Η Λατινική Αμερική είναι μια υπέροχη πηγή ιδεών για μοντέρνα σπίτια. Το σημερινό παράδειγμα το αποδεικνύει ξεκάθαρα. Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν υπέροχη αρχιτεκτονική που χτίστηκε από τον Hector Barroso Riba. Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται στο Valle de Bravo του Μεξικού. Το έργο είναι από φέτος και είναι επομένως ενδεικτικό ορισμένων σημαντικών τρεχουσών τάσεων στην αρχιτεκτονική. Τα υλικά και ο σχεδιασμός της πρόσοψης είναι καθολικά και θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλά με διαφορετικά περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός πρόσοψης θα μπορούσε να εναρμονιστεί υπέροχα με πολλά φυσικά τοπία

Μοντέρνο μονόχρωμο τούβλο πρόσοψης Μεξικό

Οι σύγχρονες προσόψεις προσθέτουν λεπτές πινελιές στο τοπίο

Μοντέρνες προσόψεις γυάλινο τούβλο

Σύγχρονα σπίτια σε φυσικό περιβάλλον

Θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε το κατασκευαστικό έργο με ένα μικρό νησί ανάμεσα σε βουνά με πλούσια φύση. Από τη μία πλευρά, ο σχεδιασμός της πρόσοψης κάνει τα μοντέρνα σπίτια να ξεχωρίζουν. Ταυτόχρονα, το κοκκινωπό χρώμα, το οποίο είναι επίσης χαρακτηριστικό του γύρω τοπίου, θολώνει τα όρια μεταξύ των κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου. Τα φυσικά υλικά προέρχονται από το ίδιο περιβάλλον: οι προσόψεις είναι κυρίως κατασκευασμένες από τούβλα και χώμα. Το ξύλο χρησιμοποιήθηκε εκτενώς στο εσωτερικό. Η γη προέρχεται ακόμη και από την ίδια την ιδιοκτησία: αυτή, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την εκσκαφή της βάσης, στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για το κλείσιμο του τοίχου.

Τα σχήματα και τα χρώματα της πρόσοψης θυμίζουν την αισθητική της νεωτερικότητας

σύγχρονη ιδέα σχεδιασμού πρόσοψης τούβλο

Κάθε ένα από τα μοντέρνα σπίτια έχει εσωτερική αυλή

Η αυλή των σύγχρονων σπιτιών είναι έμπνευση

Κάθε σπίτι αποτελείται από έξι μονάδες που μαζί σχηματίζουν μια εσωτερική αυλή. Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη φυσική θέα, αλλά ταυτόχρονα προστατεύεται η ιδιωτικότητα των κατοίκων του σπιτιού. Οι εσωτερικές αυλές γίνονται χώροι υποχώρησης και χαλάρωσης. Οι βόρειες πλευρές των σπιτιών είναι κλειστές και οι είσοδοι του σπιτιού είναι στη νότια πλευρά. Σε αυτό, το κτίριο ανοίγεται στη φύση μέσα από μεγάλα παράθυρα. Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά τους από τους περισσότερους χώρους διαβίωσης και να επωφεληθούν από τη διείσδυση του φυσικού φωτός.

Στα νότια, το κτίριο ανοίγει στη φύση και το φυσικό φως

Άποψη δρόμου που χτίζει μοντέρνα σπίτια

Εσωτερική διακόσμηση μοντέρνων σπιτιών

Τα όρια μεταξύ του περιβάλλοντος και των περισσότερων δωματίων, όπως το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα, δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια. Μάλλον, έχει συμπεριληφθεί μια επέκταση του χώρου διαβίωσης στα παρακείμενα τμήματα της αντίστοιχης αυλής και του κήπου. Στο πάνω πάτωμα νιώθετε πολύ πιο απομονωμένοι από το περιβάλλον. Από εκεί, τα υπέροχα πεύκα μοιάζουν με εικόνες που τραβήχτηκαν στο πλαίσιο του παραθύρου.

Παρόμοια με την πρόσοψη, χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά στο εσωτερικό σχεδιασμό

Εσωτερική διακόσμηση τραπεζαρία μοντέρνα αρχιτεκτονική

Αυτά τα μοντέρνα σπίτια φαίνεται να έχουν μεγαλώσει από τη γη. Ο σχεδιασμός της πρόσοψης παίρνει τις μορφές της νεωτερικότητας. Ωστόσο, χάρη στα οργανικά υλικά, εναρμονίζεται υπέροχα με το περιβάλλον τοπίο. Στο εσωτερικό ανακαλύπτουμε ένα παρόμοιο είδος εκλεκτικισμού. Η εναλλαγή μεταξύ κλειστών προσόψεων αφενός και των τοίχων που τρυπιούνται από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες αφετέρου σημαίνει ότι αισθάνεστε προστατευμένοι και κοντά στη φύση ταυτόχρονα.

Ολόκληρη η αρχιτεκτονική και ο εσωτερικός σχεδιασμός χαρακτηρίζονται από μια μονόχρωμη παλέτα χρωμάτων

Εσωτερική διακόσμηση μοντέρνας αρχιτεκτονικής

Αυτή η έννοια για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική έχει σαφείς αρχές που μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο. Η δομή του κτιρίου δεν είναι πολύ υψηλή και αρκετά σταθερή. Τα επιλεγμένα σχήματα χτίζουν γέφυρες σε διαφορετικά στυλ παγκόσμιας αρχιτεκτονικής και έτσι φαίνονται πολύ επίκαιρα. Ταυτόχρονα, κατά την επιλογή χρωμάτων και υλικών, η έμπνευση αντλείται από την άμεση περιοχή και τη φύση της, η οποία συμβάλλει πάντα σε μια μοναδική εμφάνιση. Έτσι, αυτός ο τύπος αρχιτεκτονικής μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για σύγχρονα σπίτια σε όλο τον κόσμο.

Εικόνα και κείμενο: https://www.archdaily.com/

Το στυλ του κτιριακού συγκροτήματος συνδυάζει μοντέρνα και οργανικά χαρακτηριστικά

Εσωτερική διακόσμηση πολύ μοντέρνα ιδέα

Όλα στο σπίτι διατηρούνται ουδέτερα. Έτσι η φυσική θέα κλέβει την παράσταση.

Εσωτερική διακόσμηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής

Το ξύλο καθώς και τα άλλα υλικά ελήφθησαν στην περιοχή

Σύγχρονη ιδέα εσωτερικού σχεδιασμού διαδρόμου

Εξοπλισμός κουζίνας εσωτερική διακόσμηση μοντέρνων σπιτιών

σύγχρονα σπίτια έμπνευση από τούβλα

Τα μοντέρνα σπίτια χτίζουν εσωτερικές αυλές

Η φύση αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής των κατοίκων

μοντέρνα σπίτια σχεδιασμό πρόσοψης

Μοντέρνα σπίτια έμπνευση τούβλο

Στο νότο, τα σαλόνια ανοίγουν στη φύση μέσα από μεγάλα παράθυρα

Σύγχρονη διακόσμηση εσωτερικού διαμερίσματος εσωτερική διακόσμηση

Εσωτερικό μοντέρνου σχεδιασμού υπνοδωματίου

Interstice μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιών