Ένας λεκές από καφέ είναι ενοχλητικός, άσχημος και μπορεί να καταστρέψει σημαντικές συναντήσεις, τη διάθεσή μας, ακόμη και την τέλεια εικόνα. Ο καθένας χύνει το αγαπημένο του ποτό. Αυτό μπορεί να σας συμβεί στη δουλειά, πριν από μια σημαντική συνάντηση ή όταν βγείτε το πρωί. Ακόμα και στο σπίτι, το όμορφο χαλί ή ο μοντέρνος καναπές δεν φαίνονται τόσο υπέροχα αφού χύσετε τον καφέ πάνω του. Ωστόσο, μπορείτε να αφαιρέσετε έναν λεκέ από φρέσκο ​​καφέ χρησιμοποιώντας πολύ απλές θεραπείες στο σπίτι. Ακόμα και αφού στεγνώσει, υπάρχουν καλές λύσεις. Μην πανικοβληθείτε λοιπόν! Ακολουθούν οι απλές συμβουλές και ιδέες μας με εύκολα προσβάσιμους πόρους. Ας ελπίσουμε ότι θα σας γλιτώσουμε από περιττό άγχος και ενοχλητικές καταστάσεις. Κολλήστε με αυτό?

Οι λεκέδες από φρέσκο ​​καφέ συνήθως αφαιρούνται πολύ εύκολα

Οι τάσεις καθαρισμού μπλούζας λεκέδες καφέ

Υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό με χλιαρό νερό

Εάν χύσετε τον καφέ στον εαυτό σας εν κινήσει, στη δουλειά ή σε ένα εστιατόριο, γίνεται κρίσιμο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αφαιρέσετε τον λεκέ του καφέ με μέσα που μπορείτε να βρείτε παντού. Όπου και αν βρίσκεστε, συνήθως υπάρχει μια τουαλέτα υγρού σαπουνιού κοντά! Maybeσως υπάρχει μια γωνιά κουζίνας στο γραφείο με υγρό πλυσίματος.

Ρωτήστε το στο καφέ ή το εστιατόριο! Απλώστε λίγο υγρό ή υγρό σαπούνι στο λεκέ και βρέξτε την περιοχή. Το νερό που χρησιμοποιείται θα πρέπει ιδανικά να είναι χλιαρό. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με το στεγνωτήριο χεριών. Εναλλακτικά, μπορείτε να σκουπίσετε την περιοχή με ένα στεγνό πανί ή πετσέτα.

Απολαύστε τον καφέ σας! Οι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα!

Ο καφές λερώνει τα οικιακά κόλπα

Άλλες αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για λεκέδες από καφέ

Μερικές φορές χύνετε τον καφέ λίγο πριν φύγετε από το διαμέρισμα. Έχετε χρόνο να αλλάξετε γρήγορα, αλλά όχι να αφαιρέσετε αμέσως τον λεκέ. Το βράδυ έχει ήδη στεγνώσει και ο καθαρισμός είναι πιο δύσκολος. Οι ακόλουθες θεραπείες στο σπίτι θα βοηθήσουν επίσης με λεκέδες σε χαλιά και καναπέδες.

Συμβαίνει ξανά και ξανά να χύνετε τον καφέ πάνω σας!

Καθαρή μπλούζα με λεκέδες καφέ

ξύδι

Φυσικά και το κάνετε Ξίδι με ουδέτερο χρώμα, για να αφαιρέσετε τον λεκέ από τον καφέ. Η ποσότητα ξιδιού που χρησιμοποιείται σχετίζεται με το μέγεθος του λεκέ. Σε κάθε περίπτωση, η πληγείσα περιοχή πρέπει να καλύπτεται άφθονα. Αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε απαλά το πρωί. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να το στεγνώσετε με πιστολάκι μαλλιών.

 Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε λεκέδες καφέ από χαλιά με απλά μέσα

Ο καφές λεκιάζει καθαρό χαλί

μπύρα

Ρίξτε λίγη μπύρα στο λεκέ και στη συνέχεια τρίψτε την περιοχή. Μετά από λίγα λεπτά, η περιοχή θα πρέπει να ξεθωριάσει ή ακόμα και να φύγει. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να επαναλάβετε μερικές φορές. Στο τέλος, πρέπει να ξεπλύνετε ξανά με χλιαρό νερό και να στεγνώσετε.

Ακόμα και οι παλαιότεροι λεκέδες καφέ μπορούν να αφαιρεθούν με οικιακές θεραπείες!

Αφαιρέστε τους λεκέδες από καφέ Συμβουλές για το σπίτι

άλας

Ρίξτε αλάτι στον λεκέ του καφέ και αφήστε για περίπου μισή ώρα. Βρέξτε την περιοχή και ξεβγάλτε. Αφήστε να στεγνώσει και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα για ευαίσθητα υφάσματα

Με μερικούς καναπέδες και χαλιά υπάρχει κίνδυνος ξεθώριασης ή μηχανικής βλάβης στις ίνες. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα ή μαγειρική σόδα για να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας εσωτερικά αντικείμενα σε βέλτιστη κατάσταση. Διασκορπίστε την πληγείσα περιοχή και ρίξτε χλιαρό νερό πάνω της. Τελικά θα μπορούσατε να καθαρίσετε τη βρώμικη περιοχή. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Αφού στεγνώσει η μαγειρική σόδα ή το μπέικιν πάουντερ, μπορείτε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα με την ηλεκτρική σκούπα.

Μην χαλάσετε την απόλαυση του καφέ από φόβο λεκέδων

Νόστιμος καφές Αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ

Σόδα

Εάν ο λεκές δεν είναι πολύ μεγάλος και δεν έχετε κάτι άλλο μαζί σας, μπορείτε να αγοράσετε αφρώδες νερό. Χύστε λίγο από αυτό στο λεκέ και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα. Επαναλάβετε μερικές φορές εάν είναι απαραίτητο. Προσπαθήστε να μην κάνετε τον λεκέ του καφέ ευρύτερο.

Οι φρέσκοι λεκέδες καφέ μπορούν να αφαιρεθούν με λίγο υγρό πλύσης ή υγρό σαπούνι!

Απόλαυση καφέ Καθαρισμός λεκέδων καφέ Συμβουλές

Υγρά μαντηλάκια

Αυτό το φάρμακο θα μπορούσε να είναι αρκετά χρήσιμο, ειδικά για μικρότερους λεκέδες. Μπορείτε να αφαιρέσετε τον λεκέ από τον καφέ με ένα υγρό πανί. Πρέπει να σκουπίσετε για να μην εξαπλωθεί. Τέλος, μπορείτε να ξεπλύνετε με μεταλλικό ή απλά χλιαρό νερό.

Μερικές φορές οι λεκέδες του καφέ μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με αφρώδες νερό

Αφαιρέστε τους λεκέδες του καφέ με έξυπνα κόλπα