ψηφιακή φωτογραφία las muertas art

Η ψηφιακή φωτογραφία φέρνει την ανατριχιαστική ομορφιά στο προσκήνιο

Mightσως αναρωτιέστε τι σχέση έχει η ψηφιακή φωτογραφία με τον θάνατο; Αυτό δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Αυτό γίνεται καλύτερα αισθητό μέσω της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού είναι οι αριστοτεχνικές, κάπως ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Τιμ Τάντερ.

Στη σειρά φωτογραφιών του Las Muertas συνειδητοποίησε την ερμηνεία του για τη βασίλισσα των νεκρών. Πήρε όλη του την έμπνευση από την Ημέρα των Νεκρών.

Dia de los Muertos – η ημέρα των νεκρών είναι μια από τις πιο σημαντικές διακοπές στο Μεξικό. Αυτό το φεστιβάλ έχει τις ρίζες του στον πολιτισμό των Αζτέκων και γιορτάζεται για περισσότερα από 3000 χρόνια. Η θεά που παίζει τον κύριο ρόλο είναι η Mictecacihuatl – η βασίλισσα του Mictlan, του κάτω κόσμου. Κυβερνά τη μετά θάνατον ζωή και τη λατρεύουν οι ζωντανοί αυτήν την ημέρα. Ο θρύλος λέει ότι η Mictecacihuatl ήταν μια αθώα νεαρή κοπέλα όταν θυσιάστηκε. Η ημέρα των νεκρών γινόταν παλιά το καλοκαίρι. Με την εξάπλωση του καθολικισμού, το πανηγύρι αναβλήθηκε για την 1η και 2 Νοεμβρίου για να αντιστοιχεί στη γιορτή των Αγίων Πάντων. Σήμερα, το Dia de los Muertos γιορτάζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής καθώς και στις ΗΠΑ. Την ημέρα αυτή, πολλοί βωμοί σχηματίζονται από τους ανθρώπους που λατρεύουν τους νεκρούς τους με αυτόν τον τρόπο. Ονομάζονται ofrendas – προσφορές. Αυτά γεμίζουν με τα αγαπημένα πιάτα και ποτά του νεκρού καθώς και πολλά γλυκά. Παντού μπορείτε να δείτε υπέροχες γιρλάντες κατιφέ, γιατί στο Μεξικό αυτό είναι το λουλούδι των νεκρών. Χαρακτηριστικά αυτού του φεστιβάλ είναι τα κρανία ζάχαρης και τα φαντασματωμένα λερωμένα πρόσωπα που συναντάτε παντού.

Έμπνευση Dia de los Muertos

ψηφιακή φωτογραφία τέχνη φωτογραφία las muertas

Οι γυναίκες που είναι ανατριχιαστικά όμορφα ντυμένες και μακιγιαρισμένες ονομάζονται Las Muertas, είναι επίσης οι πραγματικοί χαρακτήρες στην καλλιτεχνική φωτογραφία του Tim Tadder. Με τη βοήθεια της μακιγιέζ Krisztianna και της σχεδιάστριας Julia Reeser, τα μοντέλα μεταμορφώθηκαν σε μυστικιστικές φιγούρες που πραγματικά αξίζουν θαυμασμό. Θαυμάστε αυτόν τον μαγικό κόσμο που δημιουργήθηκε από την ψηφιακή φωτογραφία και αφήστε τη μαγική δύναμη αυτής της ανατριχιαστικής ομορφιάς να λειτουργήσει πάνω σας.

Πολύχρωμο και φάντασμα ταυτόχρονα

ψηφιακή φωτογραφία las muertas tim tadder

Περιπλανώμενοι στη σφαίρα των νεκρών

ψηφιακές φωτογραφίες τέχνης

Μια παράξενη αντίθεση

ψηφιακή φωτογραφία dia de los muertos art

Μεγαλοπρεπές και μυστικιστικό

ψηφιακές φωτογραφίες καλές τέχνες

Φρικτό και μοναδικό

ψηφιακή φωτογραφική τέχνη φωτογράφος tim tadder

Οι παλιές παραδόσεις αναβίωσαν

ψηφιακή φωτογραφία las muertas art

Περαιτέρω πληροφορίες για το Dia de los Muertos:

Αριστοτεχνικά αναπληρωμένο για την ημέρα των νεκρών

ψηφιακή φωτογραφία las muertas art art

Χαρακτηριστικό κοστούμι μιας γυναίκας μπροστά σε ένα φαινόμενο

ψηφιακή φωτογραφία παραδοσιακό Μεξικό

Τα τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στη διακόσμηση

ψηφιακή φωτογραφία τέχνη τέχνη μεξικό

Νεαρή γυναίκα με υπέροχα αξεσουάρ μαλλιών από φρέσκα λουλούδια

τέχνη ψηφιακής φωτογραφίας

Στοιχειώνεται όλη την ημέρα των νεκρών

ψηφιακή φωτογραφία μεξικό φεστιβάλ dia de los muertos

Σύγχρονη ερμηνεία

φεστιβάλ ψηφιακής φωτογραφίας του Μεξικού

Ένα παράξενο ζευγάρι

ψηφιακή φωτογραφία mexico las muertas

Λατρεύοντας τους νεκρούς με στυλ

ψηφιακή φωτογραφία παράδοση του Μεξικού