BAU 2017 – η διεθνής έκθεση κατασκευών στο Μόναχο και τα κυριότερα σημεία

Δεν είναι για τίποτα ότι η έκθεση κατασκευών του Μονάχου θεωρείται η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για την αρχιτεκτονική, τα υλικά και τα κτιριακά συστήματα. Κάθε δύο χρόνια πάνω από 2100 εκθέτες από περισσότερες από 45 χώρες συμμετέχουν σε αυτήν την εκδήλωση, η οποία είναι τόσο σημαντική για τον κατασκευαστικό κλάδο. Επίσης φέτος οι πραγματικά μεγάλοι έδειξαν και πάλι υψηλή κλάση. Καλά εδραιωμένοι κατασκευαστές όπως οι SCHÜCO, NOVELIS, WICONA, ALPOLIC και TECKENTRUP ξάφνιασαν για άλλη μια φορά το εξειδικευμένο και ερασιτεχνικό κοινό. Χώρες όπως η Τουρκία και η Ρωσία εκπροσωπήθηκαν επίσης έντονα, μαζί με πολλούς εκθέτες και επισκέπτες από την Κίνα.

Η ενεργειακή απόδοση, η διατήρηση των πόρων, η βιωσιμότητα και η καινοτομία ήταν στην ατζέντα εδώ και πολύ καιρό, ειδικά στον κατασκευαστικό κλάδο. Και αυτή τη φορά, αυτά τα θέματα ήταν το αξιοσημείωτο κεντρικό θέμα του BAU 2017. Επιπλέον, δύο θέματα ήταν στο επίκεντρο αυτού που συνέβαινε στο BAU. Το πρώτο αφορούσε την προχωρημένη ψηφιοποίηση στον κατασκευαστικό τομέα και το δεύτερο ήταν τα έξυπνα υλικά και τα κτιριακά συστήματα που απλά «σκέφτονται» με τους ανθρώπους και αντιδρούν κατάλληλα στο περιβάλλον. Έξυπνες πόρτες με σαρωτές δακτύλων, έξυπνες προσόψεις που παράγουν ενέργεια, ολιστικές έξυπνες λύσεις σπιτιού και πολλά άλλα θα μπορούσαν να βιώσουν από κοντά στην έκθεση.

Πληροφορίες για την έκθεση κατασκευών του Μονάχου 2017

baumesse münchen bau 2017 αναδεικνύει καινοτομία δομικά υλικά δομικά συστήματα

Κορυφαία φόρουμ εμπορικών εκθέσεων με ειδικούς από όλο τον κόσμο, εργαστήρια και στρατόπεδα εργασίας καθώς και η συναρπαστική μακρά νύχτα αρχιτεκτονικής εξασφάλισαν ποικιλία και δυναμισμό.

Η μακρά νύχτα της αρχιτεκτονικής – BAU 2017 

 Ο ψηφιακός σχεδιασμός στο υψηλότερο επίπεδο χρησιμοποιώντας το BIM (Κτίριο, Πληροφορίες, Μοντελοποίηση) ήταν επίσης ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν έντονα στην έκθεση κατασκευών του Μονάχου.

Αυτή είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο. Επιτρέπει στους αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς και τους εργολάβους να σχεδιάζουν, να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν αποτελεσματικά κτιριακά έργα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σχετικά δεδομένα είναι διαθέσιμα γρήγορα και συνεχώς. Το BIM καθιστά επίσης ευκολότερη και πιο αξιόπιστη την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στο έργο. Η λύση ανοιχτού cloud – BIM Plus – αντιμετωπίζει προβλήματα με την ασφάλεια και τη συμβατότητα των δεδομένων. Η καινοτόμος ψηφιοποίηση στον σχεδιασμό και τις κατασκευές προχωρά παρά τον σκεπτικισμό και αποδεικνύεται ένας ολοένα και πιο δημοφιλής τρόπος εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο.

Διάσημοι κατασκευαστές και ειδικοί πελάτες στο BAU 2017

baumesse münchen bau 2017 επισημαίνει περίπτερο εκθεσιακό κέντρο

Περαιτέρω επισημάνσεις στο Baumesse Munich 2017 που είναι από τα αγαπημένα μας είναι, για παράδειγμα, το ασύρματο εργοτάξιο κατασκευής από το Metabo ή οι καινοτόμες λύσεις θυρών από το Teckentrup, όπου η εστίαση είναι στους ανθρώπους. Όχι λιγότερο ελκυστική ήταν η ευκαιρία να γνωρίσετε πολλά προϊόντα και κατασκευαστικά σχέδια απευθείας σε 3D χρησιμοποιώντας γυαλιά AR (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας) καθώς και να κάνετε μόνοι σας ένα πρωτότυπο του σπιτιού των ονείρων σας – μια μεγάλη προσφορά από τον Ackermann.

Και μια άλλη γρήγορη αναδρομή στο BAU 2017:

Τόσα πολλά παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ξανά στο BAU 2017 που οι έξι ημέρες της έκθεσης θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ολόκληροι έξι μήνες. Και εκτός από τις πολυάριθμες καινοτομίες και τις εξελιγμένες τεχνολογίες στον τομέα των κατασκευών, ένα πράγμα είναι επίσης πολύ σαφές:

Ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία τα πάει περίφημα! Τα εργοτάξια σε αυτή τη χώρα είναι πολύ απασχολημένα και όλο και περισσότερα νέα έργα εκτελούνται με επιτυχία. ανοδική τάση!

Η κρέμα γάλακτος της κατασκευαστικής βιομηχανίας στο BAU 2017

baumesse münchen bau 2017 επισημαίνει οικοδομικά υλικά επενδύσεις δαπέδων φεγγίτες

baumesse münchen bau 2017 επισημαίνει φόρουμ εκθέσεων ειδικού κοινού schüco

baumesse münchen bau 2017 επισημαίνει γεγονότα

Και μερικές ακόμη εμπνεύσεις από την έκθεση κατασκευών 2017:

baumesse münchen bau 2017 αναδεικνύει χώρους έκθεσης οικοδομικών υλικών

baumesse münchen bau 2017 αναδεικνύει οικοδομικά υλικά επένδυση τοίχων από φυσική πέτρα

baumesse münchen bau 2017 επισημαίνει οικοδομικά υλικά καινοτόμο έξυπνο σπίτι

baumesse münchen bau 2017 αναδεικνύει καινοτομίες εργολάβων αρχιτεκτόνων

baumesse münchen bau 2017 αναδεικνύει καινοτόμα πλακάκια οροφής     baumesse münchen bau 2017 επισημαίνει τις κατασκηνώσεις εργασίας