Έτσι πρέπει να προσέχετε τα σκεύη σας

Καθαρός «λευκός χρυσός»! Δεν είναι για τίποτα που η πορσελάνη της Κίνας ονομάστηκε έτσι πριν από πολλές δεκαετίες. Μέχρι σήμερα, αυτό το υλικό εξακολουθεί να θεωρείται ευγενές και υψηλής ποιότητας και προτιμάται από πολλούς από εμάς, ειδικά σε ειδικές εορταστικές περιστάσεις, ως σημαντική προσθήκη στη διακόσμηση τραπεζιών. Τα σερβίτσια από πορσελάνη τα έχουν όλα. Πιάτα, κύπελλα ή μπολ από πορσελάνη όχι μόνο φαίνονται εκλεπτυσμένα, αλλά μπορείτε επίσης να αισθανθείτε αμέσως τη διαφορά όταν τα αγγίζετε. Ο κόσμος της πορσελάνης είναι πολύπλευρος και συναρπαστικός. Για πολύ καιρό οι Κινέζοι κράτησαν το μυστικό για το πώς φτιάχτηκαν. Το ίδιο το όνομα προέρχεται στην πραγματικότητα από την ιταλική λέξη porcella – ένας τύπος κελύφους που μοιάζει ακριβώς με πορσελάνη. Ο Μάρκο Πόλο ονόμασε πρώτα το υλικό πορσελάνη επειδή πίστευε ότι οι Κινέζοι το έφτιαξαν από αυτό. Μόνο αργότερα, το 1748, ο Thomas Frey υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη λεγόμενη κόκαλα της Κίνας. Αποτελείται από καολίνη, χαλαζιακή άμμο, αστράγαλο και καμένη οστική τέφρα. Αν και η κόκαλα της Κίνας είναι μια μαλακή πορσελάνη και μοιάζει ελαφρώς διαφανής, στην πραγματικότητα είναι αρκετά στιβαρή και έχει μεγάλη αντοχή στην κρούση. Η λεγόμενη ψιλή πορσελάνη της Κίνας, η οποία αποτελεί περαιτέρω ανάπτυξη της υψηλής ποιότητας πορσελάνης vitro με ρουστίκ αίσθηση από το Villeroy, είναι ακόμη πιο λεπτή και κομψή & Ο Μπόχ είναι. Οι σκληρές πορσελάνες, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή στην κρούση και βέλτιστη αντοχή στις γρατζουνιές.

Πορσελάνινα πιάτα υψηλής ποιότητας

πορσελάνινα πιάτα λευκά μπλε κύπελλα κύπελλα

Πλύνετε τα πιάτα πορσελάνης με το χέρι

Παρά τις διαφορετικές ιδιότητες και παραλλαγές στη διαδικασία κατασκευής, όλοι οι τύποι επιτραπέζιων σκευών πορσελάνης ενώνονται σε ένα σημείο: η διαχρονική κομψότητα και το ευγενές χάρισμα που αποπνέεται από κάθε ξεχωριστό κομμάτι. Πραγματικοί θησαυροί όπως αυτοί πρέπει να αποθηκεύονται και να φροντίζονται σωστά για να τους απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εδώ έχουμε απαριθμήσει απλώς τις πιο σημαντικές συμβουλές καθαρισμού και φροντίδας για εσάς.

Να είστε προσεκτικοί, ειδικά όταν πρόκειται για εκλεκτά κειμήλια ή αντίκες. Τα πλυντήρια πιάτων είναι μια νεότερη εφεύρεση που δεν ήταν γνωστή την εποχή της γιαγιάς. Επομένως, τα παλαιότερα πιάτα πορσελάνης σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων σας. Ως εκ τούτου, συνιστάται να πλένετε πάντα τα καλά κομμάτια με το χέρι. Χρησιμοποιείτε μόνο μαλακό υγρό πλύσης και μην χρησιμοποιείτε ποτέ λειαντικά καθαριστικά ή παρόμοια. Χλιαρό νερό, μαλακά σφουγγάρια και πανιά στεγνώματος χωρίς χνούδι είναι ιδανικά. Με νεότερα πιατικά από πορσελάνη, θα πρέπει πάντα να προσέχετε τη σφραγίδα δοκιμής πλύσης, ειδικά με χρωματιστές διακοσμήσεις. Μπορείτε να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες απευθείας από εξειδικευμένους εμπόρους, όπως π.χ. Rosenthal. Κατ ‘αρχήν, σχεδόν κάθε σύγχρονο σερβίτσιο πορσελάνης χωρίς διακόσμηση θεωρείται πλυντήριο πιάτων. Πάντως, πάντα ρίξε μια ματιά!

Διαχρονική κομψότητα και απλή αισθητική από πορσελάνη

πορσελάνινα πιάτα τσαγιέρες κύπελλα φλιτζάνια ζάχαρη

Πηγαίνετε στο πλυντήριο πιάτων!

Εάν έχετε ήδη βεβαιωθεί ότι τα πορσελάνινα επιτραπέζια σκεύη σας μπορούν να δουν το πλυντήριο πιάτων σας από μέσα, μπορείτε επίσης να το βάλετε με πολύ χαλαρό τρόπο. Ωστόσο, πρέπει πάντα να διασφαλίζετε ότι υπάρχει αρκετός χώρος. Έτσι το νερό μπορεί να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα στο μεταξύ και να αποφεύγονται τυχόν χτυπήματα. Τα παρακάτω ισχύουν εδώ: χρησιμοποιήστε ήπια απορρυπαντικά και ρυθμίστε το πλυντήριο πιάτων σε έναν ήπιο κύκλο πλύσης. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες κατά το στέγνωμα. Συνιστάται επίσης να ανοίγετε το πλυντήριο πιάτων αμέσως μετά το στέγνωμά του, έτσι ώστε οι υδρατμοί να μην μολύνουν άσκοπα την επιφάνεια της πορσελάνης. Με επίμονες εναποθέσεις, λεκέδες από ασβέστη και τριβή μετάλλων μέσα από τα μαχαιροπίρουνα, μπορείτε επίσης να πάρετε ειδικά καθαριστικά πορσελάνης για βοήθεια.

Επιπλέον συμβουλή: Εάν τα πορσελάνινα πιάτα σας είναι διακοσμημένα με ασήμι, χρυσό ή άλλη μεταλλική διακόσμηση, ισχύουν πάντα τα εξής: πλύνετε με το χέρι! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η ομορφιά των πιάτων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αποθηκεύετε πάντα τα πορσελάνινα πιάτα σας πολύ προσεκτικά και ποτέ μην στοιβάζετε πιάτα και μπολ απευθείας το ένα πάνω στο άλλο, τοποθετείτε μάλλον μαλακές πετσέτες ή ένα κομμάτι χαρτί μεταξύ τους.

Πολύχρωμα επιτραπέζια σκεύη από πορσελάνη του John Lewis

πορσελάνινα πιάτα πολύχρωμα πιάτα φλιτζάνια καφέ τσαγιέρα John Lewis

Σύσταση εκδότη:

“Touch” είναι το όνομα του υπέροχου Καινοτομία από πορσελάνη από την KAHLA. Η βελούδινη επιφάνεια του είναι επίσης 100% κατάλληλη για πλυντήριο πιάτων.

συμπέρασμα

Τα ευγενή πορσελάνινα σερβίτσια δεν πρέπει να λείπουν σε κανένα τραπέζι δεξιώσεων. Είτε καλλιτεχνικά κειμήλια είτε μοντέρνα σχεδίαση, αυτό το υλικό προσφέρει πάντα μια υψηλή δόση πολυτέλειας και χαλαρωτικής αισθητικής. Από το Meissen Manufaktur έως το Rosenthal Versace έως την KPM Berlin, θα βρείτε μια μεγάλη και πολύπλευρη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας που δίνουν στα πιάτα και τα ποτά σας την τελευταία πινελιά.

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις υπέροχες ομορφιές σε χρυσό στον Jonathan Adler

πιάτα από πορσελάνη goldbrand πιάτο jonathan adler

Φιλιγκράν μοτίβα με ρουστίκ άγγιγμα

πορσελάνινο σερβίτσιο μπλε μοτίβο floral

Διακριτικά σε λευκό χρώμα στο τραπέζι της δεξίωσης

πορσελάνινα πιατικά τραπέζι διακόσμηση λουλούδια λευκά φλιτζάνια πιάτα σαμπάνια φρούτα

Λεπτά κειμήλια με λουλουδάτα μοτίβα

πορσελάνινα σκεύη vintage κειμήλια συλλεκτικά καφέ καφέ φλιτζάνια καφέ

Υψηλής ποιότητας πορσελάνη σε λευκό χρώμα για μινιμαλιστική γεύση

πορσελάνινο σκεύος λευκό πιάτο σερβίρισμα πιάτων κρυστάλλινα ποτήρια

“Touch” – η καινοτομία από πορσελάνη από την KAHLA

πορσελάνινα επιτραπέζια σκεύη kahla touch table διακοσμητικά πιάτα φλιτζάνια μπολ

πορσελάνινα σκεύη kahla φύλλο από χρυσό χρυσό λουράκι

επιτραπέζια σκεύη kahla touch καφέ πιάτα φλιτζάνια πιάτα

πορσελάνινα πιάτα kahla touch κουζίνα πιάτα πιάτα μπολ αποχυμωτής λεμόνι αβοκάντο

πορσελάνινα πιάτα kahla touch πιάτα μπολ τσάι ποτό

Επιτραπέζια σκεύη πορσελάνης RAK, σχεδιασμένα από την Gemma Bernal

πορσελάνινα πιάτα rak πιάτα διακοσμήσεις τραπεζιού υγιεινή διατροφή gemma bernal

Πορσελάνη υψηλής ποιότητας από τον Stefano Ricci

πορσελάνινα πιάτα πιάτα μπολ φλιτζάνια πολυτελές stefano ricci

Πορσελάνινες λεπτότητες από το Villeroy&Boch – η συλλογή Althea Nova

πορσελάνινα επιτραπέζια διακοσμητικά πιάτα πιάτα τσαγιέρα μπολ ζάχαρης villeroy boch althea nova

Η συλλογή Audun με ρουστίκ επίγευση 

πορσελάνινα σκεύη villeroy boch συλλογή audun

Ένα άγγιγμα της Προβηγκίας

πορσελάνινα επιτραπέζια σκεύη villeroy boch φλιτζάνια λεβάντα διακόσμηση τραπεζιού

Εορταστικές διακοσμήσεις τραπεζιού για πραγματικούς καθαριστές

πορσελάνινα επιτραπέζια σκεύη λευκά διακοσμητικά φλιτζάνια πιάτα χρυσά κηροπήγια

Το πασχαλινό σας τραπέζι θα μπορούσε να μοιάζει με αυτό!

πορσελάνινα σκεύη πασχαλινές διακοσμήσεις τραπεζιών λιχουδιές