ιδέες σχεδιασμού κρεβατοκάμαρα με φώτα

Επιλέξτε το σωστό φωτισμό για την κρεβατοκάμαρά σας

Ο φωτισμός ενός δωματίου είναι διασκεδαστικός και απαιτητικός ταυτόχρονα. Η γκάμα των φωτιστικών εγκαταστάσεων και η άπειρη επιλογή, σχεδιαστικά στυλ και λαμπερές αποχρώσεις μας γοητεύουν και μας εμπνέουν. Ναι, η επιλογή του σωστού φωτισμού αποδεικνύεται συχνά ένα δύσκολο έργο με το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα πάνε πολύ καλά.

Αυτό που φαίνεται τόσο απλό έχει πολλά επίπεδα πολυπλοκότητας. Συχνά τα σπίτια μας καταλήγουν να είναι γεμάτα από λάθος φωτισμός. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά στην κρεβατοκάμαρα, όπου βλέπετε διαφορετικούς τύπους φώτων που χρησιμοποιούνται χωρίς ιδιαίτερα καλή γνώση και οδηγούν σε τέτοια αποτελέσματα.

Αφήστε το υπνοδωμάτιό σας να λάμψει

ιδέες εσωτερικού χώρου φωτισμού υπνοδωματίου

Για να επιλέξετε το σωστό φωτισμό για το υπνοδωμάτιο, πρέπει να κατανοήσετε τα βασικά της τέχνης του φωτισμού και να το συνδυάσετε με το θέμα και την παλέτα χρωμάτων του υπνοδωματίου. Τελικά, το υπνοδωμάτιο πρέπει να μοιάζει με έναν προσωπικό παράδεισο δραματικό, ηρεμιστικό, ρομαντικό και λειτουργικό ταυτόχρονα. Εξαρτάται από τις ανάγκες σας και επίσης από την ώρα της ημέρας. Ο φωτισμός είναι το κλειδί για τον καθορισμό της διάθεσης σε πολλές καταστάσεις. Εδώ είναι μερικές απλές αλλά σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σωστά.

1. Το μέγεθος έχει σημασία

Η πρώτη και ουσιαστική πτυχή της επιλογής φωτός στο υπνοδωμάτιο είναι το βέλτιστο μέγεθός του. Θα πρέπει να επιλέξετε φώτα που είναι σε θέση να φωτίζουν κάθε γωνιά του δωματίου και με τον σωστό τρόπο. Συνήθως τοποθετείτε πάρα πολλά φώτα και ελπίζετε ότι αυτά αντικατοπτρίζουν τον εκτεταμένο λεπτομερή σχεδιασμό. Στην πραγματικότητα, συνήθως επιτυγχάνετε το αντίθετο με αυτόν τον τρόπο. Το δωμάτιο φαίνεται πολύ φωτεινό σε ορισμένα σημεία και πολύ σκοτεινό σε άλλα. Ακόμα και τα γλυπτά αξεσουάρ όπως οι πολυέλαιοι που επιλέγετε πρέπει να ταιριάζουν με τις αναλογίες του υπνοδωματίου και τη γύρω διακόσμηση.

Προσαρμόστε τον φωτισμό ανάλογα με το μέγεθος του υπνοδωματίου

ιδέες φωτισμού κρεβατοκάμαρας λαμπτήρες δαπέδου πολυέλαιος

Χρυσός πολυέλαιος

ιδέες σχεδιασμού φωτισμού μεγάλου υπνοδωματίου κρεβάτι

2. Μια λαμπρή στιλιστική δήλωση

Ο φωτισμός της κρεβατοκάμαράς σας πρέπει να αντικατοπτρίζει το σχέδιο και το χρωματικό θέμα που έχετε ενσωματώσει με τόση προσοχή και προσοχή. Στη συνέχεια, θα έχετε έναν χώρο που είναι υπέροχος και έχει στοιχεία του βασιλικού στυλ του Χόλιγουντ. Ο πολυέλαιος σε σχήμα καταρράκτη είναι ένα υπέροχο κεντρικό κομμάτι. Θα θέλατε να πάτε σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και να επιλέξετε μινιμαλιστικό φωτισμό; Στη συνέχεια, σκεφτείτε απλά, ενσωματωμένα φώτα σε συνδυασμό με λεπτά φώτα τοίχου. Ο λαμπτήρας Serge Mouille, που βλέπετε εδώ, είναι η ιδανική επιλογή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα δροσερό χαρακτήρα δωματίου ξενοδοχείου επιλέγοντας πολυελαίους που δείχνουν μια παραδοσιακή γοητεία.

Υπνοδωμάτιο σε ανατολίτικο στιλ

ιδέες φωτισμού ανατολίτικου στυλ υπνοδωματίου

Ο ζεστός φωτισμός δημιουργεί άνεση

μοντέρνες ιδέες κρεβατοκάμαρας ζεστός φωτισμός

3. Πολλαπλά επίπεδα φωτισμού

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε πολλά επίπεδα φωτισμού και να το συνδυάσετε με μια τέλεια σχεδιαστική εμφάνιση. Κάθε δωμάτιο που είναι κομψά σχεδιασμένο μπορεί να τα περιλαμβάνει. Δεν γνωρίζω κάποια εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να αντικαταστήσει αυτό το σχέδιο. Το περιβάλλον περιβάλλον καθορίζει τη γενική αύρα του δωματίου και το εστιασμένο φως φωτίζει ορισμένες θέσεις. Ο φωτισμός προφοράς σας επιτρέπει να επισημάνετε το αντικείμενο που χρησιμεύει ως κεντρικό σημείο στο δωμάτιο. Θα μπορούσε να είναι ένα μοντέρνο τζάκι ή ένα μεγάλο έργο τέχνης. Και οι τρεις τύποι μπορούν να συνδυαστούν για να δώσουν στο υπνοδωμάτιό σας μια πραγματικά υπέροχη εμφάνιση.

Τζάκι στο υπνοδωμάτιο

συνδυασμός φωτισμού ιδέες σχεδιασμού υπνοδωμάτιο

Μοντέρνα φωτιστικά οροφής

πρωτότυπα διακοσμητικά οροφής κρεβατοκάμαρας

4. Καινοτόμα ενσωματωμένα κρεβάτια

Αυτοί οι τύποι εγκαταστάσεων έχουν δείξει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Τα μοναδικά φωτιστικά και οι πολυέλαιοι έχουν αντικατασταθεί από παραδοσιακά επιτραπέζια φωτιστικά. Αυτές οι νέες προσθήκες χαμηλού κλειδιού καθαρίζουν το χώρο και σας δίνουν την επιλογή να αφαιρέσετε τους πίνακες. Σας προσφέρουν επίσης την ευκαιρία να αφήσετε άνετα το βιβλίο που διαβάσατε πριν πάτε για ύπνο.

Σε μικρά δωμάτια, αυτά τα τραπεζάκια μπορούν να προσθέσουν στην έλλειψη χώρου για επιπλέον διακόσμηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επιτραπέζια λάμπα είναι ξεπερασμένη ή περιττή.

Τα αυθεντικά ενσωματωμένα κρεβάτια γίνονται αντιληπτά ως αξεσουάρ

υπέροχες ιδέες σχεδιασμού τοίχου κρεβατοκάμαρας φωτισμού

Πανομοιότυπα τραπεζάκια με διπλά επιτραπέζια φωτιστικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε την οπτική συμμετρία στο δωμάτιο. Επειδή αυτή είναι μια παραδοσιακή προσέγγιση στο σχεδιασμό του δωματίου δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πετάξετε. Μερικές φορές αυτή η καλά δοκιμασμένη, δοκιμασμένη και διαχρονική μέθοδος μπορεί να σας φέρει πολλά.

Κομψός πολυέλαιος

ιδέες σχεδιασμού φωτισμού πολυέλαιος κρεβατοκάμαρας

5. Παίξτε με την ατμόσφαιρα

Ένα μοναδικό φως που παρουσιάζει το υπνοδωμάτιό σας σε ένα εντελώς νέο φως είναι το dimmer. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τη διάθεση στο δωμάτιο με το πάτημα του κουμπιού ή της οθόνης. Με αυτήν την τεχνολογία, οι δυνατότητες είναι σχεδόν ατελείωτες. Την επόμενη φορά που θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο με διαλογιστική διάθεση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε φώτα και όχι δωμάτια. Ενώ άλλοι τύποι φωτισμού χρησιμοποιούνται κυρίως για να γεμίσουν με φως, ο ρυθμιστής έχει μια δευτερεύουσα λειτουργία. Φέρνει διαφορετικά είδη διάθεσης και φροντίζει για την κομψή διακόσμηση.

Τα χωνευτά φώτα φαίνονται δραματικά στο σκοτεινό υπνοδωμάτιο

ιδέες σχεδιασμού υπνοδωμάτιο σκούρα χρώματα φώτα με εσοχή

6. Διακόσμηση με φώτα

Θέλετε να μάθετε ποια λάθη κάνουμε οι περισσότεροι κατά την εγκατάσταση φώτων; Βάζετε την αισθητική πάνω από την εργονομία και όλες τις άλλες πρακτικές πτυχές. Θέλετε έναν πολυέλαιο που να φαίνεται απλά εξαίσιος; Είστε όμως σίγουροι ότι θα φαίνεται τόσο καλό στο σπίτι σας όσο και στον εκθεσιακό χώρο; Θα λειτουργήσει καλά αν προσθέσετε άλλα στρώματα φωτός. Μην ξεχνάτε ότι τελικά αναζητάτε τον σωστό φωτισμό. Μην σκέφτεστε τα φωτιστικά ως πρωταρχικό σκοπό.

Ζεστά χρώματα και πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης

ιδέες φωτισμού κρεβατοκάμαρα ζεστά χρώματα

Έχετε έναν αφρώδη πολυέλαιο ή έναν υπέροχο φωτιστικό που προσφέρει επίσης εξαιρετικό φωτισμό; Αν ναι, τότε είναι σίγουρο ότι θα είστε με τη νικήτρια πλευρά. Εάν έχετε αμφιβολίες, ελέγξτε το: τραβήξτε τον φωτισμό, την ένταση και τις γωνίες στις οποίες λειτουργεί. Μόνο τότε θα μπορούσατε να θεωρήσετε τη λάμπα ως μια μοναδική γλυπτική προσθήκη στο δωμάτιο.

Τέχνη φώτα οροφής

καινοτόμες ιδέες σχεδιασμού φωτιστικά οροφής υπνοδωματίου

7. Η ροή των χρωμάτων

Δεν ξέρω αν είναι το χρώμα των αμπαζούρ ή οι ίδιοι οι λαμπτήρες, αλλά μια μικρή αλλαγή μπορεί να αλλάξει αμέσως όλη τη διάθεση στο δωμάτιο. Τα ζεστά και ασαφή λευκά φώτα δημιουργούν μια αίσθηση καθαρότητας και ηρεμίας. Είναι επίσης κατάλληλα για παθιασμένες ρομαντικές βραδιές και νύχτες. Τα πιο φωτεινά φώτα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο μεγαλείο του δωματίου και να το κάνουν πολύ πιο δελεαστικό. Τα αμπαζούρ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν νόημα σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή παλέτα χρωμάτων.

Το υπνοδωμάτιο έχει γενικά γίνει σε ουδέτερες αποχρώσεις; Στη συνέχεια, μια απλή αλλαγή στα χρώματα των αμπαζούρ μπορεί να βοηθήσει με επιτυχία να προσθέσετε μια νέα απόχρωση έμφασης στο δωμάτιο.

Τα χρώματα που ταιριάζουν φέρνουν περισσότερο χρώμα στο δωμάτιο

υπνοδωμάτιο μοντέρνες ιδέες χρώματα μωβ

Εδώ είναι μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε την κρεβατοκάμαρα: η τοποθέτηση των φώτων σε σχέση με τις πλίνθους και τους διακόπτες. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να ανησυχείτε είναι η καλωδίωση. Όσον αφορά τη διακόσμηση και τον φωτισμό του μπάνιου, το κύριο καθήκον σας πρέπει να είναι να εκφράσετε την προσωπικότητά σας. Αυτό πρέπει να συμβεί με ευχάριστο και ευχάριστο τρόπο.

Έτσι γνωρίζετε ήδη μερικά απλά μυστικά για να φτιάξετε υπέροχα φώτα κρεβατοκάμαρας. Μην το ξεχνάτε αυτό όταν ψάχνετε τα σωστά φώτα!

             Απαλός χρωματικός σχεδιασμός στο υπνοδωμάτιο

υπνοδωμάτιο μοντέρνες ιδέες χρώματα ροζ λευκό