Δεν είναι για τίποτα ότι η τάση ζωής του Slow Living έχει αποδειχθεί ότι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και πιο ιπποδύναμες στην imm κολόνια του 2019. Το ίδιο το όνομα έχει ένα πολύ χαλαρωτικό αποτέλεσμα και μας κάνει να σκεφτόμαστε το “Flow” και το Feng Shui. Η σκανδιναβική αρχή του “Hygge” επίσης δεν απέχει πολύ από αυτό. Γιατί η “αργή ζωή” αφορά ακριβώς: αλλαγή ταχυτήτων και λήψη περισσότερου χρόνου για τα πραγματικά σημαντικά πράγματα στη ζωή. Αυτή η φιλοσοφία ζωής δεν είναι φυσικά νέα, αλλά είναι πάντα σε ζήτηση και ενημερωμένη. Επειδή με την προχωρημένη ψηφιοποίηση και επιτάχυνση στην καθημερινή μας ζωή, σχεδόν δεν έχουμε χρόνο να απενεργοποιήσουμε. Στις παρακάτω γραμμές θα μάθετε τι είναι σημαντικό στο Slow Living και πώς μπορούμε να εισαγάγουμε την ιδέα στους δικούς μας τέσσερις τοίχους.

Η αργή ζωή είναι το νέο hygge

κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για το σπίτι που ζουν αργά

Αυτό που στην πραγματικότητα είναι η αργή ζωή?

Να νιώθω σαν στο σπίτι μου, να ζω πιο συνειδητά, εδώ και τώρα. Αυτή είναι η βασική ιδέα πίσω από την έννοια του Slow Living. Πουρισμός και μινιμαλισμός συμβαδίζουν και συχνά το εκφράζουν με ένα πράγμα: το λιγότερο είναι περισσότερο! Γιατί η επιβράδυνση έρχεται όταν συγκεντρωθείτε στα βασικά και απαλλαγείτε από τις περιττές σκέψεις σας.

Και ως γνωστόν, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο σε μια αγχωτική καθημερινότητα. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι ο καθένας μας τυπικά έχει χιλιάδες διαφορετικές σκέψεις που τρέχουν στο κεφάλι μας κάθε μέρα. Πράγματα που πρέπει ακόμη να γίνουν, που δυστυχώς έχουν ήδη γίνει ή δεν θα γίνουν ποτέ. Οι αναμνήσεις και οι φόβοι, καθώς και οι εσωτερικές μομφές και ο θυμός στρογγυλοποιούν όλο το ψυχικό χάος.

Το να ζεις με προσοχή στο εδώ και τώρα είναι συχνά ένα δύσκολο έργο, αλλά αυτό που όλοι προσπαθούν βαθιά. Το Slow Living Trend είναι, από όλα τα πράγματα, για να μας υποστηρίξει στην πνευματική και πρακτική αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής.

Η αργή ζωή μπορεί επίσης να εφαρμοστεί όταν πρόκειται για φαγητό και ποτό

αργή ζωή τρώνε και πίνουν

Επίπλωση σύμφωνα με την αρχή της αργής ζωής

Εάν έχετε ήδη εσωτερικεύσει την έννοια της αργής ζωής, είναι πολύ εύκολο να σχεδιάσετε τη ζωή σας σε αρμονία με αυτήν. Λειτουργεί όμως και αντίστροφα. Εάν εφαρμόσετε στην πράξη μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της αρχής, θα επηρεάσουν επίσης τον τρόπο ζωής σας και συνεπώς τις σκέψεις και τις στάσεις σας. Απλά δοκιμάστε το! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να το κάνετε αυτό:

  • Βασιστείτε σε φυσικά υλικά υψηλής ποιότητας

Με την εμφάνιση και την υφή τους, αυτά εξασφαλίζουν περισσότερη άνεση και γαλήνη. Μπορείτε διαισθητικά να νιώσετε την εγγενή εγγύτητα στη φύση και να νιώσετε ασφάλεια με αυτόν τον τρόπο. Το φυσικό ξύλο, το βαμβάκι, το λινό και το μπαστούνι είναι από τα πιο δημοφιλή υλικά που ταιριάζουν καλύτερα στον αργό τρόπο ζωής. Αλλά και ο φελλός, το βελούδο και το μετάξι προτιμώνται και χρησιμοποιούνται συχνά από πολλούς.

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε ένα πραγματικό καταφύγιο!

επίπλωση αργού καθιστικού

  • Αποφύγετε τα περιττά κουδούνια και σφυρίγματα

Η σαφήνεια και η απλότητα είναι η τάξη της ημέρας, όχι μόνο με το σχεδιασμό και τα υλικά επίπλων, αλλά και με τα αξεσουάρ σπιτιού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σπίτι σας πρέπει να είναι γυμνό και άβολο. Αλλά αντίθετα! Απλώς θα υπάρχουν λιγότερα έπιπλα, υφάσματα και διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά μόνο αυτά που σημαίνουν κάτι για εσάς. Αντικείμενα υψηλής ποιότητας που έχουν βέλτιστη λειτουργικότητα ή έχουν μεγάλη αξία για τους κατοίκους – αυτό είναι που μετράει για την “αργή” επίπλωση!

Έτσι νιώθετε πραγματικά σαν στο σπίτι σας!

αργή ζωή αστική ζούγκλα

  • Δώστε περισσότερη ζωή στους τέσσερις τοίχους σας

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι το παν και το τέλος, αλιεύουν τη λεπτή σκόνη και καθαρίζουν τον αέρα εμπλουτίζοντάς το με οξυγόνο. Εσείς οι ίδιοι εκπέμπετε ζωή και φυσικότητα καθώς και μια υπέροχη ισορροπία που εισρέει στην καθημερινότητά μας. Όλα τα πράγματα που ταιριάζουν τέλεια με την έννοια του Slow Living. Yucca, αλεσμένη κάνναβη, φύλλο παραθύρου, δέντρο χρήματος, πόδι ελέφαντα, νήμα από στάκα ή δράκος – αυτά τα στιβαρά, εύχρηστα φυτά εσωτερικού χώρου προσφέρουν πλούσιο πράσινο και δεν απαιτούν σχεδόν καθόλου χρόνο. Οι κάκτοι και τα παχύφυτα είναι επίσης καλές επιλογές αν δεν έχετε πραγματικά έναν πράσινο αντίχειρα. Όσοι προτιμούν τις ανθισμένες ομορφιές συνιστάται να χρησιμοποιούν μπιγκόνιες, αζαλέες, μεμονωμένα φύλλα, αμαρυλλίδες, γαρδένιες ή λουλούδια φλαμίνγκο.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου φέρνουν ακόμα περισσότερη χαλάρωση και φρεσκάδα στο δωμάτιο

απλά έπιπλα αργής ζωής

  • Η ανακύκλωση και τα σπιτικά πράγματα προσφέρουν αυτό το σίγουρο

Μηδενικά απόβλητα και έργα DIY έχουν ήδη επιβράδυνση. Ο χρόνος που αφιερώνετε και η βιώσιμη ιδέα πίσω από αυτό είναι η μισή μάχη. Ακόμα και όταν κοιτάζετε το σπιτικό μακραμέ ή τον μυστικιστικό ονειροπόλο στον τοίχο, κάπως αισθάνεστε διαφορετικοί, πολύ πιο ήρεμοι και ταυτόχρονα πιο περήφανοι για τον εαυτό σας. Οι δημιουργικές ιδέες ανακύκλωσης φαίνονται επίσης υπέροχες στο μπαλκόνι και ως φανταχτερή διακόσμηση κήπου. Δεν είναι μόνο πραγματικοί τραβηγμένοι ματιών, αλλά επίσης αποπνέουν μια ευχάριστη αδιαφορία που ηρεμεί το μυαλό και την ψυχή.

Διακοσμήστε την όαση του ύπνου σας με διακοσμητικά αντικείμενα με αγάπη και αξεσουάρ σπιτιού

αργός τρόπος ζωής boho στυλ κρεβατοκάμαρα καθαριστικό

Η αργή ζωή δεν είναι στην πραγματικότητα μια σύγχρονη, βραχύβια τάση. Είναι πολύ περισσότερο μια στάση απέναντι στη ζωή που ξεκινά από το κεφάλι. Μπορείτε να τα εισαγάγετε σε όλους τους τομείς της ζωής όπως μπορείτε καλύτερα. Η ανταμοιβή: περισσότερη ισορροπία και προσοχή που μας οδηγούν στο να ζούμε συνειδητά στο εδώ και τώρα.

Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στα μικρά, όμορφα πράγματα στην καθημερινή ζωή!

αργό σαλόνι τραπεζαρία φυσικό ξύλο

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης προσωπικής αξίας

άνετο σαλόνι αργή διαβίωση

Ενσωματώστε την αργή ζωή στη μελέτη

μελέτη αργής ζωής

Τα πλεκτά καλάθια και οι τσάντες συνιστώνται ιδιαίτερα

σχεδιάστε αργούς διαδρόμους διαβίωσης

κάκτοι αργής ζωής ψάθινα καλάθια

Βάζα και γλάστρες με χειροποίητη εμφάνιση είναι επίσης αρκετά δημοφιλή και ταιριάζουν με το στιλ

αργή διαβίωση φυσικά υλικά σαλόνι αργή διαβίωση ρουστίκ ατμόσφαιρα

Μαλακά μαξιλάρια και ελκυστικές πολυθρόνες σας χαρίζουν ακόμα περισσότερη γαλήνη

πολυθρόνες μαλακών μαξιλαριών αργής ζωής

Και τι θα λέγατε για μια ζεστή αιώρα στο δωμάτιο?

αργή τάση διαβίωσης επίπλωση σαλόνι

Βασιστείτε σε υφάσματα και αντικείμενα που σας φέρνουν χαρά και χαλάρωση!

αργά χρώματα τάσης ζωντανής τάσης

Και απολαύστε τη δική σας αργή ζωή!

διαβίωση και επίπλωση αργής ζωής

αργή τάση ζωής 2019

αργές ιδέες επίπλωσης σαλονιού