Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποχωριστείτε τα παλιά έπιπλα. Ανάλογα με την περίσταση, οποιαδήποτε πίεση χρόνου και την προσπάθεια που είστε διατεθειμένοι να καταβάλετε, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές. Σήμερα εφιστούμε την προσοχή σας σε πέντε κοινές λύσεις και ελπίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε την καλύτερη για τη δική σας κατάσταση. Επειδή έχει πραγματικά μεγάλη διαφορά εάν θέλετε απλώς να απαλλαγείτε από μερικά έπιπλα ή πρέπει να πραγματοποιήσετε μια ολόκληρη εκκαθάριση στο σπίτι.

Απόρριψη παλαιών επίπλων και εκκαθάριση

Ας ξεκινήσουμε με την κάπως πιο περίπλοκη και εκτεταμένη κατάσταση: ξεκαθάρισμα. Αυτό ισχύει σίγουρα για μια σημαντική μετακόμιση, μετακόμιση σε γηροκομείο ή γενικά όταν πρόκειται για απελευθέρωση σπιτιού ή διαμερίσματος. Συχνά φτάνετε στα όριά σας και στις περισσότερες περιπτώσεις αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε έναν επαγγελματία Εκκαθάριση να διεκδικήσω κάτι. Ευτυχώς, στις μέρες μας μπορείτε ακόμη και να προσλάβετε αξιόπιστες εταιρείες εκκαθάρισης online και να βασίζεστε στην επαγγελματική τους βοήθεια. Αυτό όχι μόνο θα απορρίψει σωστά τα παλιά σας έπιπλα, αλλά και κάθε είδους αντικείμενα αν το επιθυμείτε. Είστε βέβαια πάντα ελεύθεροι να επιλέξετε ποια από αυτές θέλετε να διατηρήσετε, να πουλήσετε ή να εκμεταλλευτείτε.

Απορρίψτε τα παλιά έπιπλα

Πουλώ

Οι περισσότερες εταιρείες εκκαθάρισης σας προσφέρουν συχνά καλές τιμές για ιδιαίτερα καλά διατηρημένα έπιπλα όταν απορρίπτετε την εγκατάστασή σας. Αλλά αν θέλετε να αναλάβετε την πώληση μόνοι σας, υπάρχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή σας. Από τη μία πλευρά, μπορείτε να προσφέρετε παλιά έπιπλα στην υπαίθρια αγορά. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι μπορείτε να τα εκθέσετε όλα ταυτόχρονα. Αυτό είναι πλέον δυνατό και στο διαδίκτυο, για παράδειγμα με την εφαρμογή ψύλλων Shpock. Σε πολλές πύλες δημοπρασιών και πωλήσεων στο Διαδίκτυο, όπως το eBay classifieds ή το Kalaydo, καθώς και σε πολλές ομάδες στο Facebook, τα παλιά έπιπλα πωλούνται εξίσου γρήγορα και εύκολα. Και αν θέλετε να το πάρετε με τον παραδοσιακό τρόπο, απλώς βάλτε μια διαφήμιση στην εφημερίδα ή δοκιμάστε τον παλιό καλό πίνακα ανακοινώσεων στο σούπερ μάρκετ.

απορρίψτε παλιά επίπλωση οικιακής ανάλυσης

Φυσικά, όλα αυτά τα μέσα είναι επίσης ιδανικά αν θέλετε να δώσετε τα έπιπλά σας. Αλλά παρακαλώ, μην τα βάζετε ποτέ στο δρόμο, γιατί στη χειρότερη περίπτωση κινδυνεύετε με υψηλά πρόστιμα.

προσφέρω

Εάν τα παλιά σας έπιπλα είναι ακόμα πλήρως λειτουργικά, δεν είναι κατάλληλα μόνο για μεταπώληση, αλλά και για καλό σκοπό. Απλά δωρίστε τα! Πολυάριθμοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως ο Ερυθρός Σταυρός, η Κάριτας, ο Στρατός της Σωτηρίας, η Oxfam ή οι αποστολές της πόλης συχνά προσφέρουν ακόμη και δωρεάν παραλαβή. Υπάρχουν επίσης πολλά κοινωνικά πολυκαταστήματα όπου τα παλιά καλά έπιπλα εκτίθενται σε χαμηλές τιμές, καθώς και τοπικά δωρεάν καταστήματα όπου τα πάντα χαρίζονται. Οι λέσχες νεολαίας, τα καταλύματα των προσφύγων και οι φοιτητικές κατοικίες σίγουρα θα χαρούν να δεχτούν μια τέτοια δωρεά σε είδος.

να πετάξετε ή να πουλήσετε παλιά έπιπλα

Ογκώδη απόβλητα

Όταν τα παλιά έπιπλα έχουν τη μέρα τους, είναι πιο πιθανό να απορριφθούν στα ογκώδη απορρίμματα. Ανάλογα με την τοποθεσία, υπάρχουν σταθερές ημερομηνίες ογκωδών απορριμμάτων περίπου κάθε τρεις μήνες που μπορείτε να επωφεληθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, τα έπιπλά σας απορρίπτονται επαγγελματικά και, κυρίως, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Σε επείγουσες περιπτώσεις μπορείτε επίσης να παραγγείλετε παραλαβή επιπλέον χρόνου, αλλά αυτό συνήθως πρέπει να πληρωθεί επιπλέον.

Απορρίψτε τα παλιά ογκώδη απορρίμματα επίπλων

Ανακυκλωνω

Στην περίπτωση των πολύ χρησιμοποιημένων επίπλων, η ανακύκλωση είναι συνήθως η μόνη λύση. Εάν δεν θέλετε να περιμένετε για το επόμενο ραντεβού ογκωδών απορριμμάτων ή να το παραγγείλετε μόνοι σας, μπορείτε να φέρετε μόνοι σας τα παλιά σας έπιπλα στο κέντρο ανακύκλωσης. Μέχρι ένα ορισμένο ποσό, αυτό δεν σας κοστίζει τίποτα, με εξαίρεση τη διαδρομή μεταφοράς και το τρόλεϊ. Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε από κάποιον να σας βοηθήσει να το μεταφέρετε, γιατί τα έπιπλα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετά βαριά και ογκώδη.

οικιακή εκκαθάριση απορρίψτε παλιά έπιπλα

Σκεφτείτε καλά εκ των προτέρων ποια λύση είναι η καλύτερη για την περίπτωσή σας. Προετοιμάστε τα πάντα καλά και κάντε το με προσοχή και υπομονή. Η απόρριψη παλαιών επίπλων είναι, αφενός, ασήμαντη υπόθεση, αλλά αφετέρου περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε καλύτερα.

πετάξτε τα παλιά έπιπλα