Η κατοικία ή το κουκούλι είναι επί του παρόντος πολύ δημοφιλείς όροι. Ωστόσο, αντιπροσωπεύουν κάτι που έχει ωριμάσει σε εμάς εδώ και πολύ καιρό. Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα, προσφέρει πολλούς ανοιχτούς χώρους για αυτοπραγμάτωση και αυτό μερικές φορές μπορεί επίσης να φαίνεται επικίνδυνο. Ανεξάρτητα από το πόσο περιπετειώδης είστε, χρειάζεστε το αντίθετο ενδιάμεσα – πλήρης αποσύνδεση από τον έξω κόσμο. Λαχταρά κανείς για ένα τέτοιο σπίτι, το οποίο ήταν συνηθισμένο γενιές πριν, όταν η δημόσια ζωή δεν ήταν ακόμη πολύ έξαλλη. Συναντηθήκατε με φίλους και γνωστούς μέσα στους τέσσερις τοίχους σας. Εκεί έπρεπε να παρέχετε ποικίλη ψυχαγωγία. Το Homing ή το cocooning είναι μια μοντέρνα άποψη για αυτήν την ατμόσφαιρα.

Περάστε το χρόνο σας σε αυτό το δωμάτιο στο σπίτι στο οποίο αισθάνεστε πιο άνετα

Ιδέες κρεβατιών υπνοδωμάτιο με άνετη επίπλωση κουκούλι

Το φαγητό είναι σαν την αγάπη …

Εάν έχετε διαβάσει μερικά από τα προηγούμενα άρθρα στον ιστότοπό μας, θα έχετε παρατηρήσει τη σημασία της κουζίνας σε αυτές τις εκδόσεις. Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ως την καρδιά ενός διαμερίσματος ή σπιτιού. Συνήθως ο εφιάλτης είναι ενσωματωμένος σε αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή η προετοιμασία φαγητού και η ψυχαγωγία απλώς ανήκουν μεταξύ τους.

Από καθαρά ψυχολογική άποψη, η στάση μας απέναντι στο φαγητό δείχνει και τη στάση μας απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους. Για να το πούμε λοιπόν, κάποιος αποδεικνύει την ικανότητά του να αγαπά τους ανθρώπους μέσα από ένα νόστιμο και καλά ανεκτό γεύμα. Με το homing και το cocooning, δίνετε μεγάλη έμφαση στον εξοπλισμό της κουζίνας και στην τραπεζαρία. Ανεξάρτητα από το στυλ με το οποίο είναι επιπλωμένα αυτά τα δωμάτια, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Τα μικρά πράγματα κάνουν την κουκούλα άνεση

κουκούλι - κάθισε στο σπίτι σου

Μια άνετη αίσθηση με λιγότερα ταμπού

Εδώ φτάνουμε στο πιο δύσκολο κομμάτι της κατοικίας. Μπορείτε να ξεπεράσετε το γνωστό πλαίσιο. Το υπνοδωμάτιο, το παιδικό δωμάτιο, το πάτωμα σε ένα μεγάλο σαλόνι – όλα αυτά είναι μέρη όπου οι επισκέπτες μπορούν να καλωσοριστούν. Το κύριο πράγμα είναι να νιώσετε άνετα και χαλαρά. Ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να είναι λίγο άβολο. Είναι αλήθεια ότι είναι στο πνεύμα της πατρίδας να αφήσουμε στην άκρη τα γνωστά πρότυπα, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει αυθαίρετα. Όλα έχουν νόημα μόνο αν έχουν νόημα η ατμόσφαιρα καλύτερη θα. Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι οικοδεσπότες θα πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι να πουν αν κάτι πάει πολύ μακριά … Θυμηθείτε αυτόν τον κανόνα και τηρήστε τον.

Ο σχεδιασμός της κουζίνας θα πρέπει να κινητοποιεί την επικοινωνία

κουκούλι υπέροχες ιδέες κουζίνας

Ακούστε το σώμα σας και περιποιηθείτε το

Τα άνετα υφάσματα που μας περιποιούνται όταν τα αγγίζουμε είναι ευπρόσδεκτα στο κουκούλι. Είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα από τις πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε. Απλώς ακούστε το σώμα σας και προσπαθήστε να δώσετε προσοχή στις ανάγκες των άλλων στο σπίτι. Διαφορετικοί άνθρωποι βιώνουν το αίσθημα της άνεσης με διαφορετικούς τρόπους. Για μερικούς, όλα έχουν να κάνουν με την ηρεμία και άλλοι λατρεύουν τα καλά αρώματα. Οι λαμπτήρες αποσμητικών χώρου με αρώματα θα ήταν ένα υπέροχο μέρος μιας έννοιας.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάθονται στο πάτωμα από καιρό σε καιρό, αν όλοι αισθάνονται καλά με αυτό

cocooning - ζωντανή ατμόσφαιρα - υπέροχη ιδέα

Φέρτε μαζί σας αυτή την αίσθηση κουκούλας!

Κάντε τον εαυτό σας ζεστό

Το να περνάτε μισή μέρα με πιτζάμες θα μπορούσε επίσης να είναι μέρος του κουκούλι. Το να κάθεσαι στο μπαλκόνι με την κουβέρτα είναι το ίδιο. Εδώ σπάτε τους συνηθισμένους κανόνες για να βιώσετε το συναίσθημα της μυστικότητας και της ελευθερίας από την πίεση πιο βαθιά. Ωστόσο, θα θέλαμε να σας συμβουλέψουμε να θέσετε ορισμένα ψυχολογικά όρια. Πρέπει να φοράς τα κανονικά σου ρούχα το αργότερο μέχρι το μεσημέρι και δεν πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα. Η πολύ μικρή προσπάθεια στην καθημερινή ζωή μπορεί να σας κάνει νωθρούς και αυτό με τη σειρά του επιδεινώνει τη διάθεσή σας. Αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που θέλετε να επιτύχετε με την τάση προσφυγής.

Το σπιτικό στυλ μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δημιουργικότητας

cocooning - ιδέες σαλονιού σχεδιασμός καθιστικού

Κάντε τον εξωτερικό χώρο σπιτικό

Η συγχώνευση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου ήταν επίσης ένα μεγάλο θέμα στα άρθρα μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει πολλά, αλλά και τον σπιτικό σχεδιασμό του εξωτερικού χώρου. Το σαλόνι μεταφέρεται εύκολα στον κήπο ή στη βεράντα. Η βιομηχανία επίπλων προσφέρει όλο και πιο πρακτικές λύσεις που το καθιστούν δυνατό!

Για μερικούς ανθρώπους, η κατοικία συνίσταται στη δημιουργία περισσότερης δομής στο σπίτι

cocooning - υπέροχη επίπλωση δωματίου

Ο φωτισμός

Δεν μπορείτε να επιτύχετε μια άνετη αίσθηση στο σπίτι χωρίς κατάλληλο φωτισμό. Αυτό πρέπει να ταιριάζει στις διαθέσεις σας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συμπληρώσετε τον φωτισμό περιβάλλοντος με αρκετούς επιπλέον λαμπτήρες για τις διάφορες περιοχές του δωματίου. Η ένταση της κύριας πηγής φωτός θα πρέπει ιδανικά να είναι επίσης ρυθμιζόμενη. Είναι καλύτερο να αποφύγετε την ανάμειξη του φωτός της ημέρας και του τεχνητού φωτός.

Ένα στοιχείο περιπέτειας στο εσωτερικό σχέδιο μπορεί να είναι καθοριστικό για την καλή ατμόσφαιρα

κουκούλες άνετες ιδέες υπνοδωματίου ύπνου

Κατοικία και μινιμαλισμός

Φοβόμαστε ότι μπορεί να έχουμε αφήσει πολλούς με την αίσθηση ότι το cocooning είναι μια μεγάλη επένδυση. Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα και θα μπορούσε ακόμη και να είναι αντιπαραγωγικό. Μάλλον, θα πρέπει πραγματικά να ακούσετε τη διαίσθηση και το σώμα σας και να μάθετε τι σας κάνει να νιώθετε έτσι. Τις περισσότερες φορές έχετε αρκετά αντικείμενα στο σπίτι και απλά πρέπει να τα διανείμετε σωστά και να τα χρησιμοποιήσετε δημιουργικά στο σχέδιο. Αν θέλετε να καθίσετε άνετα, δεν χρειάζεστε νέο καναπέ αμέσως. Maybeσως μόνο ένα μαξιλάρι καθίσματος από αφρό μνήμης ή μια κουβέρτα από ιδιαίτερα μαλακό και εύκολο στη φροντίδα ύφασμα. Δεν χρειάζεστε μια μοντέρνα ανοιχτή κουζίνα για να νιώσετε ευπρόσδεκτοι στο σπίτι σας. Γιατί να μην αφήσετε την τραπεζαρία να χρησιμεύσει ως επιφάνεια εργασίας, έτσι ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους καλεσμένους κατά την προετοιμασία του φαγητού. Maybeσως θα μπορούσατε να έχετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι και μερικές καρέκλες μέσα το χειμώνα και έξω στο μπαλκόνι το καλοκαίρι. Έτσι έχετε περισσότερες θέσεις μέσα στην κρύα εποχή και μια σπιτική ατμόσφαιρα έξω τις ζεστές μέρες …

Σίγουρα κάποιος θα μπορούσε τώρα να προσθέσει πολλά ακόμη τέτοια παραδείγματα σε αυτό το άρθρο. Οι εικόνες θα ήταν επίσης έμπνευση για αυτό.

Το Hygge και το σκανδιναβικό στυλ επίπλωσης έχουν μεγάλη σχέση με το cocooning

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού - το κουκούλι

Τα ζεστά ρούχα και τα αρωματικά κεριά μπορούν επίσης να συμβάλουν στην αίσθηση του σπιτιού

ζεστή κουβέρτα στο κρεβάτι - κουκούλι

Δεν νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε τον εξωτερικό χώρο ιδιαίτερα ζεστό το καλοκαίρι?

μοντέρνος χώρος διαβίωσης - υπέροχες ιδέες κουκούλι

Ο φωτισμός και η καλή διάταξη του δωματίου είναι καθοριστικά για την άνεση

ωραία γωνιά στην κουζίνα - κουκούλι

Για άνεση στο σπίτι, μπορείτε να καλλιεργήσετε πολλά φυτά στο σπίτι 

τόσο μεγάλες ιδέες - κουκούλι

Τα άνετα υφάσματα και οι διακοσμήσεις κάνουν τη μεγάλη διαφορά

Υπέροχο τραπέζι σαλονιού - υπέροχες ιδέες - κουκούλι

Κάντε το σπίτι σας τον μικρό σας παράδεισο

υπέροχο δωμάτιο - ιδέες σαλονιού - κουκούλι