Μόλις προγραμματίσετε να αγοράσετε έναν νέο εκτυπωτή, δεν πρέπει να λείπουν κασέτες μελανιού και / ή γραφίτη. Η προσφορά όμως είναι τεράστια. Είναι σημαντικό να έχετε μια ακριβή επισκόπηση του τι προσφέρεται, επειδή η σωστή επιλογή μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο κόστος εκτύπωσης. Το αρχικό κόστος του εκτυπωτή είναι συχνά χαμηλό, αλλά το κόστος παρακολούθησης μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλό. Δεν ταιριάζει κάθε κασέτα σε κάθε εκτυπωτή. Ορισμένα μελάνια έχουν καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής από άλλα. Η επισκόπηση είναι η μισή μάχη.

Ταιριάζει μελάνι & amp; Τόνερ για τον δικό σας εκτυπωτή 1

Ταιριάζει μελάνι & amp; Τόνερ για τον δικό σας εκτυπωτή 6

Μελάνι και γραφίτη – η διαφορά

Σε γενικές γραμμές, μπορεί να ειπωθεί ότι τα μελάνια χρησιμοποιούνται για εκτυπωτές inkjet και τα γραφίτη χρησιμοποιούνται για εκτυπωτές λέιζερ. Η μεγάλη διαφορά είναι η συνέπεια. Τα γραφίτη αποτελούνται από σκόνη, ενώ το μελάνι είναι υγρό. Στην περίπτωση εκτυπωτή inkjet, το δοχείο μελάνης εισάγεται στην κεφαλή εκτύπωσης. Το υγρό μελάνι αποθηκεύεται σε αεροστεγές δοχείο στο εσωτερικό του. Κατά τη διαδικασία εκτύπωσης, η κεφαλή εκτύπωσης μετακινείται μπρος -πίσω σε όλη τη σελίδα. Μικροί αδένες μελάνης μεταφέρουν το μελάνι στο φύλλο, το οποίο τελικά έχει ως αποτέλεσμα την τελική εικόνα. Το πόσο οικονομικό είναι ένα δοχείο μελάνης εξαρτάται από το ίδιο το φυσίγγιο. Τα φυσίγγια δοκιμάζονται από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO). Αυτός ο οργανισμός πραγματοποιεί ακριβείς δοκιμές για να προσδιορίσει περαιτέρω τη γονιμότητα. Η απόδοση είναι πόσες εκτυπωμένες σελίδες μπορεί να εκτυπώσει μια κασέτα. Με την ευκαιρία, αυτό είναι επίσης πολύ πρακτικό Σήμερα σχεδόν όλα τα δοχεία εκτυπωτή είναι εξοπλισμένα με ένα τσιπ και μπορεί έτσι να δείξει, για παράδειγμα, όταν μειώνεται το επίπεδο πλήρωσης του φυσιγγίου.

Ταιριάζει μελάνι & amp; Τόνερ για τον δικό σας εκτυπωτή 3

Το γραφίτη

Η κασέτα γραφίτη είναι μια κασέτα που είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικά φορτισμένο κύλινδρο. Με τη βοήθεια αυτού, η σκόνη γραφίτη τραβιέται πάνω στο χαρτί. Αυτή η φόρτιση διορθώνει τα σωματίδια του γραφίτη και έτσι μπορούν να δημιουργηθούν κείμενα και εικόνες. Το γραφίτη θερμαίνεται με ρολό θέρμανσης. Έτσι καίγονται τα σωματίδια στην εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μεμονωμένα σωματίδια μπορούν επίσης να τοποθετηθούν με ακρίβεια στο χαρτί. Αυτό εγγυάται επίσης μια μόνιμη κατοχή. Παρεμπιπτόντως, οι κασέτες γραφίτη υπόκεινται επίσης σε εκτεταμένες δοκιμές. Και εδώ ισχύει το εξής: όσο περισσότερες σελίδες μπορεί να εκτυπώσει το φυσίγγιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση του.

Ταιριάζει μελάνι & amp; Τόνερ για τον δικό σας εκτυπωτή 5

Τόνερ ή μελάνι – που ταιριάζει καλύτερα?

Για να αποφασίσετε αν πρέπει να είναι μελάνι ή γραφίτη, πρέπει πρώτα να ζυγίσετε σε ποιο βαθμό θέλετε να εκτυπώσετε. Είναι επίσης λογικό να διευκρινιστούν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, το ίδιο το γραφίτη είναι ανώτερο σε ταχύτητα από το μελάνι. Οι εκτυπωτές inkjet είναι λιγότερο δαπανηροί για αγορά από τους εκτυπωτές λέιζερ. Ωστόσο, το υψηλό κόστος παρακολούθησης μπορεί να προκύψει γρήγορα επειδή τα φυσίγγια είναι μερικές φορές πολύ ακριβά. Οι εκτυπωτές inkjet χαρακτηρίζονται από πολύ ακριβή εκτύπωση, αλλά είναι εύκολο να λερώνουν όταν είναι βρεγμένοι. Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, το γραφίτη είναι ανώτερο από το φυσίγγιο, καθώς τα φυσίγγια μπορούν να στεγνώσουν πολύ εύκολα. Οι κάτοχοι εκτυπωτών Inkjet συχνά πρέπει να εκτυπώσουν μια δοκιμαστική σελίδα για να διατηρήσουν την κασέτα σε κίνηση. Είναι επομένως σημαντικό να εξετάσετε τη δική σας συμπεριφορά εκτύπωσης και στη συνέχεια να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή για τις ανάγκες σας.

Ταιριάζει μελάνι & amp; Τόνερ για τον δικό σας εκτυπωτή 4