Για τους ιδιοκτήτες των νεότερων μοντέλων iPhone της Apple, το Face ID κάνει ακριβώς αυτό που λέει στο τενεκέ. Χρησιμοποιείτε το πρόσωπό σας για να ξεκλειδώσετε το smartphone σας με ελάχιστη προσπάθεια. Και μετά ήρθε ο κορονοϊός.

Το Face ID δεν λειτουργεί με αναπνευστική μάσκα

Η Apple προσφέρει μια απλή εναλλακτική λύση για το ξεκλείδωμα του Face ID iphone χωρίς αναγνώριση προσώπου

Το Face ID θα λάβει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες

Με τόσους πολλούς ανθρώπους να φοράνε μάσκες έξω ή στη δουλειά, το να χρησιμοποιούν το πρόσωπό τους για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο σημαίνει να βγάλουμε τη μάσκα. Όχι μόνο είναι ενοχλητικό, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο να αγγίξετε το πρόσωπό σας. Και όπως όλοι ήδη γνωρίζουμε, είναι γνωστό ότι αυτό είναι ένα αδύναμο σημείο για τον ιό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να περιμένετε να σταματήσει η συσκευή προσπαθώντας να αναγνωρίσει θετικά. Σε αυτό το σημείο, το iPhone θα ζητήσει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Τώρα η Apple επιτέλους διευκολύνει το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας, ακόμη και αν φοράτε μάσκα. Στην τελευταία έκδοση beta του iOS 13, οι κάτοχοι μοντέλων iPhone X, XS και 11 μπορούν να σύρουν αμέσως προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για πρόσβαση στην επιλογή κωδικού πρόσβασης.

Είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση που είναι τόσο δεδομένη που πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται γιατί η Apple δεν την συμπεριέλαβε από την αρχή. Άλλωστε, οι μάσκες προσώπου ήταν ένα συνηθισμένο θέαμα κατά τη διάρκεια της αλλεργικής ρινίτιδας ή της εποχής της γρίπης, για παράδειγμα.

Η νέα λειτουργία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική φάση. Αυτή η έκδοση iOS 13.5 κυκλοφόρησε για προγραμματιστές την Τετάρτη 29 Απριλίου και σύντομα θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες μέσω μιας ενημέρωσης.

Με τη νέα ενημέρωση, θα μπορείτε να παραλείψετε το Face ID χωρίς άγχος

Η Apple προσφέρει μια απλή εναλλακτική λύση στο Face ID που ξεκλειδώνει το iphone με κωδικό πρόσβασης

Νέα τεχνολογία παρακολούθησης από την Apple και την Google

Η έκδοση beta περιλαμβάνει επίσης τα πιο πρόσφατα API. Αυτό είναι απαραίτητο για να συμπεριληφθεί η τεχνολογία παρακολούθησης σε επερχόμενες εφαρμογές iPhone που έχουν ως στόχο την παρακολούθηση επαφών. Αυτό υποτίθεται ότι μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα δεδομένα που συλλέγουν οι εφαρμογές ανίχνευσης επαφών για iOS και Android διαβιβάζονται στις τοπικές υγειονομικές αρχές, ώστε να μπορούν πιο εύκολα να προσδιορίσουν με ποιον έχει έρθει σε επαφή ένα μολυσμένο άτομο. Στη συνέχεια, θα γίνει επικοινωνία με ταυτοποιημένα άτομα και θα τους ζητηθεί να μείνουν στο σπίτι ενώ περιμένουν να δουν εάν εμφανίσουν συμπτώματα κορονοϊού. Το σύστημα συμμετοχής αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Google και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth, “με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών στο επίκεντρο του σχεδιασμού”.

Η Apple και η Google συνεργάζονται για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού

Η Apple προσφέρει μια απλή εναλλακτική λύση για το Face ID, το google και το apple συνεργάζονται

Η Apple προσφέρει μια απλή εναλλακτική λύση για τις εφαρμογές παρακολούθησης Face ID στο απόρρητο των υγειονομικών αρχών

Η Apple προσφέρει μια απλή εναλλακτική λύση για την παρακολούθηση εφαρμογών κορονοϊού Face ID