Οι φορητοί υπολογιστές που έχουν μολυνθεί από ιούς έχουν συνήθως μια σαφή μοίρα – μορφοποίηση ή διάθεση. Ένα Samsung NC10 με 6 από τα πιο επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα στον κόσμο πωλήθηκε τώρα για 1,34 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε δημοπρασία στις 28 Μαΐου. πωληθεί. Ο φορητός υπολογιστής είναι έργο του σύγχρονου Κινέζου καλλιτέχνη διαδικτύου Guo o Dong και παραγγέλθηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Deep Instinct. Με τον τίτλο “Η επιμονή του χάους«Το κακόβουλο λογισμικό που περιέχεται στον υπολογιστή λέγεται ότι προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Έργο τέχνης ή η χειρότερη ιδέα της χρονιάς?

Φορητός υπολογιστής με 6 από τα πιο επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα στον κόσμο πωλήθηκε για 1,34 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την επιμονή του χάους

Η επιμονή του χάους – το όνομα του φορητού υπολογιστή με το πιο επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό στον κόσμο

Το Samsung NC10 έχει μολυνθεί από το WannaCry ransomware, το οποίο έχει επηρεάσει περισσότερους από 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες και προκάλεσε ζημιά σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης μέσα στο φορητό υπολογιστή βρίσκεται το BlackEnergy Trojan, το οποίο προκάλεσε σημαντική διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια κυβερνοεπίθεσης τον Δεκέμβριο του 2015 στην Ουκρανία.

Το WannaCry είναι ένα από τα πιο διαβόητα και επιβλαβή κακόβουλα προγράμματα στον κόσμο

Φορητός υπολογιστής με 6 από τα πιο επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα στον κόσμο πωλείται για 1,34 εκατομμύρια δολάρια το στιγμιότυπο οθόνης του ιού wannacry

Το άλλο περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή είναι ο ιός ILOVEYOU και το σκουλήκι MyDoom, που εξαπλώθηκαν μέσω email και κοινής χρήσης αρχείων, το οποίο προκάλεσε ζημιά 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τελευταίο αλλά όχι εξίσου σημαντικό στη λίστα είναι το SoBig worm and trojan, που διαδίδεται μέσω email. Ζημίωσε τόσο το λογισμικό όσο και το υλικό, επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες προσωπικούς υπολογιστές και προκάλεσε ζημιά 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο τέλος βρίσκεται το κακόβουλο λογισμικό DarkTequila, το οποίο οι χάκερ χρησιμοποιούν για να κλέψουν τραπεζικά δεδομένα και εταιρικά δεδομένα που ξεπερνούν τα εκατομμύρια online και offline.

Η δημοπρασία θα μπορούσε να ακολουθηθεί ζωντανά

Φορητός υπολογιστής με 6 από τα πιο επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα στον κόσμο για 1,34 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ πούλησε ζωντανή ροή από επικίνδυνο φορητό υπολογιστή

Ποιος είναι ο στόχος για τη δημιουργία αυτού του φορητού υπολογιστή με 6 από τα πιο επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα στον κόσμο?

Ο Guo o Dong δήλωσε ότι η πρόθεση πίσω από το κομμάτι ήταν να «κάνει τις αφηρημένες απειλές του ψηφιακού κόσμου φυσικές».

“Έχουμε την ιδέα ότι τα πράγματα που συμβαίνουν στους υπολογιστές δεν μπορούν πραγματικά να μας επηρεάσουν, αλλά αυτό είναι παράλογο”, δήλωσε ο Guo. «Ένοπλοι ιοί που επηρεάζουν δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας ή δημόσιες υποδομές μπορεί να προκαλέσουν άμεση ζημιά».

Τι θα γίνει τώρα με αυτόν τον επικίνδυνο υπολογιστή;

Φορητός υπολογιστής με 6 από τα πιο επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα στον κόσμο πουλάει για 1,34 εκατομμύρια δολάρια το επικίνδυνο κοντινό πλάνο του φορητού υπολογιστή

Οι όροι της δημοπρασίας αναφέρουν ότι ο αγοραστής δεν πρέπει να σκοπεύει να διανείμει το κακόβουλο λογισμικό. Ταυτόχρονα, ο ιστότοπος The Persistence of Chaos φαίνεται να αναγνωρίζει ότι ο αγοραστής μπορεί να μην συμμορφώνεται με τη συμφωνία. Ο φορητός υπολογιστής συνοδεύεται από πολλές προειδοποιήσεις όπως “Να θυμάστε ότι πρόκειται για ζωντανά και επικίνδυνα δείγματα κακόβουλου λογισμικού” και “Εάν τα εκτελέσετε χωρίς περιορισμούς, θα μολύνετε τον εαυτό σας ή άλλους με κακόβουλο και επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό.” Ο αγοραστής δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί.

Ως πρόσθετη προφύλαξη, οι δυνατότητες διαδικτύου και οι διαθέσιμες θύρες του φορητού υπολογιστή έχουν απενεργοποιηθεί. Όσο ο υπολογιστής βρίσκεται σε απομονωμένη κατάσταση και κανείς δεν έχει USB stick, οι έξι ιοί σε αυτόν παραμένουν ανενεργοί και ακίνδυνοι.

Ο φορητός υπολογιστής με 6 από τα πιο επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα στον κόσμο πωλήθηκε για 1,34 εκατομμύρια δολάρια ο πιο επικίνδυνος υπολογιστής στον κόσμο