Χαλί μοτίβου ταπισερί ατελιέ Sabine de Gunzburg

Σχεδιασμός ταπισερί από την Sabine de Gunzburg

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, η Sabine de Gunzburg εργάστηκε ως σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων σε στούντιο φίλων της. Η εύρεση κατάλληλης ταπισερί ή ταπισερί για το πάτωμα έχει αποδειχθεί ότι είναι το κύριο πρόβλημα. Έφτασε στο σημείο που η Sabine de Gunzburg αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ασία για να αναζητήσει νέα υλικά και έμπνευση για τα δικά της έργα.

Sabine de Gunzburg

Ταπετσαρίες Sabine de Gunzburg atelier

Χαλιά σχεδιαστών

Σχεδιασμός μοτίβου ταπετσαρίας ατελιέ Sabine de Gunzburg

Έχει τη δική της συλλογή που επηρεάζεται έντονα από την τέχνη των τεχνιτών από το Νεπάλ. Εννοούμε πάνω από όλα τις τεχνικές της ύφανσης και τα υλικά.

Διακοσμητικές ταπισερί

Σχεδιασμός ταπισερί ατελιέ Sabine de Gunzburg

Η συνεργασία με τον Francis Picabia

Η Sabine de Gunzburg πήρε άδεια από τον Francis Picabia να δημιουργήσει τη δική της σειρά σχεδιασμού για χαλιά. Τα κίνητρα που έπρεπε να εμφανιστούν ήταν πολύ ιδιαίτερα. Wasταν για τους καλλιτέχνες της γαλλικής πρωτοπορίας. Ο ζωγράφος Serge Poliakoff συμπεριλήφθηκε επίσης στη συλλογή. Εκτός από τη Sabine de Gunzburg, άλλοι καλλιτέχνες συμμετείχαν επίσης στο έργο. Για παράδειγμα, ο καλλιτέχνης Matthias Bitzer, ο σχεδιαστής επίπλων Vladimir Kagan και ο ευρέως αναγνωρισμένος καλλιτέχνης Frank Gehry. Η ιδιαίτερη συμβολή του Frank Gehry ήταν ότι κατάφερε να εφαρμόσει ζωγραφική με ακουαρέλες στην υφαντική μοκέτα.

Κόκκινες κουκκίδες

Μοτίβο ταπισερί με διακεκομμένο μοτίβο ατελιέ Sabine de Gunzburg

 Το μετάξι και ο ρόλος του στην υφαντουργία

Ο καλλιτέχνης τονίζει τη σημασία του μεταξιού για την ιστορία του δαπέδου και των ταπισερί. Όπως θυμάται η ίδια, ήταν πάντα κατασκευασμένα από αυτό το υλικό. Αυτή η παράδοση δεν έχει διακοπεί στις ανατολίτικες παραδόσεις που παράγουν τα πιο όμορφα έργα αυτού του είδους. Η καινοτομία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λάβει χώρα στην αλλαγή αυτού του γεγονότος. Μάλλον, αφορά την ενίσχυση της δομής των χαλιών μέσω μιας καινοτόμου φόρμουλας.

Γεωμετρικά μοτίβα και αφηρημένα στοιχεία

Tapestry Sabine de Gunzburg atelier wanddeko ideen

ατομικότητα

Το μετάξι εγγυάται την ατομικότητα σε κάθε πάτωμα ή ταπισερί. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χρώματα όλων των κομματιών είναι πάντα εντελώς διαφορετικά. Επιπλέον, ο ατομικός χαρακτήρας κάθε χαλιού είναι εγγυημένος με την επεξεργασία στο χέρι. Το τελευταίο παραμένει γεγονός ανεξάρτητα από το πόσες καινοτομίες προσθέσετε στη διαδικασία κατασκευής.

Patchwork εμφάνιση

Ταπισερί γεωμετρικό μοτίβο ατελιέ Sabine de Gunzburg

Ένας από τους λόγους για τους οποίους κάθε πάτωμα ή ταπισερί είναι τόσο πολύτιμο είναι ότι κατασκευάζεται κατά τη διάρκεια πολλών μηνών.

Έκθεση χαλιών στο στούντιο

Έκθεση ατελιέ Sabine de Gunzburg με κουκίδες μοτίβου

Η νέα ανερχόμενη μόδα των χαλιών

Τα χαλιά δαπέδου και τοίχου γίνονται όλο και πιο σημαντικά. Είναι από εκείνες τις κλασικές τάσεις που συνεχίζουν να πηγαινοέρχονται. Μέχρι πριν από πέντε ή έξι χρόνια, κανένας δεν ενδιαφερόταν πρακτικά για αυτό. Τώρα είναι και πάλι στη μόδα και έχουν μεγάλη ζήτηση από τους ανθρώπους. Το ταλέντο καλλιτεχνών όπως η Sabine de Gunzburg σίγουρα συνέβαλε σε αυτό.

Τα χαλιά είναι και πάλι μοντέρνα

Μοτίβο ταπισερί κουκίδες ατελιέ Sabine de Gunzburg

Έξυπνα μοτίβα χαλιών

Ταπετσαρία μοτίβο κόκκινες κουκίδες ατελιέ Sabine de Gunzburg

Χαλιά σχεδιαστών

Διακόσμηση τοίχου ατελιέ Sabine de Gunzburg με κουκίδες μοτίβου

Τα χαλιά Patchwork έχουν μια πολύ γοητευτική εμφάνιση

Ταπετσαρία Sabine de Gunzburg ατελιέ έγχρωμο γεωμετρικό μοτίβο

Η ίδια η σχεδιάστρια παρουσιάζει τα χαλιά δαπέδου και τοίχου της

Ταπετσαρίες Sabine de Gunzburg atelier