33 ανατολίτικα έπιπλα σαλονιού με ζωντανές αποχρώσεις

Η Βόρεια Αφρική έχει φιλοξενήσει πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες. Εκεί ζούσαν Άραβες, Ρωμαίοι και Ισπανοί. Και οι δύο επισκέφθηκαν αυτό το μέρος του κόσμου και έκαναν το σπίτι τους.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που ο μαροκινός πολιτισμός είναι τόσο πλούσιος σε τόσες πολλές διαφορετικές πολιτισμικές αποχρώσεις.

Η αρχιτεκτονική τους είναι άφθονη, ζωντανή, εμπνευσμένη από μια μεγάλη ποικιλία πηγών. Δανειστήκατε στοιχεία από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Τα μαροκινά σαλόνια είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά, πληθωρικά και πολύ μυστικιστικά.

Μαροκινό σαλόνι

Αυτά είναι γεμάτα με φωτεινά, γεωμετρικά χρώματα. Χαρακτηρίζονται από συναρπαστικά γεωμετρικά μοτίβα, βελούδινα χαλιά και φώτα με στυλ φανάρι. Δεν είναι μόνο αυτό. Τα βελούδινα σκαμπό και πολλά άλλα έντονα στοιχεία είναι επίσης μαροκινά. Σας εμπνέουν να είστε τολμηροί και υπερβολικοί.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συλλογή από υπέροχα μαροκινά δωμάτια που αναδεικνύουν το καλύτερο από το πνεύμα της γης.

Με αυτόν τον τρόπο, αυτά δεν χάνουν τη συνάφεια τους με τον κόσμο

Χρυσή ομορφιά

Άνετοι επενδυμένοι βελούδινοι καναπέδες

Γεωμετρικό σχέδιο – επικαλυμμένη πολυθρόνα

Σχεδιασμός τοίχου με ροδάκινο

Κόκκινο χαλί και πορτοκαλί μαροκινό σκαμπό

Τραπεζάκια σαλονιού με γυαλιστερή επιφάνεια

Σύγχρονη ερμηνεία του μαροκινού στυλ

Αυτό το σαλόνι εδώ δείχνει μια ασυναγώνιστη ιδέα για τη ζωή του Μαρόκου με έντονα χρώματα και διαφορετικές υφές. Αλλά θα επανέλθουμε σε αυτό σε μια στιγμή. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν απλώς μια πινελιά μαροκινής γοητείας στο δωμάτιό τους. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουν να διατηρήσουν τον κομψό, φρέσκο, σύγχρονο χαρακτήρα του σπιτιού.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας έντονες αποχρώσεις. Έρχονται από μόνα τους σε ένα δροσερό, ουδέτερο υπόβαθρο.

Υπάρχουν τόσες πολλές μέθοδοι ενσωμάτωσής τους στην ατμόσφαιρα. Αυτό περνά από διακοσμητικά μαξιλάρια, διακοσμητικές κουρτίνες, κλασικά μαροκινά χαλιά και ζεστά διακοσμητικά με λαμπρούς κόκκινους, κίτρινους και μπλε τόνους.

Σύγχρονο και μαροκινό συνδυασμένο

Προσκαλώντας λύση επίπλωσης

Η χρήση ενδιαφέρων γεωμετρικών μοτίβων και έντονων τόνων είναι μια δημοφιλής τρέχουσα τάση. Αυτό κάνει το δωμάτιο να φαίνεται κομψό και μοντέρνο, αλλά οι μαροκινές προθέσεις κυριαρχούν. Εδώ μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε καθρέφτη ή γυαλιστερές επιφάνειες καθρέφτη. Αυτό τονίζει τον ιδιότυπο χαρακτήρα του συνόλου.

Δεν θα πιστέψετε πόσο καλά κυριαρχεί το Χόλιγουντ και τα μαροκινά θέματα

Μαλακό, καφέ χαλί

Τυπική ανατολίτικη επίπλωση

Πορτοκαλί μονάδα τοίχου

Μπλε ουρανό τόνους – διακοσμητικά αντικείμενα και χαλιά

Χρωματιστό και κλασικό

Θέλουμε τώρα να αφήσουμε το ασφαλές σκηνικό των σύγχρονων ερμηνειών; Σας αρέσει μια πραγματικά παραδοσιακή προσέγγιση; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το χρώμα φόντου στο δωμάτιό σας. Το ουδέτερο φόντο σε λευκό και κρεμ δεν αρκεί πια. Το ζεστό πορτοκαλί και το καμένο πορτοκάλι είναι συχνά δημοφιλείς επιλογές. Θα προτιμούσατε μια μεσογειακή ατμόσφαιρα στο μαροκινό σαλόνι σας; Αν ναι, το aqua, το τιρκουάζ ή το γαλάζιο είναι καλές εναλλακτικές λύσεις.

Σκεπαστό κρεβάτι ημέρας

Ζεστά πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα

Μην φοβάστε λοιπόν να γεμίσετε το δωμάτιο με πολυτελείς λεπτομέρειες. Αυτά με τη σειρά τους θα πρέπει να γίνονται σε αντίθεση χρωμάτων και βαρέων μοτίβων εάν θέλετε να επιτύχετε μια αυθεντική μαροκινή εμφάνιση.

Οι κουρτίνες είναι εμπνευσμένες από τη ζωή στην έρημο στη Μέση Ανατολή. Λίγο φυσικό πράσινο, στοές και παράθυρα κλειδαρότρυπας και άλλα στοιχεία από αυτήν την περιοχή έχουν κάνει τη μαροκινή αρχιτεκτονική πιο διακοσμημένη.

Σχεδιασμός σμαραγδένιου πράσινου τοίχου

Πολλαπλά μαξιλάρια ρίψης

Έκλεκτα – δερμάτινα έπιπλα

Το σκούρο μπλε κυριαρχεί στο συνδυασμό χρωμάτων

Ζωντανό, ζωντανό συνδυασμό χρωμάτων

Φώτα, σχέδια και βελούδινες υφές

Όταν διακοσμείτε στο μαροκινό στυλ, θα πρέπει να το κάνετε χωρίς τα πλάγια και άλλα πρόσθετα τραπέζια. Όμορφα σκαλισμένα ξύλινα διακοσμητικά, έγχρωμα ευρήματα από την τοπική υπαίθρια αγορά με διάθεση από τη Μέση Ανατολή και τα υπέροχα σκαμπό έχουν μεγαλύτερη θέση σε αυτό το πλαίσιο.

Όταν στρέφετε την προσοχή σας στη διακόσμηση, τα υφάσματα και τα χρώματα, μην ξεχνάτε το ρόλο των φώτων. Γιατί ακριβώς αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της πραγματικής μαροκινής διάθεσης. Στην πραγματικότητα, τα φώτα που μοιάζουν με φανάρια μαροκινού στιλ είναι η λεπτομέρεια που σχετίζεται περισσότερο με αυτόν τον πολιτισμό. Κι εσύ έτσι πιστεύεις; Όταν βλέπετε μια λάμπα σαν αυτή, προσδιορίζετε ολόκληρο το δωμάτιο ως πραγματικά Μαροκινό!

Κρεμαστά φωτιστικά με ασημί επιφάνεια

Κρεβάτι από την Ανατολή

Τα εκθετικά και απαράδεκτα φώτα του Μαρόκου εκπληρώνουν μια διπλή λειτουργία ως γλυπτά. Ταυτίζονται με αυτήν την κουλτούρα ακόμα κι αν δεν συνοδεύονται από άλλα αντικείμενα με αυτόν τον χαρακτήρα. Εάν προσθέσετε ένα ή δύο στοιχεία που είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν, θα δώσετε στο δωμάτιο έναν ξεχωριστό μαροκινό χαρακτήρα.

Ενθαρρυντικό, μεγαλειώδες και ελκυστικό! Το μαροκινό σαλόνι είναι μια όαση δημιουργικότητας και χρώματος!

Θέλετε επίσης να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα τέτοιο μέρος?

 

Πλούσια, πλούσια επίπλωση

Ανατολίτικη άνεση σε καφέ

Κορυφαίες αποχρώσεις του μπλε

Λευκός τοίχος από τούβλα