Πολύτιμο και καθολικό, το teak είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης όταν πρόκειται για διαβίωση και επίπλωση. Αυτό το τροπικό ξύλο όχι μόνο φαίνεται πολύ ευγενικό και σπιτικό, αλλά έχει επίσης πολύ σημαντικές ιδιότητες που το καθιστούν πολύ κατάλληλο τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση. Ανθεκτική και εξαιρετικά ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες, η τικ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους ξύλου. Το Teak προέρχεται αρχικά από τα δάση της Ινδίας και της Βιρμανίας, αλλά ήδη καλλιεργείται σε άλλες ασιατικές χώρες καθώς και στις τροπικές περιοχές της Δυτικής Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Αυτός ο τύπος ξύλου μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί με μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα σε βιώσιμη δασοκομία, η οποία είναι φυσικά σημαντική για το περιβάλλον, δεδομένης της μακρύτερης εμπορικής οδού για όλα τα τροπικά ξύλα σε εμάς.

συρτάρια από ξύλο τικ

Ευγενής οπτική και αξιοσημείωτη ευελιξία

Όχι μόνο τα έπιπλα από ξύλο τικ φαίνονται περίπλοκα, αλλά και γενικά όλες οι επιφάνειες από αυτό το πολύπλευρο τροπικό ξύλο. Το Teak προτιμάται ακόμη και για καταστρώματα και χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην κατασκευή σκαφών. Το ευχάριστο χρυσοκάστανο έως σκούρο καφέ χρώμα και ο διακριτικός κόκκος εξασφαλίζουν ότι κάθε έπιπλο και αντικείμενο από τικ είναι σαφώς πειστικό και έχει ένα μοναδικό χάρισμα.

Ανεξάρτητα από το στυλ επίπλωσης που επιλέγετε, τα έπιπλα από τικ φαίνονται πάντα υπέροχα. Αυτός ο ευέλικτος τύπος ξύλου δίνει στους τέσσερις τοίχους σας μια ιδιαίτερη, αλάνθαστη γοητεία. Εξοχικό στυλ, vintage, Biedermeier, αποικιακό ή πολύ μινιμαλιστικό και μοντέρνο – όλα είναι δυνατά με έπιπλα από τικ. Πολλοί κατασκευαστές επίπλων και λιανοπωλητές, όπως π.χ. www.wohnpalast.de, προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα επίπλων και αξεσουάρ σπιτιού από υψηλής ποιότητας τικ όχι μόνο στα καταστήματά τους, αλλά και διαδικτυακά. Πολλοί διαθέτουν ακόμη και μια σειρά από έπιπλα από ξύλο τικ από ανακυκλωμένο ξύλο, τα οποία ωφελούν το περιβάλλον και συνεπώς τη συνείδησή μας ακόμη περισσότερο. Μια αντίκα συρταριέρα στο υπνοδωμάτιο σε συνδυασμό με ένα μεταλλικό κρεβάτι, ένα κομψό ντουλάπι στην τραπεζαρία με ρετρό καρέκλες ή ένα γερό τραπέζι οπίου με έναν μαλακό καναπέ δίπλα του είναι μόνο μια μικρή επιλογή από τις απεριόριστες επιλογές για έπιπλα από τικ. Αυτό το υπέροχο υλικό είναι προσαρμόσιμο και εύκαμπτο. Ταιριάζει παντού και με τα πάντα.

έπιπλα από τικ, τραπεζάκι σαλονιού Βομβάη

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος φροντίδας για έπιπλα από τικ?

Τα έπιπλα από τικ θεωρούνται τα πιο εύκολα στη φροντίδα μεταξύ όλων των τύπων επίπλων. Μπορείτε να τα λαδώσετε και να τα κερώσετε ανάλογα, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να το κάνετε αυτό. Επειδή η τικ περιέχει σημαντική ποσότητα φυσικού καουτσούκ και ως εκ τούτου είναι πάντα σαν να λαδώνεις. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, αυτό το τροπικό ξύλο είναι αρκετά υδατοαπωθητικό και ιδανικό για υγρούς χώρους διαβίωσης. Παρ ‘όλα αυτά, συνιστάται για τα ξύλινα έπιπλα κήπου ή βεράντας σας να λαδώνουν εκ νέου την επιφάνεια του ξύλου με ειδικά έλαια τικ για να αποτρέψουν τη χαρακτηριστική ασημί-γκριζωπή πατίνα που δημιουργείται από την υπεριώδη ακτινοβολία και τον αέρα. Και αν τα έπιπλα από τικ σας φαίνονται κάπως βρώμικα ή έχουν επίμονους λεκέδες, μπορείτε να δοκιμάσετε το πράσινο σαπούνι που διατίθεται στο εμπόριο. Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο πινέλο αντί για συρματόβουρτσα. Αυτό σίγουρα θα βλάψει την ευγενή επιφάνεια τικ. Ένα μαλακό γυαλόχαρτο από το κατάστημα υλικού και τα συνηθισμένα καθαριστικά τικ σε εξειδικευμένα καταστήματα είναι επίσης πολύ κατάλληλα για αυτό.

Βασιστείτε στην ανθεκτικότητα και τη διαχρονική πολυπλοκότητα και βρείτε τα πολύ ξεχωριστά έπιπλα από τικ. Χαρίστε στον εαυτό σας άνεση και βέλτιστη άνεση ζωής και απολαύστε κάθε στιγμή στο σπίτι!

έπιπλα από τικ τραπεζάκι σαλονιού συρταριέρα ρετρό