνιές. Η επίστρωση είναι επίσης εντελώς αναίσθητη στο φως και εύκολη στη φροντίδα. Μπορείτε να το βρείτε σε αμέτρητα χρώματα και σχέδια και να τα επιλέξετε για τις πόρτες του δωματίου σας.

εσωτερικές πόρτες από καινοτόμα υλικά

Maybeσως χρειάζεστε μια λειτουργική πόρτα?

Ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζείτε και τη λειτουργία του δωματίου, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την κατάλληλη εσωτερική πόρτα. Τα υγρά δωμάτια, όπως το πλυντήριο, το μπάνιο ή η κουζίνα, για παράδειγμα, μπορούν να εξοπλιστούν με μια στιβαρή πόρτα με επιφάνεια HPL ή CPL. Ενώ οι είσοδοι στο γκαράζ ή στη σοφίτα μπορούν να είναι εφοδιασμένες με αυτόματες πόρτες πυρόσβεσης. Μια εσωτερική πόρτα με υψηλότερη ηχομόνωση είναι πολύ κατάλληλη για το υπνοδωμάτιο ή το παιδικό δωμάτιο και οι πτυσσόμενες και συρόμενες πόρτες είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια και στενούς διαδρόμους.

Διπλές πόρτες – η διαχρονική τάση

Αυτός ο τύπος πόρτας είναι ένα θέμα από μόνο του. Δηλαδή, πρόκειται για εσωτερικές πόρτες της ειδικής κατηγορίας. Κάνουν τα δωμάτιά σας να φαίνονται πιο ευρύχωρα και δίνουν στο χώρο διαβίωσης μια ευχάριστη έκταση και περισσότερη ζωντάνια. Σχεδιάζετε το πέρασμα μεταξύ δύο δωματίων πολύ επιδέξια και μάλιστα σχεδόν θεαματικά. Τέτοιες πόρτες φαίνονται πολύ διακοσμητικές τόσο κλειστές όσο και ανοιχτές. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα μιας τέτοιας πόρτας δωματίου είναι η πλήρης προσβασιμότητα.

Ευτυχώς, οι πόρτες διπλής πτέρυγας προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε εξειδικευμένα καταστήματα. Μπορείτε να τα παραγγείλετε από μασίφ ξύλο, με καπλαμά από πραγματικό ξύλο ή πλαστική επίστρωση υψηλής ποιότητας και φυσικά επίσης από γυαλί.

κλασική λευκή πόρτα με διπλή πτέρυγα στο υπνοδωμάτιο

Φυσικά, δεν πρέπει να αγνοείτε το πλαίσιο και τα εξαρτήματα όταν επιλέγετε τις εσωτερικές σας πόρτες. Γιατί αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία και την εμφάνιση μιας πόρτας. Είναι καλύτερο να επιλέξετε πλήρη σύνολα, όπου όλα τα στοιχεία είναι επαγγελματικά συντονισμένα μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, βασιστείτε σε υλικά υψηλής ποιότητας, καλή σχέση τιμής-απόδοσης και έμπειρους ειδικούς. Έτσι, τίποτα δεν εμποδίζει τις πόρτες των ονείρων σας.

διπλές πόρτες γκρι γυαλί

εσωτερικές πόρτες μοντέρνο ξύλο με γυαλί

σαλόνι λευκές εσωτερικές πόρτες