γλυπτά κήπου γυναίκα κύκνος

Ζωηρά γλυπτά πράσινου κήπου

Τα ζωντανά πράσινα γλυπτά του κήπου δεν είναι τίποτα το νέο από μόνο του. Η ανθρωπότητα το γνωρίζει εδώ και αιώνες. Ανέκαθεν κοσμούσαν τα δικαστήρια των ηγεμόνων και των ευγενών. Τώρα έχουν φτάσει και στις πολύ μοντέρνες εκδοχές τους. Συνδυάζουν τις καλύτερες παλιές παραδόσεις και εγγράφονται υπέροχα στους σύγχρονους κήπους μας με τις ξεκάθαρες γραμμές και τον τέλειο σχεδιασμό τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χαρακτηρίζονται επίσης από τον δροσερό πολύχρωμο χαρακτήρα τους.

Ας ανατρέξουμε στη Ρώμη

Τα ζωντανά πράσινα γλυπτά κήπου που απεικονίζουν ανθρώπους και ζώα είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Γνωρίζατε ότι η γλυπτική του κήπου ήταν επίσης χρωματισμένη τότε; Έτσι, τα γλυπτά του κήπου ήταν απλώς ένα ισοδύναμο αυτού.

Και λίγο ακόμη ιστορία

Θα μπορούσε κανείς φυσικά να γράψει πολλά για την ιστορική εξέλιξη των πράσινων γλυπτών. Αλλά θέλουμε να επισημάνουμε μερικές πολύ άθλιες στιγμές. Τότε, πολλά γίνονταν από το κοινό δέντρο κουτιού. Οι τεχνικές και οι ιδέες αναπτύχθηκαν τόσο πολύ τότε που μπορείτε ακόμα να αντλήσετε έμπνευση από αυτές σήμερα.

Κατάλληλοι θάμνοι για τα ζωντανά γλυπτά του κήπου

γλυπτά κήπου ελέφαντας αγγλικός κήπος

Τα ζωηρά πράσινα γλυπτά κήπου αντιπροσωπεύουν έτσι θάμνους κομμένους σε ένα συγκεκριμένο σχήμα.Για τα καλά αποτελέσματα, χρειάζεστε χαμηλά είδη που είναι αειθαλή και έχουν φύλλα. Όλα τα άλλα θα ήταν επίσης κατάλληλα. Αλλά στην τελευταία περίπτωση θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολύ περισσότερη φαντασία.

Η τέλεια εμφάνιση είναι αποτέλεσμα αιώνων

Αν θέλετε να επιτύχετε ένα υπέροχο και όμορφο σχήμα, τότε θα πρέπει να κάνετε υπομονή. Πρέπει να εργαστείτε για την πλήρωση των κενών χώρων για πολλά χρόνια. Αλλά αν συνεχίζετε μπρος -πίσω, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τα πιο περίπλοκα σχήματα.

Με τους θάμνους που έχουν επιλεγεί για τα ζωντανά πράσινα γλυπτά του κήπου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εντατική λίπανση την άνοιξη. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε τυπικά ψαλίδια κήπου, μόνο ψαλίδια καλής ποιότητας. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να χαλάσετε τα αποτελέσματα που ήταν καλά μέχρι τώρα.

Γεωμετρικές φιγούρες πυξάρι

γλυπτά κήπου boxwood art garden

Τα ζωντανά γλυπτά και οι εποχές

Εξαρτάται πολύ από τον τύπο του θάμνου. Αλλά ως επί το πλείστον η άνοιξη και μερικές φορές το καλοκαίρι είναι οι κατάλληλες εποχές στις οποίες θα πρέπει να δουλέψετε πάνω στα υπέροχα ζωντανά έργα. Αυτή τη στιγμή, τα αειθαλή φυτά αναπτύσσονται πολύ πιο έντονα. Το πυξάρι θα ήταν ένα παράδειγμα. Η περίοδος Απριλίου έως Ιουνίου θα ήταν η καλύτερη στιγμή για να δουλέψετε στο σχήμα που θέλετε.

Εργατική μέλισσα και λουλούδι

γλυπτά κήπου λουλούδια μέλισσας

Τα σωστά όργανα και άλλες συμβουλές

Ας ολοκληρώσουμε με το ποια θα ήταν τα σωστά όργανα για τη δημιουργία ζωντανών γλυπτών κήπου και θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε με μερικές ακόμη συμβουλές. Χρησιμοποιείτε μόνο καθαρά όργανα. Διαφορετικά κινδυνεύετε να μολύνετε το φυτό. Εάν αρρωστήσει, η δουλειά σας σίγουρα θα ήταν σχεδόν άσκοπη στο τέλος. Ο σημαντικός κανόνας είναι ότι κόβετε τα κλαδιά και όχι τα φύλλα. Να γνωρίζετε ότι αυτό θα αποδυναμώσει το φυτό. Έτσι θα χρειαστεί γονιμοποίηση αμέσως μετά.

Στο τέλος του θέματος με τα ζωντανά γλυπτά, θέλουμε να σας επισημάνουμε να κάνετε τα πάντα με υπομονή και όχι πολύ γρήγορα. Η μεγαλύτερη περίοδος θα αποδώσει με τα καλά αποτελέσματα.

  Βούδας στον κήπο

γλυπτά κήπου διαλογισμός Βούδας

Πολύχρωμη φάλαινα δολοφόνος

γλυπτά κήπου πολύχρωμη φάλαινα δολοφόνος

Βόσκοντας μονόκερος – παραμυθένιος και μυστικιστικός

γλυπτά κήπου πολύχρωμος μονόκερος

Χαμαιλέοντας στο δέντρο

γλυπτά κήπου παχύφυτα χαμαιλέοντας

Νυχτερινή κουκουβάγια

γλυπτά κήπου κουκουβάγια

Fishάρια κολύμβησης

γλυπτά κήπου ψάρια χυμώδης βλάστηση

Ο αστείος βάτραχος

γλυπτά κήπου βάτραχος βοτανικός κήπος

Αγγλικός κήπος με καθαρές γραμμές

γλυπτά κήπου γεωμετρικά σχήματα αγγλικός κήπος

Υπέροχη – θεότητα με φίδι δράκου

γλυπτά κήπου θεότητα ελαφιού ελαφιού ελαφιού

Μια διασκεδαστική οικογένεια

γλυπτά κήπου πράσινα γουρούνια

Ο μικρός βάτραχος

γλυπτά κήπου βάτραχος πάρκο

Πίνοντας γυναίκα του δάσους

γλυπτά κήπου καταρράκτης μητέρας φύσης

Η φύση ως γυναίκα

γλυπτά κήπου άλογα ελαφιών φύσης

Το σμήνος των παπαγάλων

γλυπτά κήπου παπαγάλος πράσινος

Πολύχρωμο πουλί του παραδείσου

γλυπτά κήπου πουλί του παραδείσου πολύχρωμη βλάστηση

Μια τεράστια πεταλούδα

γλυπτά κήπου πεταλούδα πολύχρωμα

Αγρια άλογα

γλυπτά κήπου άγρια ​​άλογα