Όλοι πρέπει να γνωρίζουν μέχρι τώρα ότι τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνουμε έχουν σαφή επίδραση στη σημερινή μας διάθεση και ευεξία. Μετά από μερικά πιάτα νιώθετε νωθρότητα, μετά από άλλα – αντίθετα, αισθάνεστε ζωτικής σημασίας και θετικά φορτισμένοι.

Σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε για αισθητή επίδραση όταν υπάρχουν ορισμένα μπαχαρικά στο φαγητό. Υπάρχουν μπαχαρικά που μπορούν να καταστέλλουν ή να διεγείρουν την όρεξή μας και επίσης μερικά που δροσίζουν ή ζεσταίνουν το σώμα και το μυαλό μας. Τα μπαχαρικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της υγείας κάποιου και έτσι για την πρόληψη πιθανών ασθενειών.

Υπάρχουν μπαχαρικά που θα κάνουν τη σταθερή κατάψυξή σας να φύγει

σταθερή κατάψυξη μπαχαρικών που ζεσταίνονται

Στην εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης, θα θέλαμε να ρίξουμε σήμερα μια ιδιαίτερη ματιά στα μπαχαρικά που μπορούν να κάνουν τη συνεχή κατάψυξή σας να φύγει. Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή σκέφτεστε ότι κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν μόνο ανοησίες στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες και συμφωνούμε μαζί σας για πολλά πράγματα. Κάποιος δεν μπορεί ποτέ να έχει συγκεντρώσει αρκετή γνώση για τις επιδράσεις των μπαχαρικών και μπορεί να επωφεληθεί μόνο από τα αποτελέσματά τους.

Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά σε ποια μπαχαρικά μπορούν να αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματός μας και αν είναι τυχαίο ότι από όλα αυτά τα μπαχαρικά προτιμώνται τους πιο κρύους χειμερινούς μήνες.

Η σωστή διατροφή και καρύκευμα με φαρμακευτικά φυτά μπορεί να βοηθήσει

συνεχή κατάψυξη μπαχαρικών που αναζητούν ζεστασιά

Τα γαρίφαλα τερματίζουν τη συνεχή κατάψυξή σας

Λέγεται ότι το ευγενές άρωμα γαρίφαλου θερμαίνει την καρδιά. Εάν δεν θέλετε να το πιστεύετε, μπορείτε πάντα να ελέγξετε αυτόν τον ισχυρισμό. Το γαρίφαλο οφείλει την επίδρασή του στα αιθέρια έλαια που περιέχονται στον οφθαλμό, τα οποία κυρίως περιγράφονται ως αντιφλεγμονώδη. Είτε ψήνετε με το γαρύφαλλο, μαγειρεύετε ή εισπνέετε τον ατμό του λαδιού, θα βελτιώνετε πάντα την τρέχουσα κατάστασή σας. Το άρωμα του γαρύφαλλου σας βοηθάει να αφήσετε το κεφάλι σας, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε.

Το γαρύφαλλο έχει φωτιστικό και θερμαντικό αποτέλεσμα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά

γαρύφαλλο σταθερής κατάψυξης

Θα νιώσετε πολύ καλύτερα με κανέλα, γλυκάνισο και αρκεύθου

Τραπέζι αρωματικών συνεχούς ψύξης

κοκκινοπίπερο

Ένα από τα τελευταία άρθρα ήταν για το πώς μπορείτε να προετοιμάσετε και να χαρίσετε πικάντικη σάλτσα Tabasco μόνοι σας. Το κύριο συστατικό της ζεστής σάλτσας είναι τα τσίλι, τα οποία μπορεί να είναι το δεύτερο ζεστό μπαχαρικό μας σήμερα. Εκτός από το γεγονός ότι τα τσίλι ξυπνούν τη φωτιά της ζωής που έχει αποκοιμηθεί, η υγιής θερμότητα σκοτώνει όλα τα μικρόβια και τα διεγερτικά. Ωστόσο, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να βλάψει τη λειτουργία του στομάχου, γι ‘αυτό σας συνιστούμε να παίρνετε λίγο από αυτό, αλλά να το παίρνετε τακτικά.

Με τα τσίλι, η φλόγα της ζωής δεν θα σβήσει ποτέ

συνεχή κατάψυξη μπαχαρικών καυτών λοβών

Είναι επίσης μια μεγάλη ιδέα δώρου 

συνεχή κατάψυξη μπαχαρικών καυτών λοβών υπέροχες ιδέες δώρων

Τα τσίλι κάνουν τα ποτά και το φαγητό ακόμα πιο δυνατά και καλύτερα

συνεχή κατάψυξη μπαχαρικών κόκκινη πιπεριά

συνεχή κατάψυξη μπαχαρικών καυτά τσίλι

τζίντζερ

Εάν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε ότι τα μπαχαρικά είναι μόνο για καρύκευμα, σας συνιστούμε να πίνετε ένα ζεστό τσάι τζίντζερ και να παρατηρείτε την επίδρασή του στο σώμα. Το τζίντζερ αντισταθμίζει αμέσως ένα εκκολαπτόμενο κρυολόγημα.

Με τζίντζερ ενάντια στο κοινό κρυολόγημα 

συνεχής κατάψυξη

Μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμα smoothies από τις φρέσκες ρίζες 

Συνεχής κατάψυξη μπαχαρικών τζίντζερ smoothie

Συνεχής κατάψυξη καρύκευμα ρίζα τζίντζερ

μοσχοκάρυδο

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το μοσχοκάρυδο. Η αποφυγή υπερδοσολογίας ισχύει για όλα τα καυτερά μπαχαρικά. Είναι απαραίτητο να τηρείτε τις οδηγίες χρήσης και να τις ακολουθείτε με ακρίβεια.

Το μοσχοκάρυδο μπορεί σε μικρές ποσότητες (1/2 κουταλάκι του γλυκού) να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και επίσης ενισχύει τη δύναμη της θέλησης.

Συνεχής κατάψυξη μπαχαρικών ολόκληρο μοσχοκάρυδο

μόνιμο πάγωμα μπαχαρικών μοσχοκάρυδο

κανέλα

Η κανέλα δεν είναι μόνο ένα μέρος των δημοφιλών Χριστουγεννιάτικων αρωμάτων, αλλά ένα ισχυρό φάρμακο που είναι γνωστό εδώ και αιώνες. Η εσωτερική αλλά και η εξωτερική επίδραση της κανέλας εκφράζεται ως θέρμανση, αναζωογόνηση και ενίσχυση για τη γενική κατάσταση. Προσοχή! Η κανέλα διεγείρει την όρεξη και δεν συνιστάται σε άτομα που κάνουν δίαιτα.

Συνεχής κατάψυξη μπαχαρικών κανέλα

συνεχή κατάψυξη μπαχαρικών ζεστασιά αιθέρια έλαιακάρι

Υπάρχει το υπέροχο φύλλο κάρυ, αλλά αυτό αφορά περισσότερο ένα μείγμα μπαχαρικών. Το κάρυ παρασκευάζεται διαφορετικά σε κάθε ινδικό σπίτι, αλλά πάντα πικάντικο. Τα αποτελέσματά του είναι παρόμοια με αυτά του τσίλι και του τζίντζερ.

Μόνιμα παγωμένα μπαχαρικά bunti

συνεχή κατάψυξη μπαχαρικά πολύχρωμα

κολίανδρο

Τόσο οι σπόροι όσο και τα φύλλα του κόλιανδρου περιέχουν το ισχυρό έλαιο, το οποίο είναι τόσο καλό για εμάς τελικά. Η επίδραση του κόλιανδρου θερμαίνεται επίσης, προάγει επίσης τη μνήμη και ενισχύει τη λειτουργία των οργάνων.

Συνεχής κατάψυξη μπαχαρικών σπόρων κόλιανδρου

Συνεχής κατάψυξη μπαχαρικών κόλιανδρος ζεστός

Δάφνη

Το λεπτό άρωμα της δάφνης σας βάζει πανηγυρικά στο κλίμα. Τα αιθέρια έλαια που περιέχει παίρνουν ξανά την κυκλοφορία και γενικά ηρεμούν το στομάχι.

σταθερή κατάψυξη μπαχαρικών δάφνη

συνεχής κατάψυξη

Μούρα αρκεύθου

Τα αποξηραμένα μούρα καθαρίζουν τους αεραγωγούς και αντισταθμίζουν το κρυολόγημα. Ο Juniper δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση στο σώμα και στο μυαλό.

εναλλάκτες μπαχαρικών συνεχούς ψύξης

Συνεχής κατάψυξη μπαχαρικών μπαχάρι μούρο αρκεύθου

Σταθερή κατάψυξη μπαχαρικών αρκεύθου

Σπόρος κύμινο

Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε κύμινο κατά του μετεωρισμού, αλλά οι θαυματουργοί σπόροι μπορούν να κάνουν περισσότερα από αυτό. Μεταξύ άλλων, η επίδρασή τους είναι η θέρμανση και αναζωογονεί το σώμα γενικά.

συνεχής κατάψυξη kuemmel

κουρκούμη

Με τις εξαιρετικές γευστικές του ιδιότητες, η κίτρινη ρίζα είναι ένα από τα φαρμακευτικά φυτά. Το αποτέλεσμα είναι θερμαντικό και, σε χειρότερες περιπτώσεις, αντιφλεγμονώδες.

συνεχής κατάψυξη

Συνεχής κατάψυξη μπαχαρικών κουρκούμη

Ελπίζουμε πολύ να μάθατε και να αναγνωρίσατε κάτι ξανά μέσω των συνεισφορών μας και σας ευχόμαστε υγεία των Χριστουγέννων!

συνεχή κατάψυξη μπαχαρικών ζεστά μπαχαρικά

συνεχή κατάψυξη ζεστά μπαχαρικά

συνεχής κατάψυξη μπαχαρικά γυναίκα τρέμει στη δουλειά

συνεχής κατάψυξη

συνεχή κατάψυξη μπαχαρικών ζεστό λοβό τσάι βάλσαμο