μεταλλική οροφή μοντέρνα εσωτερική λύση

Όμορφες ιδέες διαβίωσης – οι μεταλλικές οροφές αρωματίζουν την ατμόσφαιρα

Πριν από πολύ καιρό, ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Albert Hadley μίλησε για το γεγονός ότι οι οροφές είναι ένα από τα πιο παραμελημένα στοιχεία σε σπίτια και διαμερίσματα. Αν μπορούσε να παρακολουθήσει την εξέλιξη του εσωτερικού σχεδιασμού σήμερα, πιθανότατα θα άλλαζε γνώμη.

Επειδή όλο και λιγότερο παραμελούνται και πάντα σπάνια γίνονται με λευκό χρώμα. Σε πολλά διαμερίσματα υπάρχουν έγχρωμες οροφές. Δεν αποτελούν πλέον μια ιδιαίτερα πρωτότυπη λύση από μόνα τους.

Αλλά η σημερινή ιδέα προχωρά ακόμη περισσότερο. Επειδή ο χρωματισμός της οροφής με μεταλλικό χρώμα είναι σίγουρα ακόμα. Το αν είναι καινοτόμο είναι ένα άλλο ζήτημα … Γιατί αυτή η τάση πηγαίνει στην εποχή των μεγάλων βασιλικών παλατιών.

Μεταλλική οροφή με στολίδια

οροφή στο σαλόνι μεταλλική

Ο Michael S. Smith είναι ο σχεδιαστής του δωματίου που φαίνεται παρακάτω. Μεταλλικά φύλλα έχουν επίσης προσαρτηθεί στη μεταλλική επιφάνεια εδώ. Προχώρησαν όμως ακόμη παραπέρα.

Τα ράφια των βιβλίων έχουν καλυφθεί με χρυσή ταπετσαρία

όμορφες ιδέες διαβίωσης τραπεζαρία μεταλλική οροφή

Τον τελευταίο καιρό, πολλοί σχεδιαστές έχουν στραφεί σε χρυσό στα σχέδιά τους. Ο Thomas Britt έφτιαξε όλα τα ταβάνια σε ένα διαμέρισμα, ακόμη και αυτά στην κουζίνα, σε αυτή τη σκιά.

Το έκανε σε ένα μπουτίκ διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο

σχέδιο σαλονιού με μεταλλική οροφή

Αυτοί οι τομείς έχουν επίσης μια πολύ πρακτική πτυχή. Αντανακλούν το φως του ήλιου και έτσι γεμίζουν όλο το δωμάτιο με λάμψη. Επιπλέον, οι χρυσές οροφές δημιουργούν μεγάλη αντίθεση με σχεδόν όλους τους τύπους χρωματιστών οροφών. Η λάμψη και ο τρόπος απορρόφησης του ηλιακού φωτός μέσω αυτών των μεταλλικών οροφών έχει ευπρόσδεκτα αποτελέσματα. Αυτό όχι μόνο μπορεί να φωτίσει το δωμάτιο, μπορεί επίσης να το κάνει να φαίνεται πολύ υψηλότερο από το συνηθισμένο.

Στα δύο σημερινά παραδείγματα, οι μεταλλικές οροφές τοποθετήθηκαν σε αρκετά παραδοσιακούς χώρους. Αλλά αυτό δεν πρέπει πάντα να συμβαίνει. Οι συγκρατημένες μεταλλικές παραλλαγές θα μπορούσαν να διασφαλίσουν ότι ευπρόσδεκτα, μεγάλα εφέ μπορούν επίσης να επιτευχθούν σε πολύ μοντέρνα, μινιμαλιστικά ή βιομηχανικά σχεδιασμένα διαμερίσματα.

Πού θα τοποθετούσατε μεταλλικές οροφές στο σπίτι σας; Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες και συλλέξτε όμορφες ζωντανές ιδέες για το σπιτι σου!

Ωραία ατμόσφαιρα με μεταλλική οροφή – πράσινο και χρυσό ταιριάζουν υπέροχα, έτσι δεν είναι?

δημιουργήστε όμορφες ιδέες διαβίωσης οροφής

Μεταλλική οροφή και μεταλλικοί τοίχοι

κομψή τραπεζαρία με οροφή

Σαλόνι με ασυνήθιστη οροφή

όμορφες ιδέες διαβίωσης μεταλλικό ταβάνι

Μια υπέροχη κουβέρτα

πολυτελές σαλόνι μεταλλική οροφή

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να μετατρέψετε το βαρετό ταβάνι σε πιο ζωντανό!

όμορφες ιδέες διαβίωσης μεταλλική κουζίνα οροφής

Μια πιο παραδοσιακή τραπεζαρία με μεταλλική οροφή

ύπουλη τραπεζαρία με μεταλλική οροφή

Ένα ασορτί κηροπήγιο

όμορφες ιδέες διαβίωσης το ταβάνι

 Τερματίστε τις βαρετές κουβέρτες!

μεταλλική οροφή μοντέρνο σχέδιο κουζίνας

Σκούρα στοιχεία στο εσωτερικό σε συνδυασμό με μεταλλική οροφή

ελκυστικές κουβέρτες στο μεταλλικό δωμάτιο

Το φως φωτίζει το ταβάνι

μεταλλικό ταβάνι στην κουζίνα