φουτουριστικός καναπές σχεδιαστών zaha hadid ιδέα πράσινο

Καναπές Zephyr της Zaha Hadid για το Cassina Contract

Θα θέλαμε επίσης να σας μυήσουμε σε άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα από το Μιλάνο. Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα φέτος είναι ο καναπές Zephyr του διάσημου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Zaha Hadid. Είναι γνωστό ότι η Zaha Hadid κατάγεται από τη Βαγδάτη, αλλά τώρα είναι Βρετανίδα υπήκοος.

Το 2004 ήταν η πρώτη γυναίκα που έλαβε τη σημαντικότερη τιμή στην αρχιτεκτονική, το βραβείο αρχιτεκτονικής Pritzker. Το 2009 της απονεμήθηκε το Prämium Imperiale.

Ελκυστικός, όμορφος καναπές σχεδιαστών από την Zaha Hadid για το Cassina Contract

ελκυστικός όμορφος σχεδιαστής καναπές zaha hadid ιδέα δροσερό

Η Zaha Hadid άρχισε να εργάζεται στον καναπέ της Zephyr σε ένα πρώην χυτήριο. Έλαβε την παραγγελία για αυτό από την ιταλική εταιρεία Cassina Contract. Το σχήμα του καναπέ είναι ρευστό, προσφέρει χώρο με βαθιές πλατφόρμες και καμπύλες πλάτες πλάτης. Τα έπιπλα δεν έχουν μπροστινό και πίσω πάνελ και μπορούν εύκολα να ενωθούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μεγαλύτερες διαμορφώσεις.

Η Hadid εξήγησε την προέλευση αυτού του ευέλικτου σχεδιασμού επίπλων στη διάλεξή της το βράδυ της έναρξης. Είπε: «Όταν σχεδίαζα να δουλέψω αυτόν τον καναπέ, μίλησα σε πολλούς ανθρώπους και τους ρώτησα, τι είδους έπιπλα πρόκειται να τοποθετήσετε σε έναν καμπύλο τοίχο;» Έτσι, αποδείχθηκε, έτσι ήταν η ιδέα γεννήθηκε για υγρή κίνηση στο διάστημα ή μόνο σε μια περιοχή ».

Φουτουριστικός σχεδιασμός καναπέ από την Zaha Hadid

ελκυστική όμορφη ιδέα σχεδιασμού καναπέ zaha hadid

“Αυτά τα έπιπλα είναι πολύ ευέλικτα, δεν προορίζονται να σπρωχτούν στον τοίχο”, πρόσθεσε ο σύντροφος του Hadid, Patrik Schumacher. Πώς συγκεντρώνονται σε αυτό. “

Ομορφιά και στιλ στις απλές, καθαρές γραμμές

ελκυστικός όμορφος καναπές σχεδιαστής zaha hadid ιδέα ελκυστική όμορφη

Οι εξωτερικές επιφάνειες του καναπέ Zephyr είναι γυαλιστερές και επικαλυμμένες με μαλακά υφάσματα. Το έπιπλο παρουσιάστηκε στο Multiplicities, μια έκθεση με τα πιο πρόσφατα και πιο εξωφρενικά σχέδια επίπλων της Zaha Hadid στο βόρειο τμήμα του Μιλάνου, όπου παρουσίασε επίσης τη σειρά καρεκλών του αμφιθέατρου για τη σύμβαση Poltrona Frau.

Στη συλλογή εικόνων μας θα βρείτε μαγευτικές φωτογραφίες από τα μοντέρνα έπιπλα αυτού του ταλαντούχου σχεδιαστή! Ελπίζουμε να σας αρέσουν όσο εμείς!

 Εργονομικά και εκκεντρικά σχήματα – έντονα πράσινα χρώματα ελκυστικός όμορφος καναπές σχεδιαστής zaha hadid ιδέα ομαλές σαφείς μορφές

Ακόμα πιο περίεργα, εξαιρετικά σχέδια καναπέδων

ελκυστικός όμορφος καναπές σχεδιαστής zaha hadid ιδέα λευκό

 Κάθε σαλόνι μετατρέπεται σε ένα φουτουριστικό μέρος με αυτόν τον καναπέ

ελκυστικός όμορφος καναπές σχεδιαστής zaha hadid ιδέα ομαλές καθαρές γραμμές

Ο ίδιος καναπές σε ασημί γκρι χρώματα

  ελκυστικός όμορφος σχεδιαστής καναπές zaha hadid ιδέα κομψό

Ενδιαφέρουσα, ασυνήθιστη σχεδίαση – απαλές υφές

φουτουριστικός σχεδιαστής καναπές zaha hadid ιδέα πρωτότυπο Θα θέλατε επίσης να έχετε έναν τέτοιο καναπέ στο σπίτι;? ελκυστικός όμορφος καναπές σχεδιαστών zaha hadid idee μαύρο

μετάφραση και επιμέλεια Sabine