Το 2019, η ανάγκη για βιωσιμότητα, ανακύκλωση και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Και προφανώς η Coca-Cola αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει επίσης. ΕΝΑ Έκθεση της Greenpeace από το 2018 διαπίστωσε ότι η Coca-Cola είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός ρυπαντής πλαστικού στον κόσμο. Ακριβώς πίσω είναι οι PepsiCo, Nestle και Danone. Η έκθεση περιελάμβανε έρευνα σε 42 χώρες σε έξι ηπείρους. Κάθε χρόνο η Coca-Cola παράγει περίπου 3 εκατομμύρια τόνους πλαστικών συσκευασιών. Μην ξεχνάτε ότι το πλαστικό στους ωκεανούς μας δεν επηρεάζει μόνο τη θαλάσσια ζωή, το περιβάλλον και επομένως την υγεία μας, οδηγεί επίσης τους τουρίστες να αναζητούν καθαρότερες περιοχές λόγω της αυξανόμενης ποσότητας απορριμμάτων.

Σας εξέπληξαν τα στατιστικά στοιχεία της Greenpeace?

Η Coca-Cola παράγει το πρώτο μπουκάλι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα, μπουκάλια μιας χρήσης και κουτάκια κόλα

Μια νέα ιδέα για την ανακύκλωση μπουκαλιών Coca-Cola

Ευτυχώς, η έκθεση της Greenpeace φαινόταν σαν ένα ξυπνητήρι για την εταιρεία! Η Coca-Cola παρουσίασε τώρα το πρώτο πρωτότυπο ενός μπουκαλιού από προηγουμένως άχρηστο και κατώτερο πλαστικό, το οποίο έχει συλλεχθεί και ανακυκλωθεί. Η Coca-Cola έχει χαρακτηρίσει αυτήν την τεχνολογία πραγματική ανακάλυψη.

Η εταιρεία, σε συνεργασία με τις Ioniqa Technologies, Indorama Ventures και Mares Circulares, παρήγαγε μια παρτίδα 300 δειγμάτων φιαλών από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό. Αυτά τα πλαστικά απορρίμματα συλλέχθηκαν από εθελοντές σε 84 παραλίες στην Ισπανία και την Πορτογαλία και από μηχανότρατες στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Mares Circulares.

Τα πρώτα δείγματα φιαλών θα πρέπει να βγουν στην αγορά σύντομα

Η Coca-Cola παράγει το πρώτο μπουκάλι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό δείγμα βιολογικής φιάλης

Η Coca-Cola παράγει το πρώτο μπουκάλι από ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα.Μπουκάλι Cola στον ωκεανό

Το μέλλον του πλαστικού της Coca-Cola

Κοκ ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια ενσωμάτωσης πλαστικών ωκεανών σε συσκευασίες τροφίμων και ποτών. Αυτή η εντυπωσιακή διαδικασία είναι γνωστή στην επιστήμη ως αποπολυμερισμός. Δυστυχώς, τα χρωματιστά και κακής ποιότητας πλαστικά δεν μπορούσαν να ανακυκλωθούν πριν από τον αποπολυμερισμό. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία διασπά τα πλαστικά εξαρτήματα και απομακρύνει τις ακαθαρσίες σε υλικά χαμηλής αξίας. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα πλαστικά, τα οποία συχνά προορίζονταν για αποτέφρωση ή υγειονομική ταφή, μπορούν τώρα να δοθούν μια νέα ζωή. Σημαίνει επίσης ότι θα διατίθενται περισσότερα υλικά για την παραγωγή ανακυκλωμένου περιεχομένου. Η ανάγκη για νέο PET μειώνεται και συνεπώς οδηγεί σε χαμηλότερο υπόλοιπο CO2.

Ανακύκλωση και ανακύκλωση αντί να πετάξετε

Η Coca-Cola παράγει το πρώτο μπουκάλι από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα. Ανακυκλώστε μην πετάτε

Η Cola εξακολουθεί να έχει μεγάλα σχέδια για την τελευταία της ανακάλυψη. Από το 2020, η εταιρεία σχεδιάζει να εισαγάγει αυτό το βελτιωμένο ανακυκλωμένο υλικό σε μερικά από τα μπουκάλια της. Σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, η Coca-Cola σχεδιάζει να έχει 100% ανακυκλωμένο πλαστικό σε όλα τα μπουκάλια, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο στοχεύει στο 50% μέχρι το επόμενο έτος.

Η Coca-Cola παράγει το πρώτο της μπουκάλι από ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα, στόχος για το επόμενο έτος