Έχετε μετακομίσει ή θέλετε να διακοσμήσετε ξανά; Οι κουρτίνες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για αυτό. Αν ψάχνετε και ταιριάζετε Αγοράστε κουρτίνες Ωστόσο, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά το μήκος και το πλάτος. Επειδή μόνο οι βέλτιστα προσαρμοσμένες κουρτίνες μπορούν να αναπτύξουν το πλήρες αποτέλεσμα στο σπίτι σας. Συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές συμβουλές και κόλπα για να μετρήσετε σωστά τις κουρτίνες:

Υπολογίστε σωστά το μήκος της κουρτίνας

Μήκος κουρτίνας Πώς υπολογίζω σωστά το μήκος των κουρτινών μου2

Σύντομη ή μεγάλη: Πώς πρέπει να εμφανίζεται η κουρτίνα μου στο δωμάτιο;?

Πριν μετρήσετε σωστά το μήκος των κουρτινών σας, θα πρέπει να σκεφτείτε το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε με την κουρτίνα σας. Γιατί εκτός από το χρώμα και το σχήμα, το μήκος της κουρτίνας επηρεάζει επίσης το αποτέλεσμα και τη χωρική επίδραση της κουρτίνας. Μια κοντή, αέρινη κουρτίνα δίνει στο σαλόνι μια διαφορετική ατμόσφαιρα από ένα παχύ, ύφασμα κουρτίνας στο πάτωμα. Το σωστό μήκος της κουρτίνας εξαρτάται επίσης από το προσωπικό γούστο. Εάν προτιμάτε μια διακόσμηση παραθύρου που κλείνει το πάτωμα, μετρήστε το μήκος ξεκινώντας από το κέντρο της ράβδου κουρτινών ή ράγας ευθεία προς τα κάτω: η απόσταση από το πάτωμα πρέπει να είναι περίπου ένα έως δύο εκατοστά. Θα θέλατε να διακοσμήσετε το παράθυρό σας με κοντές κουρτίνες; Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει απόσταση δύο έως τριών εκατοστών μεταξύ της κουρτίνας και του περβάζι παραθύρου. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί χωρίς σχηματισμό συμπύκνωσης στο παράθυρο.

Μήκος κουρτίνας Πώς υπολογίζω σωστά το μήκος των κουρτινών μου1 Μήκος κουρτίνας Πώς υπολογίζω σωστά το μήκος των κουρτινών μου6

Για το σωστό μήκος, εξετάστε επίσης τη μέθοδο εγκατάστασης των κουρτινών

Ανάλογα με τον τρόπο στερέωσης του υφάσματος, καθορίζετε το μήκος διαφορετικά. Για κουρτίνες με πτυχωτές ταινίες ή ταινία μπούκλας, καθορίστε το ύψος μετρώντας από το κάτω άκρο της ράγας στο περβάζι του παραθύρου ή στο πάτωμα και τραβώντας ένα εκατοστό ύφασμα.

Μήκος κουρτίνας Πώς υπολογίζω σωστά το μήκος των κουρτινών μου4

Για κασκόλ βρόχου, μετρήστε το ύψος από την κορυφή της ράβδου κουρτινών, ώστε να ληφθεί υπόψη η διάμετρος της ράβδου κουρτινών. Με τα κασκόλ οπών, από την άλλη πλευρά, καθορίζεται το ύψος από την επάνω άκρη της ράβδου κουρτινών μέχρι το περβάζι του παραθύρου ή στο πάτωμα και στη συνέχεια προστίθενται δύο εκατοστά για να επιτρέπεται η περίσσεια υφάσματος πάνω από τις βλεφαρίδες.

Μήκος κουρτίνας Πώς υπολογίζω σωστά το μήκος των κουρτινών μου5

Εξαιρετικά μήκη κουρτινών για πιο ασυνήθιστα στυλ

Δεν σας αρκεί το «κανονικό» όταν πρόκειται για το σχεδιασμό; Θέλετε να επιπλώσετε το διαμέρισμά σας και να το κάνετε λίγο πιο ασυνήθιστο; Στη συνέχεια, έχουμε τις ακόλουθες συμβουλές για εσάς: Για να καλύψετε τις κουρτίνες λίγο πιο πολυτελώς, μπορείτε να τις αφήσετε στο πάτωμα. Για να το κάνετε αυτό, απλά προσθέστε 15 εκατοστά στο μήκος στο κάτω μέρος. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια όαση ευεξίας με διακοσμητικά υφάσματα. Όσοι προτιμούν μια πιο προσεγμένη εμφάνιση μπορούν να κολλήσουν τις κουρτίνες τους έτσι ώστε να αιωρούνται. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουρτίνες τελειώνουν περίπου ένα έως δύο εκατοστά πάνω από το πάτωμα. Οι πλωτές κουρτίνες έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι ιδιαίτερα πρακτικές κατά τον καθαρισμό.

Μήκος κουρτίνας Πώς υπολογίζω σωστά το μήκος των κουρτινών μου3