Αν έχετε κάνει ποτέ στον εαυτό σας την ακόλουθη ερώτηση: "Χρειάζομαι ένα ανοιξιάτικο κρεβάτι?", Τότε είσαι ακριβώς εδώ. Με τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές πλαισίου κρεβατιού και στρωμάτων στην αγορά, είναι αρκετά μπερδεμένο και δύσκολο να επιλέξετε. Οπότε χρειάζεστε λίγες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Συνεπώς, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα μιας βάσης ελατηρίου κουτιού στα παρακάτω. Απλώς διαβάστε και πάρτε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το αν χρειάζεστε πραγματικά ένα κρεβάτι με ελατήρια ή όχι…

Χρειάζεστε ένα κουτί ανοιξιάτικο κουτί και γιατί?

Χρειάζεστε ένα ανοιξιάτικο κρεβάτι και γιατί - Μερικά από τα βασικά οφέλη6

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι τόσο απλή όσο και περίπλοκη. Το αν χρειάζεστε ή όχι κρεβάτι με ελατήρια εξαρτάται από τον τύπο του πλαισίου και του στρώματος που έχετε. Ορισμένα πλαίσια κρεβατιών δεν παρέχουν στο στρώμα αρκετή υποστήριξη και σε αυτή την περίπτωση λαμβάνεται υπόψη ένα κρεβάτι με ελατήριο κουτιού.

Χρειάζεστε ένα ανοιξιάτικο κρεβάτι και γιατί - Μερικά από τα βασικά οφέλη5

Τι είναι στην πραγματικότητα το ελατήριο κουτιού ή η βάση ελατηρίου κουτιού?

Ένα ελατήριο κουτιού είναι η βάση ενός κρεβατιού ελατηρίου κουτιού και αποτελείται από ένα στιβαρό ξύλινο πλαίσιο σε τέσσερα πόδια, στο οποίο βρίσκεται η ανάρτηση. Ως εκ τούτου, παρέχει μια σταθερή βάση για τα περισσότερα στρώματα. Το ξύλο σχηματίζει ένα πλαίσιο που ταιριάζει με το μέγεθος και το σχήμα του στρώματος σας, ενώ η ανάρτηση στη μέση παρέχει έναν βαθμό ανθεκτικότητας και απορρόφησης κραδασμών. Έτσι, μια βάση ελατηρίου κουτιού προσφέρει σταθερή στήριξη στρώματος και μετατρέπει το κρεβάτι ελατηρίου κουτιού σε μια πρακτική και πολύ δημοφιλή επιλογή για μεγάλο αριθμό ατόμων. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κρεβατιών με ελατήρια που μπορούν να ταιριάζουν στις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, καθώς και την απάντηση στην ερώτηση “Ποιο κουτί ελατήριο κουτιού είναι το σωστό?

Χρειάζεστε ένα ανοιξιάτικο κρεβάτι και γιατί - Μερικά από τα βασικά οφέλη

Λόγοι χρήσης βάσης ελατηρίου κουτιού

Για ελατήρια στρώματα και στρώματα τσέπης με ελατήρια, μια βάση ελατηρίου κουτιού είναι στην πραγματικότητα σχεδόν απαραίτητη. Χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη και κάτι που απορροφά τα χτυπήματα από το να κάθεσαι, να ξαπλώνεις και να χοροπηδάς. Για αυτό χρησιμοποιείται το ελατήριο κουτιού.

Στις μέρες μας η τάση προς τα στρώματα εσωτερικού χώρου μειώνεται, ας το πούμε, αλλά μπορεί ακόμα να είναι πλεονέκτημα η χρήση κουτιού με ελατήριο. Πότε, όμως, ένα κουτί ανοιξιάτικο κουτί είναι μια πολύτιμη επένδυση;?

Αρχικά, τα κρεβάτια με ελατήρια κουτιού κατασκευάστηκαν για να προσθέσουν ύψος στο κρεβάτι σας και να στηρίξουν το στρώμα σας. Προσφέρουν ακόμα αυτές τις δύο δυνατότητες σήμερα, καθώς και μερικά άλλα πρόσθετα οφέλη που θα απαριθμήσουμε παρακάτω. Ρίξτε μια ματιά…

Χρειάζεστε ένα ανοιξιάτικο κρεβάτι και γιατί - Μερικά από τα βασικά οφέλη3

  • Βελτιωμένη κυκλοφορία αέρα

Εκτός από την εσωτερική ανάρτηση, τα κρεβάτια με ελατήρια κουτιού είναι σχετικά κοίλα. Όταν χρησιμοποιείτε ένα κρεβάτι με ελατήρια, περισσότερος αέρας ρέει γύρω από το στρώμα σας – και αν είναι καλά κατασκευασμένος, ο αέρας ρέει επίσης μέσα από αυτό. Η κυκλοφορία του αέρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να σας βοηθήσει να παραμείνετε δροσεροί τη νύχτα και να κοιμηθείτε καλύτερα. Επομένως, αυτό το πλεονέκτημα είναι μεγάλης σημασίας και όμως δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

  • Άνετο ύψος

Παρόλο που τα χαμηλά κρεβάτια είναι στην τάση αυτή τη στιγμή, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ψάχνουν για ένα ψηλό κρεβάτι. Για παράδειγμα, εάν είστε ψηλοί, κάτω Πόνος στις αρθρώσεις ή δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί, ένα ανοιξιάτικο κρεβάτι μπορεί να σας βοηθήσει να σηκωθείτε πιο εύκολα.

  • Επιπλέον υποστήριξη για το στρώμα σας

Ορισμένα κουφώματα δεν παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη για το στρώμα σας και μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση. Περιστασιακά, οι εγγυήσεις στρώματος innerspring απαιτούν να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί με ελατήρια για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Μάθετε λοιπόν για την εγγύηση του στρώματος σας, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε κουτί με ελατήρια.

Χρειάζεστε ένα ανοιξιάτικο κρεβάτι και γιατί - Μερικά από τα βασικά οφέλη

  • Καλή απορρόφηση κραδασμών

Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός κρεβατιού ελατηρίου κουτιού είναι ότι απορροφά τους κραδασμούς. Αν πέσετε κάτω στο στρώμα σας, γυρίστε μπρος -πίσω τη νύχτα πριν πάτε για ύπνο, ή αν ο σκύλος σας πηδήξει για να αγκαλιάσει, ένα κρεβάτι με ελατήρια θα απορροφήσει λίγη δύναμη. Για το λόγο αυτό, το κρεβάτι με ελατήρια κουτιού βοηθά στην παράταση της ζωής του στρώματος σας.

Εάν αφήσετε το στρώμα σας στο πάτωμα ή το χρησιμοποιήσετε χωρίς βάση ελατηρίου, πιθανότατα θα πρέπει να πετάξετε το στρώμα σας νωρίτερα από ό, τι διαφορετικά θα είχατε.

Τελικά

Τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται παραπάνω μιλούν σαφώς υπέρ της αγοράς ενός κουτιού ελατηρίου με κουτί. Αλλά αν επιλέγετε ένα ανοιξιάτικο κρεβάτι ή όχι, εξαρτάται από εσάς. Ωστόσο, σημειώστε τον τύπο του στρώματος και την ποιότητα του σκελετού κρεβατιού ή της βάσης του ελατηρίου κουτιού. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην επιλογή του κατάλληλου κρεβατιού για εσάς και έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο!

Χρειάζεστε ένα ανοιξιάτικο κρεβάτι και γιατί - Μερικά από τα βασικά οφέλη