Δουλεύοντας από το σπίτι και μη μετακινώντας κάθε μέρα, βοηθάτε ήδη να μειώσετε το οικολογικό αποτύπωμα της εταιρείας σας. Ωστόσο, όλοι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατοχή ενός πράσινου και βιώσιμου γραφείου στο σπίτι απαιτεί τεράστιο προϋπολογισμό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε επτά απλές συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ένα πράσινο και βιώσιμο εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι.

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βιώσιμο γραφείο στο σπίτι?

Δημιουργήστε ένα πράσινο και βιώσιμο αξεσουάρ γραφείου στο σπίτι

Ένα πράσινο και βιώσιμο γραφείο στο σπίτι

Δημιουργήστε ιδέες για ένα πράσινο και βιώσιμο γραφείο στο σπίτι

  1. Αξιοποιήστε στο έπακρο το φυσικό φως

Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα δωμάτιο με πολύ φυσικό φως και μετατρέψτε το σε ένα φωτεινό, βιώσιμο γραφείο στο σπίτι. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και έτσι να εξοικονομήσετε χρήματα στην ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, το φυσικό φως έχει πολλά οφέλη για την υγεία – από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος έως τη βελτίωση της διάθεσης. Ωστόσο, εάν δεν έχετε φωτεινό δωμάτιο, χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα και τοποθετήστε στρατηγικά έναν καθρέφτη στο δωμάτιο για να αυξήσετε το φως. Εάν το γραφείο σας βρίσκεται στο υπόγειο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σπιτιού που δεν έχει φυσικό φως, η καλύτερη επιλογή σας είναι να πάρετε φώτα LED.

Το φυσικό φως έχει μεγάλη σημασία στο γραφείο του σπιτιού

πράσινες και βιώσιμες ιδέες γραφείου στο σπίτι

Φωτεινό γραφείο στο σπίτι διακοσμημένο με φυτά θερμοκηπίου

Δημιουργήστε ένα πράσινο και βιώσιμο σπίτι φυτά εσωτερικού χώρου γραφείου

  1. Επιλέξτε βιώσιμα υλικά

Ανακαινίζετε πλήρως ένα δωμάτιο και το κάνετε γραφείο του σπιτιού σας; Εάν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή στα χρησιμοποιούμενα υλικά. Επιλέξτε λοιπόν φυσικά προϊόντα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές εκεί έξω αυτές τις μέρες. Συζητήστε με τον ανάδοχό σας και μάθετε με ποια ανανεώσιμα και βιώσιμα υλικά συνήθως συνεργάζονται, όπως: Β. Φελλός, μπαμπού ή ανακυκλωμένο ξύλο. Τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι τα υλικά προέρχονται από την περιοχή.

Επιπλέον, όταν ψάχνετε για έπιπλα και αντικείμενα αποθήκευσης, μπορείτε να βρείτε μερικά καταπληκτικά μεταχειρισμένα κομμάτια. Οι πιθανότητες είναι ότι θα θέλετε να καθίσετε μια ολοκαίνουργια εργονομική καρέκλα, αλλά τα ντουλάπια και το γραφείο σας μπορεί να είναι μεταχειρισμένα.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φυσικά υλικά!

Δημιουργήστε ένα πράσινο και βιώσιμο γραφείο στο σπίτι με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο

  1. Αναζητήστε χρώματα χωρίς VOC

Εάν δημιουργείτε ένα γραφείο, μπορεί επίσης να θέλετε να βάψετε ξανά τους τοίχους ώστε να ταιριάζουν με το όραμά σας για ένα βιώσιμο γραφείο στο σπίτι. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να συμβουλευτείτε την ψυχολογική αρχή του χρώματος ή απλώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας χρώμα, θα πρέπει να μείνετε σε χρώματα χωρίς VOC ή χαμηλά VOC. Αυτά τα χρώματα απελευθερώνουν ελάχιστες ή καθόλου πτητικές ενώσεις που είναι επιβλαβείς για την υγεία μας και το περιβάλλον.

Τα φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα τοίχου διατίθενται στην αγορά

Πράσινο και βιώσιμο γραφείο στο σπίτι που δημιουργεί φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες

  1. Να είστε ενεργειακά αποδοτικοί

Κατά την επίπλωση του γραφείου στο σπίτι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε συσκευές που δεν καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Ανάλογα με το τι κάνετε και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε, αναζητήστε τις πιο ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Για παράδειγμα, ένας φορητός υπολογιστής είναι πιο πρακτικός και αποδοτικός από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό πώς χρησιμοποιείτε τις συσκευές. Απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε, από τον υπολογιστή σας στον εκτυπωτή. Μπορείτε ακόμη να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να αποσυνδέσετε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά καθώς μπορούν να καταναλώνουν ενέργεια ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένα.

Εξοικονομήστε ηλεκτρική ενέργεια και ζήστε βιώσιμα

7 συμβουλές για ένα πράσινο και βιώσιμο γραφείο στο σπίτι

Χρησιμοποιήστε φορητό υπολογιστή

Συμβουλές για τη δημιουργία ενός πράσινου και βιώσιμου γραφείου στο σπίτι

  1. Εφαρμόστε βιώσιμες τεχνικές εκτύπωσης

Εάν εργάζεστε με πολλά έγγραφα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορείτε να κόψετε εντελώς την εκτύπωση από την επιχείρησή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να εφαρμόσετε βιώσιμες πρακτικές εκτύπωσης. Πριν ξεκινήσετε την εκτύπωση, αναρωτηθείτε αν η σελίδα που πρόκειται να εκτυπώσετε είναι πραγματικά απαραίτητη. Εάν η απάντηση είναι ναι, χρησιμοποιήστε ανακυκλωμένο χαρτί και εκτυπώστε και στις δύο πλευρές του χαρτιού. Οι επιλογές του εκτυπωτή, του μελανιού και του γραφίτη σας είναι επίσης σημαντικές, επομένως αναζητήστε φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, όπως κασέτες εκτυπωτή με δυνατότητα επαναπλήρωσης.

Χρησιμοποιήστε ανακυκλωμένο χαρτί και εκτυπώστε και στις δύο πλευρές

Δημιουργήστε ένα πράσινο και βιώσιμο γραφείο στο σπίτι Εξοικονομήστε ηλεκτρική ενέργεια

  1. Επαναχρησιμοποίηση, μείωση, ανακύκλωση

Μιλήσαμε για επαναχρησιμοποίηση υλικών και επίπλων, αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν την προσέγγιση και στα υλικά εργασίας σας. Από αρχεία και συνδετικά έως στυλό και λαστιχάκια, μην πετάτε αντικείμενα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Όσο για την περικοπή, πρέπει να παρακολουθείτε τις προμήθειές σας και να μην αγοράζετε νέα είδη που δεν χρειάζεστε. Αυτό όχι μόνο σας εξοικονομεί χρήματα, αλλά και χώρο στο πιθανώς μικρό γραφείο του σπιτιού σας.

Τέλος, θα πρέπει να ανακυκλώσετε οποιοδήποτε αντικείμενο δεν χρησιμοποιείτε, δηλ. Η. Θα πρέπει να απορρίψετε σωστά τα απορρίμματα όπως χαρτί και γραφίτη εκτυπωτή και να δωρίσετε ή να πουλήσετε έπιπλα που δεν χρειάζεστε πλέον.

Έχετε έναν κάδο ανακύκλωσης στο γραφείο του σπιτιού σας?

Δημιουργήστε ένα πράσινο και βιώσιμο γραφείο στο σπίτι και επαναχρησιμοποιήστε το

  1. Συνεργαστείτε με φιλικούς προς το περιβάλλον παρόχους

Άλλωστε, για να είναι φιλική προς το περιβάλλον, μια εταιρεία πρέπει επίσης να επιλέγει προσεκτικά τους συνεργάτες της. Πόσο φιλικοί προς το περιβάλλον είστε εάν οι προμηθευτές σας δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον πλανήτη;?

Αναζητήστε λοιπόν επιχειρηματικούς συνεργάτες, ερευνήστε αν έχετε κοινούς στόχους. Αν διαπιστώσετε ότι κάνουν λίγα ή καθόλου για το περιβάλλον μας, προσπαθήστε να τα επηρεάσετε. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, απλώς μεταβείτε σε έναν πράσινο συνεργάτη.

Βρείτε φιλικούς προς το περιβάλλον συνεργάτες!

Πράσινο και βιώσιμο γραφείο στο σπίτι που δημιουργεί φιλικούς προς το περιβάλλον συνεργάτες

Από τη χρήση ανανεώσιμων υλικών έως την εύρεση επιχειρήσεων με ομοϊδεάτη, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον πλανήτη μας. Αυτές οι επτά συμβουλές είναι μόνο μερικά από τα βασικά που μπορείτε να εφαρμόσετε για να κάνετε το γραφείο του σπιτιού σας πιο βιώσιμο και πιο πράσινο.

Δημιουργήστε μια ζεστή και «πράσινη» ατμόσφαιρα!

Καφέ καρέκλα στο γραφείο σε λευκό boho εσωτερικό γραφείο στο σπίτι με σχέδιο

Η εργασία από το σπίτι είναι απολύτως φυσιολογική αυτή τη στιγμή

Δημιουργία πράσινων και βιώσιμων τάσεων στο γραφείο στο σπίτι

Ένα βιώσιμο γραφείο στο σπίτι είναι απλώς μέρος του νέου τρόπου ζωής μας

Η δημιουργία ενός πράσινου και βιώσιμου γραφείου στο σπίτι είναι λιγότερη