Κλιμτ την εικόνα του φιλιού

Κλιμτ το φιλί και τη λαχτάρα

Το “The Kiss” είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του Art Nouveau και ο πιο διάσημος πίνακας του Gustav Klimt. Η αρχική εικόνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αυστριακή γκαλερί Belverdere.

Το φιλί είναι ένας τετράγωνος πίνακας (180cm x 180cm), που δημιουργήθηκε μεταξύ 1908-1909, τον οποίο η ιστορία της τέχνης περιγράφει ως τη «χρυσή φάση» του καλλιτέχνη..

Η δημοτικότητα των πινάκων αυτής της περιόδου σχετίζεται με τη χρήση χρυσού χαλκού. Η βυζαντινή ζωγραφική, την οποία γνώρισε ο ίδιος ο Κλιμτ σε ένα ταξίδι στη Ραβέννα, χρησιμεύει ως μοντέλο.

Το bösendorfer Stadtsalon στη Βιέννη είναι υπερήφανο που μπορεί να δείξει ένα πιάνο με πιάτα Klimt

Κλιμτ το φιλί του κακού χωριά μοντέλο

Τα υλικά και τα χρώματα προκαλούν μαγικούς και θρησκευτικούς συνειρμούς. Η πλούσια διακόσμηση υποδηλώνει επίσης υλικό και πνευματικό πλούτο. Παρεμπιπτόντως, αυτά είναι σαφή χαρακτηριστικά του Art Nouveau.

Ιστορία καταγωγής

Υπάρχουν αρκετές ιστορίες για το πώς προέκυψε η εικόνα. Το πιο γνωστό είναι ότι οι δύο εραστές στο κέντρο της εικόνας, ο Klimt και η αγαπημένη του Emilie, είναι.

Το φιλί από τον Κλιμτ, εκπροσωπούμενο από έναν Σύρο καλλιτέχνη δρόμου

Klimt the Kiss Συριακή τέχνη δρόμου

Το χρυσό μοτίβο ως θήκη κινητού τηλεφώνου

Κλιμτ τη θήκη του φιλιού

Μια άλλη ιστορία λέει ότι ο Κλιμτ έλαβε μια παραγγελία από έναν κόμη. Ο κόμης ήταν ερωτευμένος με μια κυρία που περίμενε το πορτρέτο της οποίας κουβαλούσε πάνω σε ένα κρεμαστό κόσμημα σε ένα κολιέ. Η επιθυμία του ήταν ο Κλιμτ να απεικονίσει την εικονιζόμενη κυρία που φιλιόταν με τον κόμη. Ο Γκούσταβ Κλιμτ εκπλήρωσε την παραγγελία του και έτσι και την επιθυμία του κόμη. Μια ερώτηση ήταν ασαφής: γιατί οι ερωτευμένοι δεν φιλιούνται πραγματικά; Ο Κλιμτ υποστήριξε ότι ήθελε να εκφράσει την επιθυμία, τη διάθεση, την ατμόσφαιρα λίγο πριν το φιλί. Η δονητική τρυφερότητα που το φιλί μετατρέπεται σε συγχώνευση αγάπης και πάθους.

Το φιλί του Κλιμτ είναι σύμβολο πίστης στην αιώνια αγάπη

Κλιμτ το κέικ φιλί

Ο πίνακας, ηλικίας άνω των 100 ετών, εκτιμάται ιδιαίτερα από τους νέουςΚλιμτ το φιλί στο χώρο εργασίας

Ως ένα κομμάτι ή μια ολόκληρη εικόνα – το φιλί του Klimt είναι πάντα αναγνωρίσιμο

Κλιμτ το φιλί του ισπανικού τοίχου

Ο Κλιμτ αποκάλυψε αργότερα σε στενούς φίλους του ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής του ερωτεύτηκε την κυρία από το τρέιλερ, γι ‘αυτό παρουσίασε το φιλί ως λαχτάρα.

έννοια

Το φιλί είναι μια εικόνα που αντιπροσωπεύει την αιώνια στιγμή της ηδονής. Η εικόνα είναι πιθανώς μια έκφραση της αιώνιας αγάπης μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Ο Klimt the Kiss είναι επίσης χαρούμενος για μια αξιόλογη επιτυχία σήμερα. Το πορτρέτο των δύο εραστών και η αθάνατη αγάπη είναι ένα προτιμώμενο μοτίβο λόγω του θετικού του χάρισμα.

Σήμερα μπορείτε να δείτε το μοτίβο της εικόνας σε διάφορα αξεσουάρ 

Klimt το φιλί ήταν υπέροχο

Απλώς δεν κουράζεστε να βλέπετε αυτή τη συγχώνευση σχημάτων και χρωμάτων

Κλιμτ την τσάντα με τα φιλιά

Το φιλί του Γκούσταβ Κλιμτ αντανακλά τις πεποιθήσεις και τις αξίες της Αρτ Νουβό

Κλιμτ το τατουάζ φιλί