Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, διαφημιστικά μοτίβα ή φωτογραφίες για έναν κατάλογο, στην κοινωνία που βαραίνει την εικόνα μας είναι όλο και πιο σημαντικό να διαφοροποιούμαστε από τον ανταγωνισμό όταν πρόκειται για την παρουσίαση προϊόντων. Τι είναι σημαντικό στη φωτογραφία προϊόντων; Σε τι διαφέρει μια διαφημιστική φωτογραφία από μια φωτογραφία προϊόντος; Οι διαφημιστικές φωτογραφίες έχουν ως στόχο να διεγείρουν συναισθήματα και να διηγούνται ιστορίες, οι φωτογραφίες των προϊόντων παρουσιάζουν τα προϊόντα που προσφέρονται στο καλύτερο δυνατό φως.

Ποιος δεν είχε την εμπειρία; Μη ελκυστικές, κακώς εκτεθειμένες εικόνες σε διαδικτυακά καταστήματα που έχουν αρνητική επίδραση στην αγοραστική συμπεριφορά. Οι διεγερτικές φωτογραφίες με υψηλή ανάλυση έχουν γίνει απαραίτητες τόσο στη διαφήμιση όσο και στη λιανική. Πριν μπορέσετε να τραβήξετε τις πρώτες φωτογραφίες, τίθεται το ερώτημα του βέλτιστου τεχνικού εξοπλισμού. Εάν οι εικόνες δεν πρόκειται να εκτυπωθούν μεγαλύτερες από τη μορφή DIN A4, σχεδόν οποιαδήποτε κάμερα συστήματος είναι η σωστή. Οι χειροκίνητες ρυθμίσεις κάμερας και έκθεσης είναι απαραίτητες, έτσι ώστε η φωτεινότητα να μπορεί να ρυθμιστεί με το χέρι. Μια κάμερα με ανάλυση 8 MP είναι στην πραγματικότητα αρκετή για να έχετε όμορφες, εκτυπώσιμες εικόνες.

μάθετε να τραβάτε φωτογραφίες επαγγελματικές φωτογραφίες τραβήξτε φωτογραφίες

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι συνιστούν τη χρήση τρίποδου, έτσι ώστε η κάμερα να μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια. Σχεδόν κάθε κάμερα διαθέτει πλέον φακό ζουμ ή κιτ με μεταβλητή εστιακή απόσταση. Αυτά είναι ιδανικά για φωτογράφιση προϊόντων. Στην περίπτωση κάμερας με εναλλάξιμο φακό, η υψηλότερη ποιότητα επιτυγχάνεται με σταθερό εστιακό μήκος. Εάν εργάζεστε με τσιπ πλήρους μορφής, το ιδανικό εστιακό μήκος είναι μεταξύ 70 mm και 150 mm.

μάθετε να τραβάτε φωτογραφίες πρακτικές συμβουλές που αξίζει να γνωρίζετε τη φωτογραφία προϊόντων

Κριτήρια για επιτυχημένη φωτογράφιση προϊόντων:

  • η σωστή προοπτική
  • ανησυχούν για μικρές λεπτομέρειες
  • τον βέλτιστο φωτισμό

Ένα παράθυρο που βλέπει προς τα βόρεια προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες φωτισμού. Κατά κανόνα, υπάρχει μια σταθερή κατάσταση φωτισμού εδώ, χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Συνιστάται η λήψη φωτογραφιών τις φωτεινές ημέρες, γεγονός που καθιστά την κάμερα να αναβοσβήνει περιττή. Βεράντες και σκιερά σημεία στο μπαλκόνι είναι εξίσου κατάλληλα.

μάθετε να τραβάτε φωτογραφίες πρακτικές συμβουλές επαγγελματική φωτογραφία προϊόντων

Ορισμένα από τα υλικά που είναι απαραίτητα για υπέροχες φωτογραφίες προϊόντων μπορούν να βρεθούν στο σπίτι. Το λευκό χαρτόνι, για παράδειγμα, είναι πολύ κατάλληλο ως επιφάνεια. Τα προϊόντα πρέπει να παραμένουν σταθερά στη θέση τους, αυτό απαιτεί μερικούς μικρούς βοηθούς. Για αόρατη στερέωση και κάλυψη, η διπλή κολλητική ταινία, η κολλητική πάστα και το νάιλον νήμα είναι μια μεγάλη ανακούφιση. Τα προϊόντα που δεν έχουν συμπληρωθεί, όπως οι σακούλες, μπορούν να σταθμιστούν με απλά υλικά.

μάθετε να τραβάτε φωτογραφίες πρακτικές συμβουλές κόλπα επαγγελματικές συμβουλές

Στη φωτογραφία προϊόντων, η αισθητική και η δημιουργικότητα είναι σημαντικές εκτός από τις τεχνικές απαιτήσεις. Οι ελκυστικές εικόνες αυξάνουν το ενδιαφέρον των αγοραστών πολλές φορές, οπότε θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χρόνος για την επεξεργασία εικόνας. Η ευθυγράμμιση, η περικοπή και η διόρθωση του τόνου μετατρέπουν μια όμορφη φωτογραφία σε μια φανταστική λήψη. Βρείτε έναν επαγγελματία εδώ Οδηγός φωτογραφίας προϊόντων.

Καλή διασκέδαση και επιτυχία με τη φωτογραφία σας!

 μάθετε να τραβάτε φωτογραφίες πρακτικές συμβουλές συμβουλές φωτογραφίας προϊόντων