Το καλοκαίρι είναι σίγουρα και ώρα μπάρμπεκιου. Απολαμβάνετε τη ζεστή ζεστασιά στον αέρα και σας αρέσει να περνάτε αμέτρητες ώρες στον κήπο, στην ευρύχωρη βεράντα ή στο μπαλκόνι. Επιπλέον, τα δροσιστικά ποτά και κάτι νόστιμο από τη σχάρα είναι απόλυτο must. Τρυφερές μπριζόλες, πικάντικο κοτόπουλο, τραγανά λαχανικά ή τραγανές φέτες ψωμιού – φρέσκα παρασκευασμένα σε εξωτερικούς χώρους, όλα έχουν απλώς καλύτερη γεύση. Η σωστή παρέα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, η σωστή μουσική και η διακριτική διακόσμηση ολοκληρώνουν το όλο θέμα και είναι τα ιδανικά προαπαιτούμενα για ένα ζεστό και ξεκούραστο πάρτι. Με τις σωστές ιδέες και συμβουλές, μπορείτε να γίνετε ο επόμενος Οργανώστε ένα πάρτι μπάρμπεκιου με ευκολία, και όχι μόνο στον κήπο. Φυσικά, χρειάζεστε επίσης τη σωστή σχάρα για αυτό. Μπορείτε να μάθετε παρακάτω ποιες ψησταριές υπάρχουν και ποια σας ταιριάζει.

διοργανώστε ένα γκριλ πάρτι αγοράστε μια σχάρα

Τι υπαίθριες ψησταριές υπάρχουν?

Παρόλο που το ψήσιμο στη σχάρα είναι πάντα μεγάλη διασκέδαση, η σωστή σχάρα παίζει θεμελιώδη ρόλο στην επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος ψησίματος. Ανάλογα με τη χρήση, την εμπειρία του μπάρμπεκιου, τον τρόπο ζωής και τη ζωή, μπορείτε να το επιλέξετε μόνοι σας και να ετοιμάσετε νόστιμο, ψητό φαγητό με φίλους και οικογένεια. Στα παρακάτω θα συνοψίσουμε λοιπόν συνοπτικά ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες ψησταριές και ποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε πρώτα να προσανατολιστείτε καλύτερα τι είδους σχάρα χρειάζεστε πραγματικά.

πάρτι γκριλ πάρτι κήπου οργανώσετε αγορά ψησταριάς

Illησταριά με κάρβουνο – το κλασικό

Εάν είστε ένας από τους παραδοσιακούς ανάμεσα στους λάτρεις της σχάρας, μια ψησταριά σαν αυτή θα μπορούσε να είναι επιτυχία. Αυτό εγγυάται μια 100% αυθεντική αίσθηση σχάρας και ταυτόχρονα εξασφαλίζει το αδιαμφισβήτητο άρωμα ξύλου. Επιπλέον, τα περισσότερα μοντέλα ψησταριών με κάρβουνο είναι αρκετά φθηνότερα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να αποδεχτείτε μερικά μειονεκτήματα. Επειδή ο άνθρακας χρησιμοποιείται ως καύσιμο εδώ, αναπόφευκτα υπάρχει πολύς καπνός κατά τη σχάρα. Επομένως, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σχάρα με κάρβουνο σε κλειστά ή ημι-κλειστά δωμάτια. Αυτά είναι επίσης μάλλον ακατάλληλα για το μπαλκόνι. Επιπλέον, η θέρμανση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να αποφευχθεί, επειδή χρειάζεστε μια ορισμένη θερμοκρασία, η οποία δημιουργείται από τη θράκα της σχάρας. Κανονικά δεν πρέπει να ξεκινήσετε το ψήσιμο για τουλάχιστον 30-40 λεπτά μετά το άναμμα του καυσίμου.

καλοκαιρινό πάρτι μπάρμπεκιου ψησταριά κάρβουνο

Επιπλέον συμβουλή: Προτιμήστε μοντέλα σχάρας με συρτάρι στάχτης. Αυτά όχι μόνο καθαρίζονται ευκολότερα, αλλά και εμποδίζουν το σχηματισμό επιβλαβών ατμών. Τα τρόφιμα που πρέπει να ψηθούν στη σχάρα προστατεύονται σχετικά καλά από την περιστρεφόμενη τέφρα.

Gasησταριά γκαζιού – η ολόπλευρη

Το καύσιμο για αυτά τα μπάρμπεκιου είναι συνήθως προπάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε ειδικούς κυλίνδρους αερίου. Σε αντίθεση με τη σχάρα με κάρβουνο, η σχάρα αερίου είναι πολύ πιο εύκολη στη χρήση και επομένως συνιστάται επίσης ιδιαίτερα για αρχάριους στη σχάρα. Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο μπαλκόνι, επειδή σχεδόν καθόλου καπνός σχηματίζεται κατά τη σχάρα. Η δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας με μεγαλύτερη ακρίβεια καθώς και η ταχεία θέρμανση είναι επίσης πλεονεκτική. Υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να παραγγελθούν με πολλαπλούς καυστήρες και πλευρικούς καυστήρες, γεγονός που παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Και παρόλο που οι ψησταριές αερίου είναι σπάνια κινητές και σχετικά ακριβότερες, είναι πάντα αξιόλογες. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν ακόμη και καπνιστό άρωμα σχάρας.

ψησταριά αερίου μπάρμπεκιου πάρτι καλοκαίρι

Ηλεκτρική σχάρα – η απλή

Perhapsσως η πιο απλή και εύκολη φροντίδα από όλες τις σχάρες. Με ηλεκτρική σχάρα δεν χρειάζεστε καύσιμο, παρά μόνο ηλεκτρικό ρεύμα. Εάν έχετε έναν πράσινο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, μπορείτε ακόμη και μπάρμπεκιου χωρίς απολύτως καμία εκπομπή ρύπων. Παρόμοια με τη σχάρα αερίου, η φάση θέρμανσης είναι πολύ σύντομη εδώ. Η σχάρα ψήνεται ομοιόμορφα, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει σε ένα τέλειο αποτέλεσμα ψησίματος. Οι ηλεκτρικές ψησταριές είναι η ιδανική επιλογή για όλους τους ιδιοκτήτες μπαλκονιών. Δεν καπνίζουν και δεν διατίθενται μόνο ως μόνιμη σχάρα, αλλά και ως επιτραπέζια σχάρα.

Επειδή οι ηλεκτρικές ψησταριές δεν είναι τόσο ισχυρές όσο οι ψησταριές αερίου και κάρβουνου, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο που έχει τουλάχιστον 2000 watt. Συνιστάται επίσης ένα καπάκι. Αυτό αυξάνει τη θερμότητα στο εσωτερικό και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται σημαντικά.

νόστιμο γκριλ πάρτι από τη σχάρα

Illησταριά pellet – το ρετρό ολόπλευρο

Εκτός από το τυπικό φαγητό στη σχάρα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια σχάρα για να ετοιμάσετε κέικ ή ακόμα και πίτσα. Λειτουργεί με pellets και από αυτή την άποψη θυμίζει πολύ τις κλασικές σχάρες με κάρβουνο. Επιπλέον, μια σχάρα pellet έχει μια ρουστίκ εμφάνιση που δίνει στον κήπο σας την απαραίτητη μερίδα ρετρό σικ. Με το καπάκι, αυτό μετατρέπεται σε αποκαλούμενο καπνιστή pellet και δίνει στο κρέας και στα λαχανικά μια ακαταμάχητη, καπνιστή νότα.

σχάρες pellet ρετρό γκριλ πάρτι γκριλ

Kamadogrill – το ταλαντούχο εξωτικό

Αυτοί οι τύποι ψησταριών είναι εξίσου ευέλικτοι και μπορούν ήδη να βρεθούν σε πολλές υπαίθριες κουζίνες. Η χαρακτηριστική, στρογγυλή κεραμική κουκούλα εξασφαλίζει ότι η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα με φυσικό τρόπο. Ταυτόχρονα, αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια, όπως απαιτείται. Παρόμοια με τις σχάρες pellet, οι ψησταριές kamado είναι επίσης ευέλικτες και μπορείτε όχι μόνο να ψήνετε ή να καπνίζετε κρέας, ψάρι, λαχανικά και φρούτα, αλλά και να ψήνετε κέικ ή πίτσα. Και παρόλο που πρέπει να σκάψετε λίγο πιο βαθιά στην τσέπη σας για μια σχάρα Kamado, μια τέτοια αγορά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Γιατί αυτό δεν είναι μόνο υψηλής ποιότητας και πολυλειτουργικό, αλλά και εξαιρετικά ανθεκτικό.

αγοράστε σχάρα kamado

Λοιπόν, μπορείτε ήδη να πείτε: Δεν είναι όλες οι σχάρες ίδιες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απόφαση αγοράς σας πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Με παρόχους υψηλής ποιότητας όπως Wayfair αλλά είσαι σε καλά χέρια. Εκεί σίγουρα θα βρείτε την τέλεια υπαίθρια ψησταριά που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Σας ευχόμαστε μια υπέροχη σεζόν μπάρμπεκιου και πάντα μια αυθεντική και χαλαρή εμπειρία μπάρμπεκιου!

πάρτι στον κήπο μπάρμπεκιου ψησταριά κάρβουνο  μπάρμπεκιου γκριλ πάρτι ψησταριά κάρβουνο