Έμμεσος φωτισμός στο πλαίσιο των τελευταίων τάσεων

Μπορούμε να φωτίσουμε τα σπίτια μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Και υπάρχουν πάντα διαφορετικοί λαμπτήρες και η σωστή απόφαση μεταξύ τους είναι πολύ σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχία. Εδώ έρχεται το έμμεσο φωτισμό ακόμα πολύ λίγο χρησιμοποιημένο.

Γνωρίζατε πραγματικά ότι η αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική ακόμη και στον αρχαίο κόσμο; Ακόμα και τότε, οι άνθρωποι είχαν επίγνωση των ψυχολογικών επιπτώσεών τους στους ανθρώπους.

Τίποτα θεμελιώδες δεν έχει αλλάξει από τότε.

Ακόμα και σήμερα, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές θέλουν τον φωτισμό να είναι έτσι ώστε να προσαρμόζεται τέλεια στο ρυθμό των ανθρώπων.

Γνωρίστε τα οφέλη του έμμεσου φωτισμού?

έμμεσος φωτισμός τοίχος λευκός φωτεινός τοίχος σχεδιασμός μοντέρνος

Ο φωτισμός είναι σωστός όταν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αρχιτεκτονικής αντίληψης. Αυτό πρέπει να το δείξεις στα καλύτερά του. Τα έπιπλα και ο φωτισμός συμβαδίζουν επίσης. Δεν μπορούν να προβληθούν ξεχωριστά το ένα από το άλλο.

Για να μπορεί ο φωτισμός να πληροί όλα τα κριτήρια που αναφέρονται, θα πρέπει ιδανικά να σχεδιαστεί από την αρχή κατά την κατασκευή ενός σπιτιού και τον εσωτερικό του σχεδιασμό.

Υπάρχει επίσης μια πρακτική πλευρά σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων χώρο για καλώδια και συνδέσεις ρεύματος. Είναι πολύ πιο άβολο όταν πρέπει να σπάσεις τους τοίχους που έχουν ήδη βαφτεί για να ενσωματώσεις τον φωτισμό.

Έμμεσος φωτισμός τοίχου και οροφής 

Έμμεσος φωτισμός στο διάδρομο, σχεδιασμός τοίχων και οροφών

Μετατρέψιμος φωτισμός

Ο φωτισμός μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη του σπιτιού σας. Στα ολοένα και μικρότερα διαμερίσματα στα οποία ζούμε, αυτό έχει μεγάλη σημασία. Ο μετατρέψιμος φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το πλαίσιο. Κατά κανόνα, οι πιο σύγχρονες λύσεις έχουν μηχανισμούς για τη ρύθμιση του επιπέδου φωτός και την αλλαγή του χρώματος.

Ο φωτισμός μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη του σπιτιού σας

έμμεσο φωτισμό οροφή ανοιχτό σαλόνι κουζίνα νησί τσιμεντένιος τοίχος

Συνδυασμοί διαφορετικών φώτων

Για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο δωμάτιο, συνδυάζονται διαφορετικοί τύποι φώτων σε μοντέρνα διαμερίσματα. Υπάρχει φωτισμός περιβάλλοντος, προβολείς και η διάδοση του φυσικού φωτός μέσα στο δωμάτιο ενισχύεται επίσης από καθρέφτες και επιφάνειες καθρεφτών.

Συνδυάστε διαφορετικές πηγές φωτός και δημιουργήστε μια μοντέρνα ατμόσφαιρα

έμμεσο φωτισμό οροφή μοντέρνο εσωτερικό σαλονιού

Ο φωτισμός ως διαχωριστικό δωματίου

Μια από τις πιο σημαντικές τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή είναι η χρήση του φωτισμού ως διαχωριστικό δωματίου. Χρειάζεστε γνήσια εφαρμοζόμενες γνώσεις και δεξιότητες. Γιατί, αφενός, πρέπει να έχεις μια αίσθηση ώστε να δημιουργείται μια γενικά ευχάριστη ατμόσφαιρα και οι διαφορετικοί τομείς να είναι ακόμα σαφώς καθορισμένοι. Ταυτόχρονα, ο διαχωρισμός σε ζώνες σε μικρά διαμερίσματα μπορεί να περιγραφεί ως μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις. Αυτή η μέθοδος καθιστά το περιβάλλον τόσο ατομικό όσο και μοντέρνο. Αυτή η τάση συμβαδίζει κυρίως με τον μινιμαλισμό. Μας κερδίζει μέσω της υψηλής ποιότητας και της ελάχιστης κατανάλωσης υλικών.

Έμμεσος φωτισμός στο κλιμακοστάσιο

έμμεσος φωτισμός οδήγησε σκαλοπάτια

Επίγνωση του ψυχολογικού αντίκτυπου

Η επίγνωση του ψυχολογικού αντίκτυπου παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Το χρώμα, το πάχος και η κατεύθυνση είναι καθοριστικά κριτήρια. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό στις κρύες εποχές, όταν περνάτε πολύ χρόνο στο σπίτι.

Ο ρόλος του έμμεσου φωτισμού στις τρέχουσες τάσεις

ο έμμεσο φωτισμό εγγράφεται φυσικά στις τρέχουσες τάσεις που περιγράφονται. Συχνά μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στο σχέδιο, καλύπτει μεγαλύτερες περιοχές και φωτίζει τις σκοτεινές γωνίες. Το ενσωματωμένο μοντέρνο έμμεσο φωτισμό είναι επίσης κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αλλάξει το χρώμα και τη δύναμή του μέσω ελέγχου.

Οι βιτρίνες με έμμεσο φωτισμό είναι μοντέρνες

βιτρίνα έμμεσου φωτισμού led με διακοσμητικά αντικείμενα

Μοντέρνο φωτιστικό τοίχου από σκυρόδεμα

έμμεσο φωτισμό led φωτιστικό τοίχου σε τσιμεντένιο σαλόνι

Μπορεί ακόμη και να συνδυαστεί πολύ καλά με το φυσικό φως της ημέρας.

Ο ρόλος του έμμεσου φωτισμού στα σύγχρονα σπίτια μπορεί επίσης να εξηγηθεί πολύ καλά χρησιμοποιώντας ένα σαφές παράδειγμα. Αυτό έρχεται από μόνο του σε ένα μεγάλο δωμάτιο με ανοιχτό σχέδιο. Εδώ θα δημιουργούσε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στις σκοτεινές περιοχές. Πάνω απ ‘όλα, θα ήταν προσαρτημένα στις όχι και τόσο φωτεινές γωνίες. Επιπλέον, θα οδηγήσει στον ορισμό των διαφόρων τομέων.

Δεδομένου ότι μια μεγάλη ατμόσφαιρα συνήθως εκπληρώνει πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα, χρειάζεστε επίσης διαφορετικές χρωματικές διαθέσεις. Οι σύγχρονες λύσεις έμμεσου φωτισμού μπορούν επίσης να είναι σημαντικές σε αυτό το πλαίσιο.

Ο έμμεσος φωτισμός είναι αναπόσπαστο μέρος των σύγχρονων τάσεων και θα συμβαίνει όλο και περισσότερο

έμμεσο φωτισμό ιδέες σαλονιού μοντέρνα επίπλωση

Φωτισμός οροφής LED 

ιδέες φωτισμού έμμεσου φωτισμού οροφής δωματίου

Δημιουργήστε ένα ζεστό και φωτεινό υπνοδωμάτιο

ιδέες έμμεσου φωτισμού υπνοδωματίου οροφής

Φωτισμός οροφής στο μοντέρνο σαλόνι

έμμεσο φωτισμό καθιστικό καθιστικό

Μοντέρνος σχεδιασμός τοίχου με διακοσμητικό τζάκι

έμμεσο φωτισμό οροφή σαλόνι στήσιμο τζάκιέμμεσο φωτισμό τοίχου εξειδικευμένη ντουλάπα ιδέες έμμεσου φωτισμού επένδυση ξύλου τοίχου

Ιδέες για φωτισμό στο μπάνιο

έμμεσο φωτισμό led οροφής και δαπέδου μπάνιου έμμεσος φωτισμός led σύγχρονες ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού μπάνιουιδέες σχεδιασμού μπάνιου έμμεσου φωτισμού τοίχου ιδέες σχεδιασμού μπάνιου έμμεσου φωτισμού τοίχου έμμεσος φωτισμός τοίχοι ιδέες μπάνιου boton τοίχοι

Έμμεσος φωτισμός και στον κήπο

έμμεσος φωτισμός led φωτισμός μοντέρνος