Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε ένα κτίριο μικτής χρήσης στο ανατολικό λιμάνι της Φρανκφούρτης. Αρχικά προοριζόταν ως εργοστάσιο. Ωστόσο, λόγω ιστορικών συνθηκών, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τέτοια. Μάλλον, χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο και αργότερα ως κατάλυμα για τους εργαζόμενους. Πριν από την εταιρεία αρχιτεκτονικής “1100 Architects” ήταν το έργο της ανακαίνισης αυτού του ιστορικού κτηρίου και της προσθήκης ενός σύγχρονου τμήματος. Πρέπει να επιτευχθεί ο αρχικός όγκος. Η ανάπτυξη του έργου είχε προηγηθεί από προσεκτική έρευνα για την υπάρχουσα δομή. Το νέο κτίριο τελείωσε το 2015, έναν αιώνα αργότερα. Το μοντέρνο μέρος του έργου αφορούσε κυρίως τον σχεδιασμό της πρόσοψης και το εσωτερικό των διαμερισμάτων σοφίτας.

Ένας πολύ ενδιαφέρον σχεδιασμός πρόσοψης δύο μερών

κτίριο με πατάρια μετωπική θέα

Παραδοσιακή έννοια – μοντέρνα αρχιτεκτονική σοφίτας και σχεδιασμός πρόσοψης

Το νέο κτίριο “μεταφράζει” την αρχική ιδέα στη γλώσσα σχεδιασμού της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σοφίτας και του μοντέρνου σχεδιασμού πρόσοψης. Όπως συμβαίνει βασικά με τις σοφίτες, πρέπει να δημιουργήσετε μια σύνδεση μεταξύ του “παλιού” και του “νέου” με επαρκή τρόπο.

Το νέο τμήμα του κτιρίου ερμήνευσε τον όγκο, τον ρυθμό και τις αναλογίες του πρωτότυπου με σύγχρονο τρόπο. Έτσι η σχεδιαστική γλώσσα του ιστορικού κτιρίου έχει αναπαραχθεί με σύγχρονες μορφές και υλικά. Αυτό μπορούμε να το δούμε κυρίως στην πρόσοψη και τον εσωτερικό σχεδιασμό των διαμερισμάτων σοφίτας.

Μια τέτοια αρχιτεκτονική σίγουρα προσθέτει αξία στο τοπίο της πόλης

Άποψη κτηρίου σοφίτας από τον ποταμό

Ο μοντέρνος σχεδιασμός της πρόσοψης

Η μοντέρνα πρόσοψη εμπνεύστηκε από την αρχική επένδυση από μάνσαρντ. Ερμηνεύτηκε ως ένα συνεχές κέλυφος. Όλες οι επιφάνειες είναι επενδυμένες με σανίδες από ίνες τσιμέντου. Τα χρωματιστά αποκαλυπτήρια παραθύρων χρησιμεύουν ως επισημάνσεις και τονισμοί. Τα πάνελ είναι κεκλιμένα και αντανακλούν το φως. Αυτό δημιουργεί πολλές οπτικές αποχρώσεις. Επομένως, αν περπατάτε στο κτίριο, εμφανίζεται πάντα με διαφορετικό τρόπο. Μοντέρνα σε χαρακτήρα και μορφή, αυτή η αρχιτεκτονική έχει εντυπωσιακή επιρροή στο μοντέρνο στυλ αυτής της περιοχής της Φρανκφούρτης.

Στο εσωτερικό ανακαλύπτουμε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική σοφίτας

εικόνα της σοφίτας για το μήκος

Απομονωμένος από τον θόρυβο της μεγάλης πόλης

Εκτός από τη μεγάλη αισθητική, το κτίριο έχει εξίσου πολλά πρακτικά πλεονεκτήματα. Η πρόσοψη ήταν επενδυμένη με μοντέρνα υλικά που λειτουργούν ως μόνωση και απωθούν τον θόρυβο. Έχουν κεντρική σημασία τα διπλά ακουστικά παράθυρα. Βρίσκονται πολύ βαθιά στον τοίχο και διαχέουν τον θόρυβο και τους κραδασμούς.

Από κοντά μπορούμε να δούμε τον γλυπτό χαρακτήρα του σχεδιασμού της πρόσοψης

σοφίτα κίτρινο λευκό εξωτερικό

Ευέλικτος και χαλαρός τρόπος ζωής

Αυτή η αρχιτεκτονική πατάρι ταιριάζει στη στάση των κατοίκων της πόλης, που αισθάνονται άνετα σε έναν ανοιχτό, ευέλικτο χώρο. Τα ιστορικά στοιχεία είναι πολύ περισσότερα από αξεσουάρ, επισημάνσεις και πρόσθετη επίπλωση. Ωστόσο, συγκολλούν τη σύγχρονη αντίληψη με την παραδοσιακή. Στο κέντρο του κτιρίου και των διαμερισμάτων στο πατάρι, ωστόσο, κυριαρχεί τελικά ο μοντέρνος τρόπος ζωής.

Αυτή η μοντέρνα αρχιτεκτονική φαίνεται ελαφρώς διαφορετική από κάθε οπτική γωνία

Σοφίτα στο μοντέρνο γωνιακό κτίριο

Μοντέρνα αρχιτεκτονική σοφίτας με εκτεθειμένα στοιχεία – μια συγχώνευση “παλιού” και “νέου”

φωτεινά δωμάτια σοφίτα

Στο φωτεινό λευκό δωμάτιο, τα έπιπλα φαίνονται σαν τόνους στο εσωτερικό

εικόνα της σοφίτας για το μήκος