μηδενικής ενέργειας σπίτι κουβιστική κύβος μοντέρνα αρχιτεκτονική

Το Kežmarské Hut από το Atelier 8000

Το σπίτι μηδενικής ενέργειας είναι η πραγματική συνέχεια του παθητικού σπιτιού. Ένα κτίριο μπορεί να ονομαστεί έτσι εάν η εξωτερική του κατανάλωση ενέργειας υπερτερεί από το ενεργειακό κέρδος κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως ηλιακών και αιολικών σταθμών.

Το επόμενο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το σπίτι με επιπλέον ενέργεια, όπου η ενέργεια που παράγεται είναι υψηλότερη από την πραγματική κατανάλωση του σπιτιού.

 Το πρώτο ξενοδοχείο μηδενικής ενέργειας άνοιξε το 2009 στο 15ο διαμέρισμα της Βιέννης. Equippedταν εξοπλισμένο με ανεμογεννήτριες, αντλίες θερμότητας, φωτοβολταϊκά και ηλιακά συστήματα.

Φουτουριστική αρχιτεκτονική για ένα πράσινο μέλλον

μηδενική ενεργειακή κατοικία κύβος γυάλινος κύβος

Atelier 8000 είναι το όνομα του στούντιο σχεδιασμού που υλοποίησε αυτό το υπέροχο έργο στα Σλοβακικά Τάτρα. Το σπίτι μηδενικής ενέργειας, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ξενοδοχείο για τυχοδιώκτες, έχει το τέλειο σχήμα κύβου και ονομάζεται καλύβα Kežmarské. Η κατασκευή αποτελείται από αλουμίνιο, γυαλί και φωτοβολταϊκά πάνελ. Μια σταθερή βεράντα περιλαμβάνει ολόκληρο το κτίριο και προσφέρει αρκετό χώρο για μια ευχάριστη συζήτηση στον ήλιο. Το εσωτερικό είναι σε μινιμαλιστικό στιλ με καθαρή σκανδιναβική γεύση. Οι τοίχοι και η οροφή είναι επενδυμένα με ελαφρύ ξύλο πεύκου. Μπορείτε να αισθανθείτε παντού το κυβικό σχήμα του κτιρίου. Άνετες σακούλες με φασόλια τοποθετούνται στο πάτωμα και τα φαρδιά παράθυρα επιτρέπουν την επαρκή ηλιακή ακτινοβολία να εξαπλωθεί στη φωτεινή επιφάνεια των τοίχων.

Τοπία που κόβουν την ανάσα

μηδενική ενεργειακή κατοικία qubistical hotel snow bergen

Καθαρές γραμμές και ανοιχτόχρωμο ξύλο

μηδενικής ενέργειας σπιτάκια από ελαφρύ ξύλο φασολιών

Από απόσταση, το ξενοδοχείο φαίνεται εντελώς φουτουριστικό – σαν ένας μεγάλος, λαμπερός κύβος που έχει πέσει από τα σύννεφα. Είναι ιδιαίτερα θεαματικό το χειμώνα με το υπέροχο χιόνι των Tatras. Το καλοκαίρι, ωστόσο, το φυσικό τοπίο με τον κοντινό ποταμό προσφέρει όχι λιγότερο όμορφο περιβάλλον. Είναι ένας τόπος ηρεμίας και γαλήνης. Πείστε τον εαυτό σας κοιτάζοντας τις φωτογραφίες και ποιος ξέρει, ίσως επισκεφτείτε αυτό το βιώσιμο σπίτι μηδενικής ενέργειας και απολαύστε τη μοναδική ατμόσφαιρα στο χώρο του ξενοδοχείου.

Σκανδιναβική άνεση

μηδενικής ενέργειας σπίτι κύβος μοντέρνα αρχιτεκτονική εσωτερικό

Μείνετε στο σαλόνι με καλή παρέα

σπίτι μηδενικής ενέργειας ορθογώνιο εσωτερικό ξύλο πεύκου από ξύλο πεύκου

Καλοκαιρινό όνειρο σε κυβική μορφή

μηδενική ενέργεια σπίτι βουνά ποταμού κύβου

Το μέλλον είναι ανοιχτό

μηδενικής ενέργειας σπίτι κουβιστική κύβος ανανεώσιμη ενέργεια