Το ξύλο είναι ένα από τα πιο φυσικά και δημοφιλή υλικά από όλα. Ειδικά όταν πρόκειται για διαβίωση και επίπλωση, πολλοί από εμάς επιλέγουμε έπιπλα και αξεσουάρ από αυτό το ζεστό, εύκαμπτο υλικό όποτε είναι δυνατόν. Γιατί αισθάνεται τόσο όμορφο και ρουστίκ. Ο μοναδικός κόκκος και η αδιαμφισβήτητη αίσθησή του καταφέρνουν να μας κερδίζουν κάθε φορά. Δεν είναι για τίποτα που ένα ξύλινο κρεβάτι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλούς. Και όχι μόνο με πραγματικούς νυσταγμένους, αλλά και με ανθρώπους που λαχταρούν έναν καλύτερο, πιο ξεκούραστο ύπνο. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου κρεβατιού και τι άλλο πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε; Όλα αυτά θα τα μάθετε εδώ μαζί μας σήμερα, αν μείνετε συντονισμένοι.

κομψό ξύλινο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός ξύλινου κρεβατιού?

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται στην πραγματικότητα για το λεγόμενο κρεβάτι από μασίφ ξύλο. Σε αντίθεση με τα κρεβάτια από κάθε είδους μοριοσανίδες, είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο καρδιάς. Είναι το εσωτερικό κάθε κορμού δέντρου. Ως εκ τούτου, είναι ένα ειδικό έπιπλο που έχει τις ακόλουθες πολύτιμες ιδιότητες:

μακροζωία

Ένα κρεβάτι από μασίφ ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδανικά για πολλά χρόνια και συνήθως είναι σχεδόν πάντα ένα αγαπημένο κειμήλιο. Η υψηλή ανθεκτικότητα και η ανθεκτικότητα του υλικού καθιστούν δυνατή την απόλαυση ενός ξύλινου κρεβατιού καλής ποιότητας σε διαφορετικά στάδια της ζωής χωρίς ανησυχίες.

ξύλινο κρεβάτι φυσικό ξύλο υγιής ύπνος

Ευκολία φροντίδας

Ορισμένες επιφάνειες, όπως ταπετσαρίες και μέταλλο, απαιτούν πιο τακτικό και κάπως πιο περίπλοκο καθαρισμό και φροντίδα. Το στερεό ξύλο είναι αρκετά εύκολο να το φροντίσετε από αυτή την άποψη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το περάσετε με ένα μαλακό, υγρό πανί κάθε τόσο για να αφαιρέσετε τη σκόνη.

Βελτίωση του εσωτερικού κλίματος

Επιπλέον, το πραγματικό ξύλο παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη ρύθμιση της θερμότητας και της υγρασίας στο δωμάτιο. Το υλικό αναπνέει ή, όπως λένε, λειτουργεί. Παρόμοια με άλλα φυσικά υλικά, για παράδειγμα πηλό, έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία και να την απελευθερώνει πίσω στον αέρα του δωματίου. Το αποτέλεσμα – ένα ευχάριστο κλίμα δωματίου και, λογικά, ξεκούραστο ύπνο.

διπλό κρεβάτι από χοντρό ξύλο

Μοναδική εμφάνιση και αίσθηση

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ένα κρεβάτι από μασίφ ξύλο μαγεύει όχι μόνο με την ποικιλία του στο σχεδιασμό, αλλά και με τον μοναδικό κόκκο του και τα οπτικά ζεστά χρώματα. Κάθε δέντρο έχει τη δική του ιστορία και χάρη στις διαφορετικές τοποθετημένες οπές, κάθε ξύλο φαίνεται πάντα διαφορετικό στην τέλεια ατέλεια του.

Σε υψηλής ποιότητας, καλά αποδεδειγμένα εξειδικευμένα καταστήματα, όπως αυτό Κατάστημα κρεβατιών και στρωμάτων στο Βερολίνο, Σίγουρα θα βρείτε το δικό σας ξεχωριστό ξύλινο κρεβάτι. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα επωφεληθείτε άριστα από όλα τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα ενός κρεβατιού από μασίφ ξύλο.

Ποιο ξύλο να προτιμήσετε;?

Είναι περισσότερο θέμα γούστου αν επιλέξετε ένα πιο σκούρο, ελαφρύτερο ή ίσως κοκκινωπό είδος ξύλου για το κρεβάτι από μασίφ ξύλο. Η γκάμα στα εξειδικευμένα καταστήματα είναι αρκετά μεγάλη. Ωστόσο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τοπικά σκληρά ξύλα όπως οξιά, βελανιδιά, λάρυκα, έλατο ή κεράσι. Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε το αμερικάνικο ξύλο καρυδιάς. Όλα αυτά τα ξύλα είναι πολύ κατάλληλα για την κατασκευή επίπλων. Είναι πιο σταθερά και ανθεκτικά. Επιπλέον, έχουν μια σύντομη διαδρομή μεταφοράς πίσω τους και παραμένουν μια επιτυχημένη επιλογή όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

οφέλη κρεβατοκάμαρα από ξύλινο κρεβάτι

Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά γενικά?

Εάν έχετε ήδη αποφασίσει για ένα συγκεκριμένο στυλ επίπλωσης και, κατά συνέπεια, για ένα κατάλληλο σχέδιο για το ξύλινο κρεβάτι σας, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά το μέγεθος και το ύψος του. Μετρήστε προσεκτικά τη διαθέσιμη περιοχή στο δωμάτιο, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του κρεβατιού. Χρειάζεστε ένα άνετο ύψος που διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο από το κρεβάτι; Or ίσως θα ήσασταν ικανοποιημένοι με ένα κρεβάτι futon; Ποιες είναι οι συνήθειες του ύπνου σας; Κοιμάστε πάντα σε ζευγάρια και πολύ κοντά ή χρειάζεστε ο καθένας λίγο περισσότερο χώρο γύρω σας; Maybeσως χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι?

Ένα πολύ σημαντικό σημείο κατά την επιλογή του κρεβατιού σας είναι φυσικά η υγεία σας. Με κρεβάτια από μασίφ ξύλο, αυτή η πτυχή είναι πολύ καλά κομμένη στις περισσότερες περιπτώσεις. Επειδή πρόκειται για ένα ομοιογενές υλικό και χωρίς υπολείμματα ξύλου ή πάνελ που μπορεί να έχουν υποστεί επεξεργασία με επιβλαβείς κόλλες και διαλύτες. Παρ ‘όλα αυτά, βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειες είτε δεν έχουν υποστεί επεξεργασία είτε έχουν υποστεί επεξεργασία αποκλειστικά με φυσικό λάδι ή λούστρο.

κρεβατοκάμαρα από μασίφ ξύλο

Φυσικά θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνεται επαρκής πιστοποίηση για την προέλευση του υλικού. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να κοιμηθείτε στο υπέροχο κρεβάτι σας, το οποίο προέρχεται από βιώσιμη δασοκομία, με καθαρή συνείδηση. Πραγματικά καλοί κατασκευαστές και αξιόπιστοι πάροχοι πωλούν συνήθως μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας που πληρούν βέλτιστα όλα αυτά τα κριτήρια. Καθίστε και απολαύστε τη μέγιστη άνεση στον ύπνο που σας αξίζει!

κρεβατοκάμαρα διπλό κρεβάτι ξύλινο